Födelsedagsfirande

Hejsan, Allt väl med er? :)

Denna helgen kommer att bestå av födelsedagsfirande, jag fyller år på tisdag i nästa vecka och kommer inte hinns fira min dag men vad gör det om man tar det några dagar innan?

Jag kommer bjuda på smörgåstårta samt min underbara kokostoscakaka!

Helgen kommer bli underbar trots min snoriga näsa som förhoppningsvis ger med sig snart!

På måndag går jag in på min fjärde praktik vecka och medan jag ändå bloggar kan jag passa på att meddela, sommaren kommer att bestå av jobb på min nuvarande praktikplats. Hur toppen är inte det? Underbart att veta att dom är nöjda med min insats :)

Dags att fixa innan gästerna börjar ringa på dörren!

Önskar er alla en fantastisk dag :)

Andra veckan

Jag trivs som fisken i vattnet.
Det är underbara människor som jobbar inom hemtjänsten centrala och fantastiska vårdtagare, trevliga allihop!

Jag kommer redan efter andra veckan att jag göra stannar kvar som timanställd och arbete i sommar vore inte helt fel!

Jag trivs som sagt riktigt bra och skulle inte kunna tänka mig någon bättre praktikplats :)

Blåsiga torsdag

Är på praktiken, snart dags för utdelning av matlådor innan det är dags att möta läraren för samtal. Jag känner att det kommer gå bra, jag trivs här och känner att jag vill stanna kvar som Tim vikarie :)

Det blåser och regnar. På morgonen var det riktigt halt och jag satte mig nästan på rumpan flera gånger!

Jag längtar hem till min prinsessa och min man, tankarna snurrar runt och runt och fort går det. Hur kommer allt bli?

När jag slutar ska Alva till sin mormor för övernattning. Jag och mitt stora hjärta ska på bio och mysa extra mycket! Det behövs i denna tid, måste vårda våran kärlek så mycket det bara går. Vi älskar varandra riktigt mycket!

Motgång

Denna dagen har vart den sämsta på länge med ont i nacken och dåliga nyheter! Alla människor möter motgångar någon gång i livet och i de flesta fallen går det att lösa men i vårt fall går det inte, tro mig men det är heller inget jag vill skriva ut om här i bloggen.

Denna motgång ger mig verkligen stress eksem och en mild depression men förhoppningsvis kommer det kännas bättre, man lär sig att leva det och våran familj har klarat många motgångar innan så vi klarar detta också. Vi måste klara detta!

Jag ska försöka sova för i morgon väntar praktiken på mig och efter den kör jag Alva till hennes mormor för en övernattning. Jag och mitt stora hjärta ska passa på att gå på bio och mysa extra mycket , det gäller att ta vara på varandra ...

Uppdatering ang ricin olja

Ricin oljan läggs i hårbotten och låt det verka i ca 30 min, man kan även sova med det vilket jag gjorde i natt när jag ändå Ska byta sängkläder.

Skölj ur oljan ett par gånger med schampo och ta sedan i balsam.
Håret känns riktigt bra efteråt.

Har du frågor ? :)

Den första veckan

Jag har avklarat den första veckan på praktiken, hemtjänsten centrala Norrmalm.

Hur har då min första vecka varit? Ja, det är minsann ovant att vandra omkring ute så mycket som jag har gjort denna veckan men det är nyttigt med både motionen och den friska luften!

Mitt lokalsinne är det sämsta så hjärnan har fått jobba hårt med att lokalisera alla gator och nummer men och alla namn på vårdagarna. Det är riktigt roligt med nytt och jag känner att all information kommer sitta som berget om ett tag!

För er som inte vet har jag kört en automat bil sen jag fick körkort och Skövde kommun har manuella bilar, jag känner mig ring rostig gällande manuell körning så jag ringde min pappa och fick till svar " men Fia, att köra bil är som när man lärt sig cykla, du glömmer aldrig hur man gör och du körde väl manuellt på Körskolan" och jag svarar " jo visst gjorde jag det, men man kan ju fundera på hur jag fick mitt körkort, det ser du väl bara på hur jag parkerar och backar". Riktigt roligt, hoppas någon vill övningsköra med mig lite, friska upp minnet.

Jag har kört manuellt en gång sedan jag tog körkortet och det var svägerskans stora café bil, en mardröms färd! Tur att det kvar en lördag morgon klockan sju och det var tomt på vägarna ;)

Nej nu är det dags att stänga ögonen, önskar alla en god natt med bra sömn!

Ricin olja

Jag har påbörjat en kur med ricin olja som är bra för att minska förlusten av hår, man tappar tydligen extra mycket när man har fött barn och detta är min fjärde gång och märker redan skillnad. Jag tappar nästintill inget hår alls!

Ricin olja ska få håret att växa fortare, vanligtvis växer håret ca en centimeter på en månad och använder man ricin olja tre gånger per vecka ska det växa fem cm! Jag hade tänkt ta en före bild på håret i bak och längre fram en efter bild men det har blivit avglömt i min stressiga vardag, kanske hinner i morgon ?

Sliter och glanslöst hår med mycket håravfall? Då rekommenderar jag ricin olja! Finns att köpa i butiken Life.

Åren springer ifrån oss!

Min lillebror fyller idag 20år , stort grattis älskade!

Min mamma, morbror och jag pratade om hur fort tiden går.
Mamma och morbror kom fram till att det är först när man får barn och barnbarn man uppmärksammar extra mycket hur fort tiden går!

Tjugo år bara springer iväg när hushållsarbeten ska göras, barn ska passas, matas och lekas med, man ska hinna med att jobba för att ha en inkomst och mycket mer därtill som gör att dagarna, veckorna och åren springer iväg!

Ja om tiden ska gå så fort kommer mig vara 30år inom en månad!

En liten uppdatering

Hejsan hoppsan ni läsare som finns kvar! Jag har verkligen blivit dålig på bloggandet, jag vill och tänker att jag ska blogga via datorn för att lägga in bilder men den försvinner tiden.

Vad händer i vårt liv?
Jag påbörjar min praktik på tisdag. Centrum östra, Norrmalm blir mitt område. Nära hemmet och det känns bra, tar två minuter till personal lägenheten.

Min älskade sambo hoppas fortfarande på kryckor efter operationen och ska göra de några veckor till. Hans rehabilitering påbörjas snart och förhoppningsvis kan vi få det att klaffa med mitt schema.

Alva hon tar sig runt krypandes överallt och fort går det, gärna till ställen där hon gärna inte får vara själv. Tidningshögen i hallen är något av det roligaste. Hon ställer sig upp mot det mesta och tar något steg i sidled. Hon plockar smörgåsen och stoppar i munnen själv. Hon gör så mycket nyvalt när man funderar på något speciellt hon gör försvinner det, tokigt det där!

Jag börjar fundera över vår och sommaren. Vara mammaledig, jobba eller kombinera?
Alva ska vara på dagis lite över sommaren tror, om jag jobbar men ännu inget bestämt om hur mycket.

Snart är det bara två månader kvar tills Alva fyller 1år, vart tog tiden vägen?

Släkten är värst

Just för stunden är jag riktigt irriterad, eller jag var det redan igår kväll. Det värsta som finns är när släkten lägger sig i på helt fel sätt, allt bara för att pika eller verka bättre än någon annan, få andra personer i omgivningen att tro att man har har det guld och gröna skogar fast att det är brunt och grumligt.
Kastar skit i ansiktet på andra släktingar och fula ord!
Inte klokt vad folk kan bete sig illa!

Släkten är värst, speciellt vissa. När man har en kusin som inte verkar ha det speciellt bra, tafsar på allt som har två ben och något form av hål, tom. Sina egna kusiner. Försöker med allt och alla, trots att man lever i förhållande med barn.

Kanske var jag för hård? Mina närmaste kommer att veta vem jag menar och också vissa vänner och det skiter jag fullkomligt i! Blir bara så fruktansvärt jävla arg och personen i fråga bör skämmas, tio gånger om!

Det finns fler jag stör mig på och Inte klarar av men sånt är livet, man kan tyvärr Inte välja sina släktingar.

Största delen av min släkt är underbar, ni är guld värda. Personer jag skulle ställa upp för i alla lägen. Ni vet vilka ni är :)

Första dagen på nya året

Den första dagen på tjugohundratolv börjar lida mot sitt slut och här kommer en snabb uppdatering om vad vi har gjort!

Dagen började som vanligt strax efter sju men dottern är oftast nöjd i sängen ett tag så att man kan vakna till liv, underbart att hon inte har bråttom upp.

Det var snö blandat med regn, en grå dag men det livades upp med att Alva storasyster kom hem och stannar över natten och hela måndagen. Alltid lika roligt när hon kommer hem och Alva skiner upp som en sol extra mycket.

Vi har hunnit med ett besök på Stellas lekland tillsammans med svägerskans familj, det var lagom med barn och föräldrar. Alva provade bollhavet på den lilla avdelningen men det var inte trevligt och läppen sänkte sig, nytt försök nästa gång.

Min pappa och Alvas mamoff har fått sig ett besök och där befann sig min kusin med hand dotter. Alva är endast femton dagar äldre så dom leker riktigt bra och ofta ska det bli, roligt för barnen.

Amerikansk fotboll och besök av Tonys kompis, jag har studerat och besökt min syster en snabbis, fick i mig en taco och det var muns för magen innan läggdags.

Man hinner mycket på en dag och dagarna flyter ihop. Jag har ännu inte hunnit fixa ihop en bild bomb men det kommer förhoppningsvis inom en snar framtid. Det finns alltid något annat som kommer i mellan.

Önskar alla en god natt med sömn!

RSS 2.0