Sista natten tjugohundraelva

Ligger här i sängen och ska sova sista natten på detta året.
När tolv slaget i morgon kväll har passerat och raketerna lyster fint går vi in på det nya året, tjugohundratolv.

Året som har varit har medfört en massa underbara händelser men också motgångar, motgångar som följer med in på nästa år vare sig vi vill eller inte men det är något vi kommer att fixa tillsammans jag och min lilla underbara familj!

Håll utkik för i morgon kommer förhoppningsvis en bild bomb över året som har gått :)

Jag önskar er alla gott nytt och med en massa lycka och kärlek!

Sagt - Aj Aj

Alva har idag sagt - Aj Aj till sig själv framme vid en lampa hon inte får röra. Hemma hos hennes Mamoff sade Alva också Aj Aj efter mamma och pappa - riktigt roligt att hon härmar :)

Hon säger inte mamma och pappa alls lika ofta längre men det kommer säkerligen snart tillbaka :)

Dagmar

Jag vakar strax efter 03.00 utav en mardröm och hör hur något står och slår. Hjärtat klappar fortare och fortare, vill jag veta vad som slår, vågar jag titta?
Jag väckte min älskade och han hörde direkt att grannens balkongdörr står och slår, mindre trevligt och nu ligger jag här i sängen och inte kan sova.
Förhoppningsvis kommer dom snart hem och kan stänga annars får vi leva med det fram tills att Dagmar bestämmer sig för att sticka i från Skövde och Norrmalm..

God morgon? Helst inte med tanke på att klockan bara är 03.29.. Usch för att inte kunna somna om, jag gör ett nytt försök med att räkna får...

Kan säkert vara någon som har missat det, Dagmar är stormen som är på väg in från Norge om jag hörde rätt?

God natt och god jul !

Det börjar närma sig nästa dag, en dag närmare julafton. Jag fick en kommentar om att det "blir vad man gör det till" gällande julkänslan som inte fanns och visst stämmer det men jag har aldrig hurrat över att julen närmar sig. Jag vet inte varför men julen för mig är stress och en massa måsten med julklappar hit och dit men i år är klapparna klara sedan länge och jag har blivit mamma vilket gör att känslan är underbar, julen är till för barnen i mina ögon och detta årets julfestligheter med nära och kära kommer bli underbar!

I morgon ska julskinkan fixas, jag och syster delar på en eftersom att mannen min är vegetarian och systers son äter ju inte direkt som en häst.

Det ska hinnas städa, studera och gärna en sväng ute i snön men Alva är förkyld och febrig så det återstår att se hur hon mår under morgondagen.

Jag önskar er allesammans en god jul om jag inte dyker upp här mera innan julafton! Kram kram ...

Höstterminens avslut

Höstterminens slut börjar närma sig med stormsteg och hur har det gått?

Denna första korta termin har gått riktigt bra, vissa ämnen kommer vara klara i början på vårterminen och andra ämnen finns det massvis kvar i men jag bör hinna till den tjugosjunde april trots en praktikperiod på fem veckor, jag har jobbat många år inom vården men jag tar emot praktiken på norrmalms hemvård med öppna armar. Känns skönt att få foten på en annan arbetsplats!

Jag kommer att komma i mål, jag känner det och de kommer gå toppen! Jag startade utbildningen år 2007 i kombination med arbete ( med några uppehåll ) och avslutar studierna höstterminen 2012 i kombination med mammaledigheten.
Känner mig stolt!

God morgon vinterland

Ögonen skådar vitt på marken, snön är här antingen över dagen eller kanske till julafton?

Det är fjärde advent och julkänslan är inte på topp men det ändrar sig förhoppningsvis, det är ju Alvas första jul :)

Lördag

Påhittig rubrik, skulle inte tro det. Jag personligen tycker rubriken är något av det svåraste!

Vad har hänt denna lördagen? Dagen startade med att det inte fanns någon mjölk till morgon drycken så det blev ett besök på Statoil innan jag for vidare till skolan för skrivning och hur det gick ska vi inte tala om.. Hej komplettering!

Alvas storasyster är hemma och vi besöker svärföräldrarna. Blev bjudna på middag och nu står kladdkakan i ugnen.
Kladdkaka och grädde, det bästa!

Vi far hem om en stund, Alva är redan trött eftersom att att lägger sig vid sju för natten men senare läggning innebär kanske sovmorgon? Återstår och se, morgondagen ger jag till skolböckerna.

Ha en fortsatt underbar kväll, vad ni än hittar på :)

Falsk dröm

Jag vaknade upp och trodde jag drömde om att det äskade men det kändes riktigt verkligt och visst ser man på Facebook att det stämde..
Där var nattsömnen förstörd men hoppas jag kan somna om en stund..

Det känns som om det fortfarande är oktober , lite små kallt med regn och blåst och grönska! Ingen julkänsla alls..
Även om jag ser fram emot Alvas första julafton, så mysigt :)

Har ni någon julkänsla?

Mellan himmel och jord!

Jag ser att det var länge sedan sist, mitt och familjens liv flyter på i lagom takt med studier, hushållsarbeten, nöjen och en man som är nyopererad med sina vänner kryckorna intill sig tjugofyra timmar om dygnet!
Jag hoppas att ni alla mår bra!

Vad har hänt sedan sist? Det känns som att jag får fundera en stund, dagarna flyter ihop med varandra. Den efterlängtade snön kom och den försvann men en tur med pulkan hann vi med innan grönskan hittade tillbaka och Alva älskade pulka turen runt kvarteret.

Jag har kört mormor med väninna på fest, spenderat ett flertal timmar hos pappa framför datorn. Litervis med kaffe har intagits hos svägerskan tillsammans med underbara människor!

Julbak och julpyssel blev det massvis av en söndag med släkt från mannens sida, riktigt mysigt men som man säger "för många kockar blir en soppa?" haha känns som om det inte blev riktigt rätt!

BVC besök och älskade dottern är inom dagarna nio månader och väger 7300g, en lagom liten lax som moffa säger. Absolut på skoj för er som kanske inte förstod det ;)

Storasystern i hemmet har vart hemma en hel helg och lillasystern älskar det. Dom leker och stojar och skrattar mest hela tiden. En underbar känsla med syskonkärlek även om det skiljer lite mer än sju år!

Jag hämtade min lillasyster och systersonen på stationen igår och den lilla älskade gossen sprang upp i famnen på mig när hans ögon skådade mig ståendes på perrong två.

Det har säkerligen hänt massvis med mera roligheter men inget som dyker upp i huvudet i denna stund!

Detta blev ett långt inlägg, borde lägga upp bilder någon dag också. Önskar alla en god natt med sömn, får se hur det blir med min nu när BVC råder oss till att avvänja Alva välling om nätterna. Kom gärna med tips?

Hittat Gnistan

God förmiddag!

Prover igår kändes kanon så nu håller vi tummarna för att det går vägen. Även den besvärliga uppgiften i social omsorg är godkänd och klar genom ett muntligt framförande.

Jag hittade återigen gnistan och det känns fantastiskt. Jag gjorde massvis hemma igår som nu ska renskrivas under helgen och skickas in via fronter.

En uppgift i social omsorg
En uppgift i omvårdnad
En uppgift i rehab/hab
Påbörjat en annan uppgift i social..
Förberett mig inför nästa medicin prov!

Fick hur mycket som helst gjort och allt gick i ett och flöt på bra.. Jag sitter nu i skolan och ska gå på en föreläsning om omvårdnad vid psykiska sjukdomar, spännande :)

Ha en kanon dag!

RSS 2.0