SEMESTER




Nu har semestern börjat, äntligen kan man säga. Skönt att komma iväg med familjen och bara komma bort, komma bort från hemmet och alla måsten. Nu ska jag även jag njuta och inte hålla på med städ, tvätt och allt annat som hör hushållet till. Underbart!

Morgonen startade med bad och dusch av barnen och packa det sista innan bilen styrde mot Jönköping där vi besökte Rafie, Nino och Jonathan som bara är en vecka gammal. Tänk att Alva vart så lite, mindre än Jonathan. Nästan så man blir sugen på en till om dom hade vart så små föralltid ;)

Vi har anlänt i sommarstugan och ska stanna här en vecka, håller tummarna för att vädret blir toppen men tyvärr kan man inte styra vädergudarnas vilja.

Under veckan ska jag försöka lägga in bilder annars får det bli när vi kommit hem till Skövde...

MINA BESÖKARE



Undrar vilka mina besökare är och varför läser ni just min blogg ? :)

MAMMA SOFIA



Ja, hur mår Mamma Sofia ? Kan säga att det går upp och ned i vågor. Ena stunden är allt på topp till det på en hand sjunker till botten. Jag som människa är inte gjord för att gå hemma och inte göra "något" bara en massa hushållsarbeten, jag älskar min dotter mest av allt och älskar att vara hemma med henne men jag saknar arbetslivet under dagtid. Har svårt att göra av med min energi hemma och blir istället bara trött och nästan deppig.

Jag umgås mycket med syster och Oliver, speciellt nu när vi är grannar. Vi hittar på mycket tillsammans med barnen för att fördriva tiden och göra av med energi och det känns toppen men när jag kommer innanför dörren hemma blir jag direkt trött och orkeslös ... Måste hitta tillbaka till mig själv, mitt glada och positiva. Fatta mig inte fel, jag är glad och positiv med min dotter men när det gäller mig själv ... om ni förstår ?

NY PICASSO ?


På fyra månaders dagen den 15/7 målade Alva sin första teckning, Pappa satte kritan i handen och hon höll kvar och lyckades pricka pappret , teckningen åker raka vägen in i baby boken efter att den suttit på kylslåpet ;)

EFTERLÄNGTAT BVC BESÖK


Som jag längtat efter denna dagen, bvc besöket. Det var en månad sist som vi var där och Alva har gått upp nästan ett kilo och har vuxit 4cm på längen. Börjar bli stora tjejen och det märks om inget annat på kläderna, inte runt magen men på längden samt huvudet. Den finaste barbapappa mössan är förliten, vi som trodde att den kunde användas fram till hösten men där kan man snacka om att vi hade fel ;)

LEKPLATSEN


Det finns väldgt många bra lekplater på Norrmalm, längtar tills Alva också kan springa runt och leka med allt :)

STORT TACK


Ett stort tack till dig kära Emelie för att du bytte bilder i min header :)


Ni hittar hennes blogg HÄR ♥

EGEN TID



Har på förmiddagen hälsat på min mormor och morfar och vad dom avgudar Alva, det verkligen syns och jag blir så glad. Har en speciell relation med min mormor och morfar då jag bott där mycket när jag och mamma och bråkat, det var nära till skolan och kompisarna i stan. Vad min mormor och morfar har ställt upp för mig, i ur och skur.
Dom finns alltid där, vad det än skulle vara. ♥


Bilden är från en annan dag i veckan, Alva sitter i kompisen Antons knä och jag blir så lycklig av denna bilden, kan inget annat än att le hur stort som helst, Mammas guldklimp !




Sitter här i soffan med datorn och kollar samtidigt på familjen annorlunda ( repris ) , längtar till det kommer en ny säsong, vet om att det blir det då jag läser några av mammornas bloggar. Kommer till hösten ?

När Alva sover vid denna tiden på eftermiddagarna passar jag på att ta mig egen tid som Sofia och inte Mamma och det är underbart, man måste ta sig tid för en själv för att orka med och vara en glad Mamma, i mitt fall.

LÅNGT INNAN TUPPEN





Vi har idag vart vakna långt innan tuppen (05.00) och jag har sovit värre än en kratta, på tal om kratta. Jag har världens träningsvärk i gäddhänget efter krattandet av hela trädgården häromdagen. Länge sen jag hade träningsvärk och fruktansvärt ont men samtidigt skönt, skönt att veta att kroppen arbetet.

Alva ligger i babygymmet och leker medan det dricks en kopp te i hopp om att piggna till, lyckas inte det får det bli en kopp kaffe eller varför inte en promenad någonstans då vi fortfarande inte har någon bil ...


Önskar er alla en toppen dag i det fina sommarvädret :)


PRINSESSA PÅ ÄRTEN




Dottern har somnat för natten klockan 17.00 denna dagen och sover ännu. Hennes krafter måste tagit helt slut efter besöket på kolonilotten, aspö och den långa långa promenaden. Mamman håller tummarna för att hon sover fram till morgonen, ska dock väcka henne för mat innan jag ska sova men det lär bli en tidig morgon, tidigare än vanligt.

Min älskade gör varma mackor och jag har skrivit en massa blogg inlägg, måste ta igen för missade medan orken finns framme och man känner för att blogga. Jag ska sitta uppe ett tag till och sedan tar jag natten.

I morgon blir det en inne dag med städ och rensning i lådor och skåp, rensa sånt som ska slängas och sånt som ska ner till förrådet där det också behövs ta en titt inom en snar framtid eftersom att man knappt kommer in ...



Ha en bra kväll mina läsare :)

NYA KLOCKOR



Som ni kanske sett i tidigare inlägg vann jag en sköterske klocka på tradera men denna säljare har ännu inte efter en vecka hört av sig eller svarat på mina två mail. Jag gav upp och lämnade negativt omdöme och betällade en via Ovanliga klockor och fann där ännu en klocka jag nästan blev förälskad i !


HJÄLP SÖKES MED BLOGGEN



Vill ändra bilderna i headern men fattar inte hur man gör, har försökt komma fram till hur genom designadinblogg.se men lyckas inte förstå hur, kvittar hur många gånger jag läser!

Någon snäll läsare av min blogg som skulle vilja hjälpa mig ? :)

MINA ÄLSKADE ♥


Vad skulle jag göra utan er min älskade? Nu förgyller mitt liv dygnet runt     ..



FÖTTER, SITTDELEN OCH BAD



Prinsessan har hittat sina fötter, testat på sittdelen till vagnen och premärbadat i poolen ute hos sin mormor.
(Bilder från badet kommer dock inte upp, vill inte visa hennes snippa på bloggen)

TRÄDGÅRDSFIXARE



Jag och kära grannen, min syster har börjat fixa ute i lägenhetsträdgården. Vi vill ha en mysig plats för lek, grillning och soliga dagar. Vi fixade och donade igår kväll. Krattade hela gräsmattan, rensade ogräs, flyttade cykelställ osv men mycket mera finns det att göra. Rensa mera ogräs och framförallt fixa så att trädgårdslangen är i funktion och pryda med fina blommor :)

Kommer bli underbart !

VUNNEN AUKTION



Är så nöjd med min vunna auktion på tradera. En liten klocka med silikon skydd som man fäster på arbetsdressen. Skönt att slippa armbandsklockan på jobbet hädanefter :D


 

5:- + Frakten 6:- = 11:-

SOMMARBILDER


Tänk att den lilla prinsessan snart är 4 månader. Älskar henne mer och mer för varje dag. Kärleken till min dotter är oändlig ♥


VARM PROMENAD UTAN SOL



En varm promenad till Maxi utan solen i sikte, det är väldigt kvaft i luften. Jag ska jobba ikväll och det känns inte alls lockande då bygganden står utan syre i denna värme, ingen ventilation alls någonstans på hela arbetsplatsen. Blir svettig av att bara byta om till arbetsdressen men man ska inte klaga på värmen, det är skönt men lite väk kvaft..

Förövigt känns det som om sommaren som knappt visat sig i år snart är över ?

ENERGI SOM BORTBLÅST




Min energi är som bortblåst, känner mig alltid trött och slö och allmänt lat. Jag förstår inte vad det kan vara ?
Min eviga mensvärk?  huvudvärk
en som aldrig vill försvinna ? Jag sover toppen om nätterna och får alla timmar sömn som jag kan tänkas behöva.

När jag var gravid hade jag den bästa energin någonsin. Full fart och fläkt alla timmar på dygnet som jag var vaken med både jobbm hushållssysslor och allt därimellan man kan tänka sig. Jag var alltid på topp !

Jag önskar att den energin kommer tillbaka snart ...

ENBART JOBB



Min dåliga uppdatering har med att jag jobbat hela förra veckan. Dag och kväll omvartannat vilket har gjort att jag känt mig oerhört trött och bloggen har lidit.

Har inte mycket att förtälja mer än att Jag och Syster nu är grannar, hjälpte henne att flytta från carlsrovägen till ännagatan i fredags innan det var dags för mig att jobba. Känns bra att bo nära, att ha varandra nära, än är allt tipp topp och vi hoppas att det håller i sig!

Vi ska snart äta här hemma och sedan ska vi ta en promenad till dagis och hämta prinsen Oliver :)

RSS 2.0