" Lägenhetsfri "




Under 1 år och några månader har jag hyrt ut min lägenget i Havstena i 2:a hand men nu är det änligen över och nycklarna är inlämnade. Jag hyrde ut den eftersom att vårat förhållande ett tag var "svackigt" och jag vågade inte riktigt lämna ifrån mig lägenheten men nu känns allt toppen och helt underbart. Äntligen " Lägenhetsfri "

Dagen startade med ett besök hos Annelie och Oliver, var snäll och körde dom till dagis och jobb. Annelie hade utvecklingssamtal med Olivers dagisfröken och då passade jag på att lämna in lägenhets nycklarna.

Väl hemma blev det att plocka hemma och byta sängkläder eftersom att jag ska tvätta i morgon. Senare blev det att besök i Thai butiken på Kvantum för att köpa ris ( Bästa riset för en riskokare )




Det viktigaste av allt för dagen : BB väskan är äntligen packad och förhoppningsvis är det viktigaste nedpackat!




Frågeställning - Dag 21




Visa ord


Familjen är det bästa som finns i livet, ta vara på det och behandla varandra väl!



"Pappa och Dotter dag"




Var på besök hos Pappa igår då det visade sig att dom skulle åka iväg på en rundtur med bilen. Eftersom att jag satt ifram och inte lade märkte till hans sambo och hennes dotter ibak ansåg jag att detta får bli en "Pappa och dotter dag" eftersom att det inte sker speciellt ofta.

Jag kommer nu sammanfatta bilfärden med bilder men måste bara tala om vad jag blev mest facinerad över. Jag såg en svävare i Hjo och för er som inte vet vad det är ska jag berätta. En svävare är som en "båt" som tar sig fram på luft, både på land, is, vatten och sumpmarker. Snacka om facinerande! Kommer självklart en bild på svävaren.



Första anhalt Hjo

Svävaren


Pappa och Hans båt



Pappa med hans sambos dotter



"Nöden har ingen lag"



En biltur genom fästningen till hamnen










Fikapaus vid Göta kanal








En färd på 4 timmar ochfort gick det kan jag lova !

Frågeställning - Dag 20



Pappa



På äldre dar har jag och Pappa fått en väldigt bra kontakt och speciellt nu när jag väntar hans barnbarn. Jag känner verkligen att han bryr sig och det är guld värt eftersom att vi inte träffades mer än varannan helg när jag var liten. Önskar att jag och mina syskon hade bott där oftare.

Min Pappa är världens bästa, han finns där i alla lägen bara man säger till att man behöver hjälp. Pappa ska snart bli Morfar för andra gången och ser väldigt mycket fram emot det. Han hoppas det ska bli en Arvid/Alva. Vad tycker ni om dom namnen ?


Vi bor inte långt ifrån varandra men ändå träffas vi inte alls ofta vilket är väldigt tråkigt tycker jag. Men igår hade vi en "Pappa och Dotter dag" i mina ögon, ska skriva ett eget inlägg om detta.


Min Pappa situation är speciellt. Pappan jag pratat om är mina syskons pappa men han är funnits i mitt liv sen jag var en bebis eftersom att min biologiska Pappa inte ville ha mig i sitt liv. Klart det känns jobbigt när ens biologiska Pappa inte vill veta av sitt barn men nu i vuxen ålder spelar det absolut ingen roll för mig, jag har fått en annan Pappa som blir morfar till mitt blivande barn. Jag har fått en Pappa som vill veta av mig och som tog sig tiden till att uppfostra mig till den jag är idag. Jag älskar dig Pappa!

Lillebror , Pappa och Jag


Frågeställning - Dag 19




Min Barndom

Vi är tre syskon med en bra uppväxt, visst vi fick inte allt vi pekade på men vi fick så mycket kärlek vi bara kunde av Mamma, förstår inte att Mamma orkade med tre barn och vara ensamstående. Det är starkt men tyvärr var det svårt att förstå när man var yngre.

Boende med Mamma på veckorna och Pappa varannan helg. Först boende i Ryd med Mamma och Pappa. Sen Skultorp och sedan Varola med Mamma. Pappa bodde fortfarandekvar i ryd tills han sedan flyttade till Havstena.
Hos Pappa i ryd varannan helg trivdes jag inte så bra, jag vet inte riktigt vad det var som gjorde att jag inte trivdes. I skultorp trivdes jag jättebra och när vi skulle flytta ut till Varola blev jag väldigt ledsen men efter en tid där och lite anpassning gick det också bra, speciellt på sommaren.

Jag trivdes bra i lågstadiet där jag hade min bästa vän Felicia, vi umgicks jämt. Både i skolan och på fritiden och aldrig tröttnade vi på varandra. Underbart! Fortfarande idag träffas vi även om det inte alls är lika ofta. Skönt att ha en sån vänskap som aldrig rostar :)

I min barndom hade jag väldigt mycket eksem och då menar jag mycket vilket gjorde att självförtroendet inte var det bästa. För att passa in någonstans i skolan hamnade jag hos "dom coola som röker , skolkar och super varje helg" men vad gjorde det då? jag hade någonstans där jag passade in, jag var inte perfekt och det var inte heller någon av dom enligt "alla andra" på skolan som ansåg att man inte skulle supa och röka. Idag när jag tittar tillbaka på tiden borde jag ha valt en annan bana även om jag trivdes i stunden men en annan bana hade kanske gett mig en bättre framtid? Bättre betyg som hade lett mig till ett bättre jobb idag?
Nog om det tänkandet, bara jag själv som kan ta mig i kragen och komma någonstans när jag vet vad jag vill göra!


Mamma, Annelie , David och Jag när vi bodde i ryd.





Vet inte riktigt vad jag ska skriva mer om gällande min barndom? Något ni läsare vill veta? :)

Inbrott och Varola !




Inbrott på Café 46 natten till Fredagen och inte fick dom med sig något, kakor och dricka. Vad det värt det? Bara en massa mer jobb för familjen Askeröd och mig! Kostar mer för oss att återställa än vad dom fick med sig!
Fruktansvärt ovärt. Hela dagen spenderades alltså på Cafet och hjälpte till med diverse.

Jag gjorde bland annat Chokladbollar, var ju tvungen att fylla upp med något i montern då vi fick slänga allt annat pga glassplitter. Diskade, tog kunder och det blev dessutom ett besök på Gustafssons blommor för att hämta en låda tulpaner till Blomkällan. Dagen rusade iväg och efteråt var jag helt slut i kroppen, jag som "känner och tror" att jag hade kunnat fortsätta jobba. Skulle inte tro det, hoppas min hjärna har fattat det nu !

Väl hemma blev det mat, spagetti och köttfärssås och efter det blev det ett besök på Telia så Tony kunde hämta ett Mini sim till sin nya Iphone 4.

Blev ett besök ute i Varola hos Mamma och Pelle där också Oliver befann sig då han ska sova där i helgen. Vi fikade glass och kakor och stannade även för att titta "på spåret" , inte mitt favorit program men Tony gillar att titta på det. Gubbvarning ? ;)

14 dagar till beräknad förlossning!




Igår var det 14 dagar kvar till beräknad förlossing och jag känner mig ganska lugn, bebisen måste ju komma ut på ett eller annat sätt. Jag hoppas bara att allt kommer gå så fort att jag knappt hänger med i svängarna men tänk vilken känsla man kommer få i kroppen när man ser sitt barn för första gången. Är säkerligen den bästa känslan man kommer uppleva i livet!

Jag känner ångest inför BB väskan eftersom att jag inte packat den än, det känns om det är mycket man ska packa ned, min hjärna blir helt blank när jag ska packa den. I morgon eller i helgen ska jag se till att få den packad med tanke på att tiden börjar rinna ut och bebisen kan komma när som helst!


Tänk att det bara är 2 veckor kvar utav 9 Månader, hur fort har inte tiden gått ?


Förkyld som jag är har det blivigt en promenad till Tonys jobb för att hämta bilden så jag kunde åka hem till Annelie och Oliver en sväng. Älskar verkligen att umgås med dom, tiden går så fort när man leker med Oliver och han är alltid så glad!

Idag lekte vi med lera (kommer inte ihåg vad det heter) men roligt var det och Oliver uppskattar det och det blir en lugn stund :)

Resten av dagen har bestått av slapp och "matlagning" Pommes frites och korv kallar jag inte för matlagning eftersom att man knappt behöver anstränga sig ;)

Nu ska jag snart åka i väg och hämta Annelie på körskolan och köra hem henne så hon slipper gå i denna kylan. Himla roligt att hon ska börja med sitt körkort och för henne med hennes hjärna kommer det gå lätt som en plätt ! :)


Oliver håller på med leran :)





Min och Annelies "Lerkonst" Paprika, Majs, Banan, smörgås och fisk !



Vill ni läsare att jag ska skriva om något speciellt ? Lämna gärna önskemål i en kommentar :)

Frågeställning Dag - 18




18 år

När jag var 18 år flyttade jag hemifrån till en mysig liten etta med dusch i källaren på Norrmlam. Det var helt underbart att flytta hemifrån, jag kände mig så fri. Innan bodde jag ute på landet i Varola och där hände inte mycket,  gick knappt några bussar in till stan. Tänk vilken skillnad att då flytta till Norrmalm där allt fanns utanför dörren med gångavstånd!

Jag jobbade på Servicehuset Bagaren samtidigt som jag kämpade på med skolan, gick handelsprogramet på Västerhöjdsgymnasiet. Det var en väldigt intensiv tid men jag trives som fisken i vattnet.
Jobb, skola, jobb och skola, allt för att ha råd med sitt eget hem och det var värt det.

Helgerna bestod ofta av att jobba och festa om vartannat men på den tiden när man var ung gick allt man kunde festa hela nätterna och ändå orka jobba dagen därpå. Det är något min kropp aldrig skulle orka med idag.

Frågeställning Dag - 17




Ett starkt minne


Ska nu dela med mig om ett starkt minne som hände häromdagen, Mosters älskling gör att mitt hjärta smälter.
Oliver förstår mer och mer att det finns en bebis i min mage. Han klappar magen och kramar den men denna gången skedde något mer, att barn kan vara så smarta!

Annelie stod och lagade mat och Oliver fick en morotsbit att tugga på, omtänksam som han är matade han mig med morötter och helt plötsligt drar han upp min tröja och stoppar en morotsbit i min navel  (som fortfarande går inåt) och säger bebis, klart att bebisen också ska få smaka på morot ! Han matade sin lilla kusin, att han är så smart och mitt hjärta smälte. Känslan var så underbar och jag har inte kunnat sluta tänka på det.

Så underbart, jag längtar så mycket efter våran bebis !


Frågeställning - Dag 16




Min första kyss


Självklart förstår jag att det är den allra första kyssen i livet man ska skriva om men jag vill minnas den första kyssen med min älskade Tony, Pappan till mitt barn, min blivande man!



Jag var helt inställd på att jag skulle få Tony men trodde aldrig det kunde bli sanning, trodde det bara skulle finnas i mina drömmar men tack vara min vän Martina som skickade ett sms till honom "från" mig så tog det fart!
Jag trodde inte det skulle bli sanning eftersom att det skiljer så många år, inte trodde jag han ville ha mig! Mellan mig och Tony skiljer det 9år men idag märks inte det. Vi älskar varandra och då har åldern ingen betydelse.

Jag tror att den första första kyssen skedde efter en utekväll på Bogrens. Jag minns att vi höll handen i stan men ingen kyss. Kyssen minns jag när vi först kom till min lägenhet på Norrmlam, Tony skulle sova över. Den kvällen och natten var helt underbar utöver att min älskade vän blev lite "borttappad".


Har jag fel får min älskade rätta mig med en kommentar ! ;)

Frågeställning - Dag 15




Mina drömmar

Låter tråkigt men just nu har jag inga direkta drömmar mer än vårat barn kommer bli en frisk och aktiv liten människa med en massa sprudande energi och ett fantastiskt humör.

Jag önskar att jag snart kan komma på vad jag vill göra med mitt liv, vad jag vill läsa till men det finns så mycket att välja på och jag har ingen aning. Kommer jag inte på vad jag ska läsa till innan mammaledigheten är slut kommer jag fortsätta läsa till undersköterska. 

Att jag och Tony ska hitta ett hus utanför staden eller flytta till en annan stad men ändå i närheten av Skövde där vi har alla nära och kära. Ett barn för oss räcker eftersom att han också har Naomi men man vet aldrig. Drömmer också att vi en dag kan bli ekonomiskt oberoende genom att vinna på Triss eller vad som helt men lyckan i livet är ändå det viktigaste av allt !

Kärlek och Lycka övervinner allt !


Tillbakablick




Måndag den 21/2

Kände mig inte alls pigg på morgonen, näsan var täppt och jag alldeles för trött men jag åkte ändå ut till Väring på förmiddagen till Frida och Anton för lunch och fika. Spaghetti och köttfärsås och sedan hemmagjord rulltårta och chockladbollar som jag köpte med mig.

Dagen fick fort fram tills den dåliga nyheten kom (vill inte nämna något på bloggen) men jag försökte förtränga och följde med Frida och Anton till Coop Forum och handlade lite.

Väl hemma var jag väldigt trött men lyckades inte somna så Annelie och Oliver tog en promenad till mig efter jobbet och upphämtning på dagis. Jag bor inte speciellt långt ifrån Oliver dagis men det tog en stund med dom små benen att ta sig hit. Jag blir alltid lika glad när dom tittar förbi. Vi frikade smörgås och pepparkakor och Oliver ville ha hela burken för sig själv så han åt från många och sedan lade tillbaka dom i burken men vad gör det? Det lilla charmtrollet får göra nästan vad han vill hemma hos Moster :)




Tisdag 22/2

Idag var förkylningen ännu sämre men inte stoppade det mig från att spendera tid med min barndomskompis Felicia, vi träffas tyvärr allt för sällan men det när det väl händer är det alltid lika trevligt.

Jag hämtade henne hemma för vi åkte en sväng till Ö&B och pga en vattenläcka på Norrmlam tog det en halvtimma från Stenvägen till Ö&B men roligt hade vi och jag skämde ut mig totalt. Inte visst jag att bilen framför mig hade en kö framför sig ända ner till Arla och där tutar jag på honom som en galning att han ska köra! Bilen framför var nämligen ganska stor så det syntes inte. Efter turen till Ö&B , rusta och Chili blev det en fika hemma hos mig. Jag körde sedan hem Felicia och åkte förbi Annelie och Oliver och sa Hej!

Efter maten fick vi för oss att hälsa på ute i varola en sväng. Jag, Annelie och Oliver. Väl där ute  blev det en massa lek och fika! Känns som om jag fikat hela dagarna men vad gör det, fika är mumsigt!

Väl hemma igen kände jag mig allt sämre och det blev bara slapp på soffan framför "Sofias Änglar"



Onsdag 23/2 (Idag)

Har vaknat 4 gånger denna natten pga denna jäkla förkylningen. Nästan är täppt och halsen är torr som en öknen! Avkyr att vara sjuk, all energi bara försvinner och jag vill göra så mycket här hemma innan bebisen anländer. Jag vill rensa i skåp och lådor från saker vi inte behöver.

Från sängen till soffan där jag sedan legat hela dagen med täcke och kudde samt huslållspapper och nässpray, allt som behövs för att kurera sig lite extra.

Idag ska jag bara äta rester från gårdagen, lasange och sallad ska även försöka skriva lite ur "frågeställningarna" tycker frågorna bara blir tråkigare och tråkigare men bäst att göra klart det dels för er läsares skull men också min egen. Kan vara roligt att läsa det längre fram i livet.

Om jag orkar senare ikväll ska jag till Caroline på en fika efter att Milo lagt sig så jag inte smittar honom men det beror helt på hur jag mår. Som det är nu får det nog bli en annan dag.

Frågeställning - Dag 14




Tatueringar

För mig är tatueringar fint och det lyfter fram vem man är.
Jag har alltid velat skaffa mig en tatuering eller flera men eftersom att jag har Atopiskt eksem har jag aldrig vågat eftersom att eksemet då kan bli mycket sämre.

Vi får se om jag någongång ska våga skaffa mig en tatuering men frågan är om det är värt det i fall mitt eksem skulle bli mycket sämre än vad det är?

Frågeställning - 13




Mamma

Mamma är alltid ens Mamma hon är den som gett mig ett liv. Alltid funnits där så gott hon kunnat i alla lägen.


Jag kan inte direkt påstå att jag och Mamma haft den bästa relationen som man önskar man skulle ha med sin Mamma. Vi har under hela min ungdom bråkat varje dag och det var väldigt jobbigt men när jag flyttade hemifrån blev allt mycket bättre. Fortfarande bråk och gräl men bättre.

Idag pratar jag och mamma med varandra nästan varje dag.

"Stellas Lekland"




Naomi har varit hemma över dagen och då blev det en tur till "Stellas Lekland" med svägerskans familj.
Naomi, 7år. Ida, 5år och Nelly 3år.

Vilket ställe, fantastiskt. Barnen lekte för sig själva och vi gick omkring och hade koll. Nelly desvärre är som en orkan och har ingen gräns. Allt ska hon göra och det är nu! Henne fick man självklart ha extra koll på!
3 timmar bara sprang iväg och det var inte lätt och förklara för barnen att man inte fick vara där mer än 3 timmar/gång.

Efter "Leklandet" blev vi bjudna på mat hemma hos mina svärföräldar, skönt att slippa laga mat!
Tack för den goda maten ! :)

Efter denna dagen var min kropp helt slut även om jag inte gjorde många knop på "Leklandet", väl hemma lyckades jag ändå inte vila. Min kropp får ingen ro längre, varje gång jag ska sluta mina ögon är jag livrädd för att vakna upp av att vattnet går!



Hur känns det när vattnet går? Blir man förvarnad eller bara kommer det?


Kvällen kommer nu bestå av :


  • Solsidan
  • Time out
  • Säsongprämiären av Big Brother

Frågeställning - Dag 12




Min bästa vän men också min syster !


Min bästa vän är min syster Annelie! Hon är en underbar person som man kan prata med om allt, precis allt och hon lyssnar jämt och kommer med goda råd och förslag. Vad skulle jag göra utan min syster?

Som små var vi lite som hund och katt, kom sällan överens men umgick jämt, hur det nu går ihop men ens syster är alltd ens syster och kommer alltid finnas i ens liv. Vad som än händer. Med åren har vi kommit varandra närmare och bråkar sällan och om vi mot förmodan skulle göra det blir vi sams snabbt.






När jag fick reda på att Annelie var gravid med Oliver och att hon skulle flytta till Olivers Pappa uppe i Gävle bröt jag ihop, hur skulle jag klara mig utan henne? Tiden gick och vi gled mer och mer ifrån varandra. Visst pratade vi på telefonen men det är inte alls samma sak. När Oliver var drygt ett år flyttade dom hem igen, tyvärr under tråkiga omständigheter men gissa om jag blev glad över att få min älskade Annelie tillbaka!

Vi hittade fort tillbaka till varandra och sågs verkligen varje dag. Annelie , Jag och Oliver. Nu var det vi!

Jag vet inte vad jag skulle göra om Annelie inte fanns, hon är verkligen min stöttepelare i livet! Min älskade "Lillasyster" :)




Frågeställning - Dag 11




Jobb - Servicehuset Bagaren

2006 - Jag fick ett sommar jobb genom kommunen som "piccolo" på servicehuset bagaren, under fyra veckor skulle jag sommarjobba där. Jag fick prata med dom gamla, promenera, läsa tidningar men också följa med vårdpersonalen under deras arbete. Trivdes jättebra och alla var så trevliga och kände verkligen att jag vile komma tillbaka, på ett eller annat sätt. Jag pratade med chefen om att jag gärna ville komma tillbaka och hon sa att jag var tvungen att fylla 18år först och tur är väl att jag fyller så tidigt som i Januari och jag fick komma tillbaka redan sommaren efter fast då som sommarvikarie.

2007 - Första sommaren som sommarvikare på Servicehuset bagaren och jag trivdes som fisken i vattnet och sedan dess har jag stannar kvar som timvikarie och från det att jag fyllde 18 år jobbade jag som timvikarie. Jobbade samtidigt som jag kämpade på med skolan eftersom att jag valt att flytta hemifrån som 18åring.

2008 - Året jag tog studenten. Jag blev på bagaren ännu ett år som sommarvikare, sista året tänkte jag!

2009 - Hela 2008 har gått och vi är inne på ett nytt år på servicehuset bagaren och herregud vad jag trivdes.

2010-2011 - Åren har nu gått som ni ser och jag har inte lyckas komma i en annan riktning i livet men har aldrig känt att jag behövt. Har trivts så bra på jobbet och med alla arbetskamrater. Tror inte det finns någon bättre arbetsplats.


Den 31 Januari 2011 gjorde jag min sista dag innan det är dags för mig att bli Mamma och visst längtar jag väldigt mycket men saknar också jobbet. Jag är inte en person som kan gå hemma hela dagarna utan att göra något. Jag blir så fruktansvärt rastlös så att jag sover bort dagarna i stället.

När våran lilla bebis kommit tillvärlden och vi alla mår bra och rutinerna är på plats är det tänkt att jag ska spara på mina mammadagar genom att jobba kvällar och helger sen ska ju Tony också vara hemma med våran guldklimp men då är jag mer inne på att börja plugga igen. Men frågan är bara till vad? Kan ju inte jobba som timvikarie för resten av livet!


Åren går fort när man har roligt och trivs på sin arbetsplats !

Strålande sol och frusen kropp!




När solen lyser fint på himlen får man vårkänslor, bara minus graderna kan försvinna så kroppen kan värma sig!

Idag har det inte hänt mycket. Jag har köpt godis på grans, hittade även en fin godisskål :)
Min älskade sambo har städat bilen både utvändigt och invändigt, behövdes verkligen med tanke på alla stenar som hoppat in i bilen under vintern men mera kommer det säkerligen bli fram tills dess att gatorna är grusfria!

Jag har legat hemma under filten och slö tittat på tv och sedan fick jag ett samtal från underbara Frida, alltid lika trevligt att prata med henne.




Nu ska jag strax hoppa in i en värmade dusch ! :)

Frågeställning - Dag 10




15 år


Vet knappt vart jag ska börja. Mitt liv var helt kaotiskt men samtidigt bra, tyckte jag då!

Jag var aldrig hemma utan alltid ute och svirade hos kompisar och diverse fester. Kroppen blev och hjärnan blev efter en tid helt katastorf. Hängde inte med när det gällde något och det ändå som fanns i hjärnan var sova!


Hade aldrig "tid" för skolan och det visade sig ju senare när slutbetygen kom även om jag det sista halvåret på Vasaskolan slet röven av mig för att jobba upp betygen och förhoppningsvis komma in på någon linje. Sista julbetygen hade jag 30poäng och när jag slutade hade jag lyckats jobba upp mig till 135 Poäng, då var jag stolt över mig själv men insåg lite försent att det var dags att göra något åt min skolgång och mina betyg. Jag tackar fritidsledarna på Vasaskolan för att dom fanns där och stöttade mig samt släpade mig till lektionerna!  Jag kom in på handelsprogrammet i Mariestad, skolan var bra och även klassen men att pendla fram och tillbaka varje dag tog nästan död på mig. Efter ca ett halvår i Mariestad blev det en ledig plats på Västerhöjd och jag bytte genast!

Mitt humör och temprament var säkert det sämsta i hela Skövde känns det som. Stackars min familj som fick stå ut med detta.

" När jag en en dag var ute fick jag se genom fönstret hur min syster/bror höll på med min hamster, vilket jag inte tyckte var okej. Jag sa ifrån men dom slutade inte, det slutade med att jag blev så rosen rasande att jag "råkade" slå sönder fönsterrutan på huset. Mamma och Pelle var som tur inte hemma så jag hade lite tid på mig att "rymma", jag "rymmade" till skogen på andra sidan åkern men det visste ingen förutom min syster som smugglade mat till mig!"
Jag skrattar inombord när jag tänker tillbaka på ens temprament. Hur kunde man bete sig?
Tur att mitt temprament lyckats bli bättre med åren och jag hoppas verkligen att mitt barn inte ärver mitt humör !

Min Mamma och jag bråkade väldigt mycket i min ungdom. Gick inte en dag utan att vi skrek och gapade på varandra och lika envisa båda två så ingen gav sig. Kunde ibland gå flera dagar utan att vi pratade med varandra. Idag kan jag och Mamma prata om nästan allt och vi bråkar sällan, någon gång ibland har det väl hänt att vi slängt luren i örat och inte pratat på en vecka men sen är det bra igen, skönt är väl det!

Som 15 åring bodde jag väldigt mycket hemma hos min Mormor och Morfar på veckorna eftersom att det blev väldigt nära till skolan. När man åkt buss från Varola till stan. Fram och tillbaka i flera år så tröttnar man lätt! Vägen till stan heller inte den roligaste och busschaförerna inte dom bästa utan körde som dårar!
Jag tackar min Mormor och Morfar för att dom alltid funnits där för mig trots att jag kunde bli väldigt förbannad på dom också ibland men jag tror att det är glömt i dag :)
Här kommer en tjusig bild på Mormor och Morfar från förr i tiden.

Frågeställning - Dag 9




Något ni inte vet om mig


Jag var under en ganska lång period helt frälst i kossor. Hur kan man tycka om kossor så mycket?
Det är en bra fråga jag ställer mig själv!

Det började med att vi flyttade ut till Varola och vi åkte över till bonden för att kolla in kalvarna och gud vad söta dom var! Sedan dess har kossor haft en stor plats i mitt liv.





Jag började samla på ko saker, tecknade kossor.

  • Prydnad kossor
  • Tallrikar
  • Muggar
  • Klistermärken
  • Vykort
  • Kossedjur

Allt man bara kan tänka sig, bara det var kossor på och söta skulle dom vara !
När jag flyttade ihop med min sambo blev det att mina kossor fick flytta ned i förrådet pga platsbrist men när vi flyttar till ett större boende ska dom få flytta in i värmen igen!

Måste tillägga att när jag kände mig konstig i kroppen tidigare idag hade jag sönder min allra finaste ko mugg, blev en spricka rakt igenom muggen! Hur ska jag nu laga detta tänker jag? Får ta mig en funderare men när muggen gick sönder hamnade gråten i halsen igen men tänkte mig för och höll tillbaka. Inte kan man gråta över en mugg? Även om det är den finaste ko muggen jag äger!





Jag längtar tills våren är här och det är dags för koutsläpp , får en sån underbar känsla i kroppen när dom springer ut i det fria !

Konstig Känsla !




Igår orkade jag inte blogga, försökte samla energi till det men hittade den aldrig. Minns knappt vad jag gjorde igår. Jag var hemma hos min Mormor och Morfar hem kort sväng med Mamma när hon skulle lämna en tidning till Mormor sedan åkte vi vidare till min syster och hennes son som är sjuk med hög feber och förkylning, jobbigt att se mosters lilla hjärta må dåligt.

Jag hämtade också ut ett paket från Ellos med bebis kläder, nu har våran bebis överflöd med kläder den första tiden. I paketet fick jag även med två förvaringspallar, verkligen bra eftersom att man kan sitta på dom men frågan är bara vart vi ska få plats med dom. Får ta en funderare på det!




Idag började dagen med att jag åter igen besökte mina underbara. Mosters lilla hjärta är fortfarande lika sjuk. Hemma hos Annelie somnade jag skönt på soffan medans hon städade och Oliver låg brevid mig och kollade på barnkanalen, hur mysigt som helst och jag älskade dom två något fruktansvärt mycket!

Väl hemma började jag känna en konstig känsla i kroppen. Jag visste inte vad jag skulle göra. Kolla tv? Vila? bara sätta mig? , Jag hade ingen aning utan fastnade ståendes i hallen helt ovetande tills jag lade mig på älsklingen sida av sängen och tårarna bara började spruta ut från mina ögon! Hur kan det bara bli så? Vet inte ens varför jag blev så ledsen. Senare på eftermiddagen hittade jag mig själv igen och medans min älskade låg och vilade i soffan passade jag på att städa utan att bli störd.

Nu ska snart Tony åka och hämta hem pizza och sen ska vi titta "på spåret".





Ha en bra kväll alla , ska skriva något inlägg till om frågeställningarna.

"Morgonenergi"




Idag vaknade jag upp, pigg som en lärka! Satte genast igång med dagen som har bestått av :

  • Fixa disk och plocka i hemmet.
  • Färgade håret och Duschade
  • Fixade i ordning mig
  • Vidare mot affären
  • Hem till Min syster
  • Lunch på Mc Donalds
  • Hämta Oliver på Dagis
  • Hem till mig för massa lek och bus
  • Vidare på Kalas hos Nelly som fyllde 3år
  • Äntligen hemma igen och helt slut i kroppen

Känner att jag hunnit med en hel del denna dagen, gillar dessa dagar så jag slipper sova så mycket. Jag känner mig nu desvärre helt slut i kroppen och det känns som om halsbrännan ska ta död på mig. Nu ska jag lägga mig och sova och hoppas jag vaknar med lika mycket energi i morgon :)

Frågeställning - Dag 8




Ett Ögonblick

Det finns en massa bra och roliga ögonblick i mitt liv och jag ska nämna tre.

  • Körkortet - Jag började redan vid 16 års åldern. Körde bra men i perioder med långa uppehåll. Gick en teorikurs men efter det stannade allt upp. En trafikolycka när jag var 18 år var också boven i dramat, vågade inte köra bil längre även om jag "bara" blev påkörd när jag cyklade! Vintern 2010 bestämade jag mig för att satsa ordentligt och det gjorde jag, körde flitigt på körskolan och pengarna gick som smör i solsken. Våren/sommaren var det dags för finslipningen. I början på Juli var det dags för teorin och uppkörning. Körningen gick på första försöket men terorin skrev jag två gånger. Första gången var jag gravid i månad 2-3 och mådde något fruktansvärt. Andra gången var det spänt, skulle jag klara det hade jag mitt körkort. Jag hade nämligen fått vänta en månad på ny teoritid efter att jag klarade uppkörningen. Jag tryckte på rättarknappen på datorn och det visade 53 poäng, trodde inte mina ögon men fredag den 13:e augusti 2010 så lyckades jag äntligen få mitt efterlängtade körkort! :D

  • Gravid - Jag kissade på stickan och vågade sedan knappt kolla, jag var så spänd i hela kroppen. Väldigt många tankar flög igenom mitt huvud, jag vill men är jag redo? Är vi redo? Kommer jag bli en bra Mamma? . Stickan visade Positivt, känslan som gick genom min kropp vid det ögonblicket går ine förklara. Jag kände mig hur glad som helst men samtidigt lite förtvivlad, hela mitt liv kommer förändras. Är jag redo för det? Nu är det inte många dagar kvar tills det är dags att föda, längtar så otroligt efter våran lilla nykommling. Tänk att det redan gått nio månader? Tiden har gått så fort.

  • Roligt Minne - Detta minnet dök upp i mitt huvud för någon dag sen och kände att jag måste dela med mig. Jag gick på lågstadiet i Skultorp. En morgon hade vi försovit oss och det blev väldigt stressat innan jag och Annelie skulle bege oss iväg till skolan, vi brukade gå själva. Denna morgonen ropade Mamma ut genom fönstret. "Fiiiia, Du har glömt dina byxor". Jag tittar ner och där är jag på väg till skolan i, långkalsonger. Blev att springa upp till lägenheten och hoppa i ett par byxor! Jag skrattar så jag nästan gråter när jag tänker på det, fruktansvärt roligt och jag minns det som om det vore igår. Hoppas jag gav er ett gott skratt ;) Hahahaha!


Detta var tre ögonblick som jag ville dela med mig utav, hoppas ni fick bra läsning ! :)

Min dag och en magbild i vecka 37 !




Har haft en riktig slappardag. Hela förmiddagen och en liten bit in på eftermiddagen låg jag i soffan och kollade tv och vips så somnade jag ! Lyckades samla energi så jag kunde ta mig ner till tvättstugan :)

Har inga direkta rutiner nu när jag inte jobbar längre utan går hemma och väntar på att våran bebis vill komma till världen.



Maten idag blev potatismos och till det blev det en "Mormor rätt". Köttfärs, lök blandat med brunsås och kryddor. Låter kanske inge vidare men det är verkligen mumsigt !


Nu ska jag titta på den "hemlige miljonären" och efter det
"Sofias änglar" " som jag spelade in.
Jag älskar våran inspelningsbara box, helt suveränt när man vill spola över reklamsnuttarna :)


Magen sjunker mer och mer och det känns att det närmar sig. Jag längtar så mycket efter att våran bebis ska komma, det går inte beskriva känslan. Denna bilden plus några till tog min syster på Alla hjärtans dag. Min Graviditetsvecka 37.



Ha en fortsatt bra kväll
för det ska jag ha, hoppas bara att jag lyckas somna sen även om jag sovit större delen av dagen!

Frågeställning - Dag 7




Mindre bra sidor hos mig själv !



Jag behåller mina dåliga sidor för mig själv och jobbar på att det ska bli bättre med tiden! ;)

Lägger man själv märke till sina dåliga sidor ?

Mödravården, Två gånger på en dag !


Dagen började med ett besök på mödravården för "provtagning" (Stick i finger samt vikt). Alla värden såg jättebra ut och jag kan nu börja äta 100g järn om dagen i stället för 200g, vilket känns skönt!

Min vikt ligger nu på 80,8 Kg vilket innebär att jag gått upp 20Kg (startade på 61Kg) under min graviditet men det är inget jag oroar mig över mer än att det får bli väldigt många promenader när bebis kommit till världen. Undrar om jag hinner bli fit innan sommaren 2011 ? ;)


Jag tog en tripp ut till Varola och hälsa på Mamma med lite "Alla hjärtans dag fika". Blev kvar där tills det var dags att åka hem för att fixa mat, trodde jag ! Visade sig att det inte fanns något vatten hemma, blev arg som ett bi och fick äta flingor i stället.

Mödravården igen men denna gången för att träffa barnmorskan, allt såg bra ut. Hjärtslagen låg på 132 och magen var nu 32 cm. Har hört att man kan lista ut vad det blir för kön med hjälp av hjärtslagen men inte jag, hjärtslagen har legat på allt det bara går känns det som.

  • 128 hjärtslag
  • 130 hjärtslag
  • 148 hjärtslag
  • 158 hjärtslag
  • 138 hjärtslag
Vad tror nu att det blir för kön på våran bebis ? :)




Kvällen kommer nu bestå av mys med min älskade, ha en fortsatt bra alla hjärtans dag!

Frågeställning - Dag 5 och 6




Idag på Alla hjärtans dag passar det väl alldeles ypperligt att skriva om "Kärlek" samt mina "Syskon" !


Kärlek

Ta väl hand om kärleken , vårda den väl. Att känna kärleken till en annan och samtidigt få den besvarad är den bästa känslan som finns !







Mina syskon

Jag har två "småsyskon" fast dom är inte så små längre men det kommer alltid att vara mina yngre syskon som jag ser efter extra mycket, tror att det blir så när man är storasyster. Man vill sina småsyskon deras bästa! Annelie 20år och David 19år. Under våran uppväxt bråkade vi väldigt mycket, kom sällan överens men tiden gick och vi blev äldre och vi förstod nog att man måste vårda relationen till sina syskon. Vi tre älskar varandra något otroligt mycket och vi finns alltid där för varandra, kvittar vad det är för tid på dygnet.





SyskonKärlek !

Frågeställning - Dag 4



Vissa dagar kommer det hända om jag skriver om två frågeställningar bara för att jag vill hinna klart innan våran bebis kommer så här kommer också "frågeställning dag 4"


Vad äter jag?

Jag har aldrig varit personen som längtar efter sommaren för att grilla kött, mest tyckt att det är ganska jobbigt eftersom att jag inte tycker om kött. Jag äter kött men inte stora mängder eller så har jag ätit för att jag "måste".

När jag träffade min sambo så visade det sig att han var vegetarian, ju mer jag och Tony träffades desto mindre kött blev det i mitt liv.

Nu är min kropp van vid att bara få vegetarisk mat, äter jag annat så rasar magen ihop. Jag kallar mig inte vegetarian det är bara att jag inte är speciellt förtjust i kött!
Dom gånger jag äter kött är hos mina föräldrar eller hos syster min men också när Naomi kommer hem.

Vårat barn kommer inte bli vegetarian, det är vi överens om. Vårat barn får själv bestämma när han/han är gammal nog så när vårat barn börjar äta vanlig mat blir det att tillaga två rätters varje dag ;)


Min favorit mat

  • Tacos
  • Min hemmalagade Potatismos
  • Lasange
  • Min sambos "kött"färssås

Frågeställning - Dag 3




Djur

Trots att jag har pälsallergi har det funnits en del djur i mitt liv.

Djuren hemma hos min Mamma och Pelle:

Pelle är Jägare vilket innebär att man måste ha jakthundar, vi hade några samtidigt som bodde utomhus. Lisa, Juni, Mitzi som tyvärr gått bort. Zorra och Ajax som är bröder och nykommligen Jassa som kom för några år sen.

Min syster hade en kanin som också den bodde utomhus, Snuttan. Jag hade en hamster som min syster för det mesta tog hand om, Fiffi hette hon.

Vi hade den mest underbaraste katten, Nollan. I höstas lämnade han oss efter 20år i livet. Saknar Nollan väldigt mycket. Jag kallade även Nollan för "Katten Gustav" då han verkligen älskade lasange !

Efter Nollan kom Minus in i livet men känner inte honom på samma sett eftersom att vi inte bott ihop. Minus är en väldigt livlig liten kattunge men som nu ser fullvuxen ut.

Nollan


Minus




Djuren hemma hos Pappa:

Det första djuret som tog plats i Pappas hem var en majsorm, Carl-David. Carl efter Pappa och David efter min bror. Det var en väldigt snäll orm som fick komma utanför sitt terrarium en gång per dag. När Carl-David dog fick Pappa för sig att skaffa en ny orm, samma art med samma namn. Fantasifullt?
Den nya Carl-David kunde vi inte ta upp på samma sett eftersom att han ofta bet! Minns en gång när den nya Carl-David bet min lillebror i läppen!

Vi hade också två underlater. Knut och Gudrun. Dom fick flyga fritt i lägenheten i bland eller så kanske det var så att dom smet? Minns inte riktigt.


Bild på Majsorm, dock inte på våran. Hittade bilden på Google.se


Djur sedan jag flyttade hemifån år 2007:

Har inte existerat, vilket är bra då allt i mitt liv blev bättre utan djur.
Min sambo vill att vi ska skaffa hund men det får bli om vi flyttar till ett hus så hunden kan vara ute så mycket som möljigt.

Frågeställning - Dag 2



Vad är viktigast i världen för mig ?



Kärlek - Kärleken till mitt ofödda barn är det starkaste för mig, jag tror inte man kan älska något mer än vad man älskar sitt eget barn? Jag kommer göra allt för mitt barn och ställa upp i vått och torrt för resten av mitt liv. Kan det finnas någon bättre kärlek?

Lycka- När det går bra i livet, allt rullar på utan motgångar.

Familj- Min familj är det jag värderar mest och jag räknar med väldigt många personer i min familj men kärnfamiljen är min sambo, hans dotter och vårat ofödda barn. Mina föräldrar, morföräldrar samt syskon och syskonbarn räknas också in i min familj. Mina Farföräldrar gick bort när jag var liten så dom minns jag inte mycket av.
Familjen kommer finnas med för resten av livet !

Vänner- Hellre få vänner man kan lita på !

Jönköping


God kväll !

Dagen har spenderats i Jönköping hemma hos Rafie och Nineve, vilket var på tiden eftersom att dom flyttade dit strax efter att dom hade gift sig för ca ett år sen.

Dom bodde väldigt fint och det var trevligt att ha annat i Jönköpning att göra än Ikea och slösa pengar ;)

Medan grabbarna kollade fotboll så tog jag och Nineve en promenad vid vattnet. Det var väldigt kan men behövligt då vi både var väldigt trötta. På våran promenad fick jag syn på videung i träden vilket innebär att våren snart är  här, blev så glad när jag fick syn på dessa söta videung i träden. Vårkänslor även om det var svinkallt!

Nineve och Rafie väntar också sitt första barn är så glad för deras skull.  Tråkigt bara att vi inte längre bor i samma stad men det är ju skönt att man inte bor jättelångt i från varandra.

Hemkommen med stick i benen efter kylan så hämtade vi pizza, väldigt gott men blev fruktansvärt mätt.








Dessa små underbara hittade jag sittandes på ett träd i Jönköping ! Vårkänsla !





Frågeställning - Dag 1


Från och med nu så ska jag skriva om dessa frågeställningar dels för att det kan vara trevligt för er läsare att lära känna mig bättre och vem vet, jag kanske kan lära känna mig själv bättre ? :)


Dag 01 – Vem är jag?
Dag 02 – Vad är viktigast i världen för mig?
Dag 03 – Djur
Dag 04 – Vad äter jag ?
Dag 05 – Kärlek
Dag 06 – Mina syskon
Dag 07 – Midre bra sidor
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Något ni inte vet om mig 
Dag 10 – 15 år
Dag 11 – Jobb
Dag 12 – Min bästa vän
Dag 13 – Mamma
Dag 14 – Tatueringar
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Ett starkt minne
Dag 18 – 18 år
Dag 19 – Min barndom
Dag 20 – Pappa
Dag 21 – Visa ord
Dag 22 – Bra sidor
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – Ett sista ögonblick i livet
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Vardag
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Om 20 år...
Dag 30 – Begravning


DAG 1 - Vem är jag ?

Är 22 år gammal och väntar mitt första barn den 10:e Mars. Jag är sambo med Tony och han har en dotter som bor hemma hos oss varannan helg. Vi bor på Norrmalm i Skövde och jag trivs väldigt bra men vi tittar runt på andra boenden eftersom att det kommer bli ganska trångt nu när vi väntar tillökning i familjen.

Jag är Timanställd på Servicehuset bagaren men just nu går jag hemma med havandeskapspenning i väntan på våran bebis men ska inte sticka under stolen med att jag saknar jobbet.

Efter min mammaledighet får vi se vilken riktning mitt liv kommer gå i. Söka andra jobb eller börja plugga?

Hur är min personlighet? Tycker det är svårt att svara på det själv men jag är en glad själ med kort stubin när det kommer till vissa saker men ska bli bättre på det!  Jag är omtänksam och väldigt mån om min familj och omgivning !

Min Kusin Katja tycker jag ska lägga till "Glad och positiv med ett skratt som smittar av sig".
Tackar för dessa varma ord !

Något mera som ni vill veta om mig ? Fråga gärna ! :)

Saknar Jobbet !




Det har nu gått två veckor sedan jag slutade jobba och jag börjar verkligen sakna det. Kryper på väggarna här hemma vilket gör att jag bara sover och får ännu mindre ork. Jag sover för mycket vissa dagar !

Nu i efterhand så var jag nog väldigt snabb med att bestämma mig för att sluta jobba en månad innan BF men jag trodde verkligen att jag inte skulle orka med det mera, att jag skulle behöva "kämpa" fram till den sista Januari.  Jag hade kunnat fortsätta jobba tre dagar i veckan och med arbetskamraterna jag har hade det verkligen funkat, dom är så underbara och har under hela tiden hjälp mig med det tyngsta.

Saknar alla mina kollegor, ni är underbara !

Falköpingsbadet



God kväll !

Efter att vakna upp med en känsla av att jag bara blundat och inte sovit något så startade dagen tidigt för att sedan ta en tripp till Falköping med min Mamma och Mormor för att plocka upp min Morbror för att åka vidare in till Falköpingsbadet.

Varmvatten bassängen är så härlig, man vill inte gå ur, plus att jag känner mig som en fjäder i vattnet. Underbart !
Bastu mellan varven och sedan till varmvatten bassängen. Timmarna gick fort.

När vi slappat klart i vattnet var det dags för lite mat och det på tiden vill jag lova eftersom att jag var vrål hungrig och som vanligt blev det självklart pizza och världens bästa Mormor bjöd.

Väl hemma så känner jag mig helt slut i kroppen men lyckas ändå inte somna in för lite vila utan det blev bara att ligga ner i soffan och slappna av.

Min sambo ligger nu och snarkar på soffan och jag sitter här eftersom att det inte finns något vettigt på tv. Tycker det är konstigt att det på veckorna alltid finns något att se men när man väl kommer till helgen så finns det inget bra att se på kvällarna och på dagarna går det bara en massa repriser !





Ha en fortsatt bra kväll, Kramar !

Pyjamas dag!



Har ännu inte kommit ur mitt nattlinne och nu är det ju ingen ide att svira om!
Älskar mina så kallade "pyjamas dagar" , alla borde ha en sån dag i veckan och bara samla kraft :)

Har nyss ätit våfflor som min älskade gjort och det var mumsigt vill jag lova. Tack älskling !

Nu är det tv kväll som gäller ;


Halv åtta hos mig
Sveriges värsta bilförare
Dubbelavsnitt av CSI miami


Ha en fortsatt bra kväll och sov gott !

Översvämmning av känslor




Får dåligt samvete när jag har betett mig som en skitstövel, jag tycker synd om min älskade som får ta emot all skit men när alla känslor kommer på samma gång kan jag inte kontrollera det. Ledsen, deprimerad och förbannad.

Jag blev ledsen och förbannad över att jag inte längre har kvar samma energi som innan jag blev gravid, jag orkar inte längre fixa och dona hemma utan att jag blir helt färdig i kroppen och det känns som om jag skulle kunna sova i flera dagar. Jag blev ledsen och förbannad över att Tony inte ser själv att jag inte orkar. Jag vill att han ska se med egna ögon vad som behövs göras utan att jag ska behöva tjata, speciellt nu när jag själv inte har samma energi kvar. I vanliga fall har jag inga problem med att fixa det mesta hemma eftersom att jag tycker om fixa i vårat hem. Jag mår dåligt om vårat hem är rörligt, massa disk och saker ligger överallt.

Jag blev deprimerad över att mitt liv aldig mera kommer vara som förr, fatta mig inte fel. Jag vill verkligen ha mitt barn och kommer aldrig att ångra den biten !

Detta har hänt mig några gånger under graviditeten och jag mår fruktansvärt dåligt efter, dels för att den jag älskar mest får stå ut med det. Jag vet inte vad jag skulle göra utan honom och jag måste börja se vad han gör och inte lägga så mycket energi på vad han inte gör.

Att förlossningen närmar sig gör det inte lättare. I natt så drömde jag också en mardröm om förlossningen.
Jag hade tagit så mycket lustgas att jag inte mindes min graviditet, min bebis var så stor att alla tänder redan hade kommit. Usch, vill inte oroa mig så mycket inför förlossningen!

Jag älskar Tony och vill leva ihop med honom för resten av mitt liv,
han kommer bli världens bästa Pappa åt mitt Barn !













Café 46




En snabb resume av gårdagen ;
Skulle träffat Frida och hennes son Anton för en fika på stan men Frida mådde inte allt för bra så det får bli en annan dag snart i stället. Dagen spenderades i stället tillsammans med Annelie och Oliver och vi tog en tripp hem till Mamma i Varola för en fika. Vi åkte genom Skultorp för att hämta lite fika på Café 46.

Efter besöket hos Mamma så var det bara att fortsätta tvätta och eftersom att jag har en sån snäll sambo så fixade han det. Frågan är vad jag skulle göra utom honom ? Tony är någon som jag alltid kommer att älska, måste ju vara så eftersom att han är Pappan till mitt barn. Han har ju också sett till att den lilla guldklipmen snart är i världen!

 

 

 

Min Älskade Tony sommaren 2010 i Hjo där vi åt glass och kollade in min Pappas nya båt.






Inatt
vid 02:00 tiden så vaknade jag av världens halsbränna och efter det var det verkligen svårt att somna om, halsbrännan har vart det värsta under hela min graviditet men jag har hört att det försvinner nästan direkt efter att det lilla livet kommit till världen? Jag hoppas att det blir så.

Under dagen har jag inte gjort många knop mer än att vara i Skultorp hos svägerskan på Café 46 medan min sambo var hos tandläkaren. Jag och Emely åkte till Gustafssons blommor för att se om det fanns några fina blommande blommor till blomkällan som också ägs av svägerskan samt svärfar, blomkällan ligger alldelses intill Café 46 i samma lokal. Efter Gustafssons blommor så blev det en tripp in till Coop Forum för att inhandla en hel del grädde och då menar jag verkligen en hel del! På väg till kassan ringer min älskade och är färdig hos tandläkaren och undrar vart jag är, han vill fort hem och vila eftersom att han får väldigt stark bedövning.


 

 

Detta är en bild på min allra första smörgåstårta jag tilllagat själv på Café 46. Denna är gjord sommaren 2010 och eftersom att jag blev väldigt stolt över den så var jag ju självklart tvungen att ta ett kort på den !
Måste också tillägga att Café 46 har den bästa smörgåstårtan i hela Skövde !







Väl hemkommen så somnar Tony i soffan och jag kollar på inspelade avsnitt på Tv, "Sofias änglar" samt "Cougar Town". Jag tycker att "Sofias änglar" skiljer sig från mängden när det gäller alla dessa tv program. Dom går verkligen in på djupet och det är verkligen människor som behöver hjälp efter en tragisk händelse i deras liv. Mitt ansikte läcker lite till varje program.

Nu har maten landat i magen och resten av kvällen kommer tillbringas i soffan.


Ha en bra kväll och ni som läser, kommentera gärna !

Sista träffen och magbilder !

God Kväll Vänner !




I eftermiddag har vi varit på den sista träffen med föräldragruppen, fyra gånger har vi träffas samt en femte gång nere på familjerådgivningen men den var vi inte på.

Under dom fyra träffarna har vi pratat om, det jag minns ;
  • Förlossningen
  • Vad Pappan kan göra för Mamman under förlossningen
  • Olika "Födelseställningar"
  • Vad som är bra att packa med sig till Förlossningen
  • Bedövningar
  • Plötslig spädbarnsdöd
  • Haft besök av en sköterska från BVC som hade en massa bra information.
  • Haft en avslappningsövning
  • Haft besök av en amningsexpert
  • BB Tiden
  • Akut kejsarsnitt
  • Bra att ha hemma innan bebisen anländer
  • Bilbarnstolar
  • amning

Vi har säkerligen pratat om mera saker men inget som har fastnat i minnet. Mycket utav det vi pratade om kände jag redan till sedan tidigare då min syster och vänner berättat mycket.

Utav mig och Tony så är det faktiskt Tony som lärt sig mest skulle jag tro eller så har träffarna bara gjort honom mer orolig man vet aldrig med karlar !

För mig känns det nu skönt att träffarna är slut då jag personligen har svårt att göra samma sak vecka efter vecka på en planerad tid, känner att jag blir så låst. Nu ser jag fram emot våren och återträffen för att träffa alla föräldrar med deras barn !


Lägger nu upp några bilder som är tagna på min Graviditetsmage :)


Ultraljud 4:e Oktober 2010

Vecka 26


Vecka 29

Vecka 34, Strecket började synas i vecka 32. Syns väldigt svagt på bilden.



Vecka 36 och 30 Dagar kvar.
Bebisen har sedan 3 veckor tillbaka lagt sig till rätta, den lilla ligger och tittar åt vänster och ligger och pressar med rumpan och ryggen på min högra sida. Väldigt mysigt nu när man kan komminicera med bebisen på ett helt annat sätt nu när han/hon är större. Knuffar jag på min bebis så knuffar den lilla tillbaka. Underbar känsla! <3

Sista träffen och magbilder !

God Kväll Vänner !




I eftermiddag har vi varit på den sista träffen med föräldragruppen, fyra gånger har vi träffas samt en femte gång nere på familjerådgivningen men den var vi inte på.

Under dom fyra träffarna har vi pratat om, det jag minns ;
  • Förlossningen
  • Vad Pappan kan göra för Mamman under förlossningen
  • Olika "Födelseställningar"
  • Vad som är bra att packa med sig till Förlossningen
  • Bedövningar
  • Plötslig spädbarnsdöd
  • Haft besök av en sköterska från BVC som hade en massa bra information.
  • Haft en avslappningsövning
  • Haft besök av en amningsexpert
  • BB Tiden
  • Akut kejsarsnitt
  • Bra att ha hemma innan bebisen anländer
  • Bilbarnstolar
  • amning

Vi har säkerligen pratat om mera saker men inget som har fastnat i minnet. Mycket utav det vi pratade om kände jag redan till sedan tidigare då min syster och vänner berättat mycket.

Utav mig och Tony så är det faktiskt Tony som lärt sig mest skulle jag tro eller så har träffarna bara gjort honom mer orolig man vet aldrig med karlar !

För mig känns det nu skönt att träffarna är slut då jag personligen har svårt att göra samma sak vecka efter vecka på en planerad tid, känner att jag blir så låst. Nu ser jag fram emot våren och återträffen för att träffa alla föräldrar med deras barn !


Lägger nu upp några bilder som är tagna på min Graviditetsmage :)



Ultraljud 4:e Oktober 2010

Vecka 26


Vecka 29



Vecka 34, Strecket började synas i vecka 32. Syns väldigt svagt på bilden.



Vecka 36 och 30

Vinterbilder !

 

När man lyckas få sådana här fina bilder kan man inte mer än älska vintern men jag ska inte sticka under stolen med att jag längtar något otroligt till våren och sommaren.

 

 

 

Julgranen stod på min underbara arbetsplats i vintras, saknar mina arbetskamrater. Börjar bli otroligt segt att gå hemma och bara vänta och varken min kropp eller rygg orkar göra många knop så det blir mest vila i mitt liv just nu. När min bebis kommer hoppas jag att jag blir så lycklig att jag automatiskt kommer få en massa energi !

Välkomna till min nya bloggsida !


Hej Mina Vänner och välkomna till min nya bloggsida !

Har nu bytt sida att blogga på. Hände något konstigt med min förra blogg samt att jag inte kände mig riktigt nöjd med bloggsidan, http://sofialundstrom.bblog.se/  . Hoppas nu att jag kommer stanna kvar på denna sida, dels för er läsares skull men också min egen.

Jag har skaffat mig en blogg för att kunna ventliera mina tankar, det är så mycket nytt som händer i mitt liv. Om 30 dagar beräknas jag att föda mitt första barn, min sambo har en dotter sen ett tidigare förhållande och hon fyller till våren 7år och kommer bli en fantastisk storasyster. Kan väl vara nyttigt att skriva lite om vad som händer i sitt liv, samt samla på sig underbara minnen som man också vill dela med sig av till vänner och familj som man kanske inte träffar allt för ofta.

sen jag slutade jobba den 31 Januari 2011 i väntan på mitt barn plus att arbetet började bli på tok för jobbigt, jobbade som vårdbiträde på servicehuset bagaren i Skövde centrum. har jag vänt på mitt dyng väldigt mycket, lägger mig ganska sent men vaknar ändå tidigt och total somnar senare igen efter frukosten men vad gör det när man bara går hemma och inte har många tider att passa?

I helgen har det inte hänt mycket mer än att Oliver sov hemma hos oss mellan Fredag och Lördag, mosters lilla älskling. Han är helt fantastisk. Älskar bilar och bollar. Det första Oliver säger på Lördagmorgonen är "Måååål" och pekar på hockeyklubborna, helt underbart och jag längtar allt mer efter min bebis men nu är det inte lång tid kvar innan jag har mitt egna barn!
Efter Fredagsgodiset fick Oliver för sig att man kunde använda godisskålen som en hatt, vart får barn allt i från?




Just nu sitter jag här och skriver och små tittar på reprisen av melodifetivalen 2011 deltävling 1. Får väl se om det är något att ha? Personligen tycker jag det är rätt jobbigt med så många deltävlingar innan den riktiga festivalen. Men detta året kanske blir bättre ?


Tackar för mig denna gången och hoppas ni kommer följa mig, kommentera gärna ! : )

RSS 2.0