VAD SKA MAN SKRIVA OM?

Vad vill ni se mer av i min blogg? Något ni vill veta? Nöjda som det är? Svara gärna, det skulle göra min dag och kanske kommer bloggintresset tillbaka ;) Tack och god natt kära läsare !

FÖRSTA BISSINGEN


Bild med kusin Nelly :)



Idag, den 30/8 upptäcktes den första tanden. Nertill i munnen. Inga tecken eller symtom på att en tand skulle vara på väg eller i detta fall redan spruckot upp, skönt är det och hoppas det blir symtomfritt med resten av bissingarna som ska komma. Stolta och en tår bildades i Mammas öga.  5Månader och 2Veckor, Våran älskling växer riktigt fort. ♥

LÅNGVARIG VÄNSKAP






Långvarig vänskap är väl det bästa, man behöver inte ses ofta men ändå vet man vart man har varandra, ändå känns det som om man sågs igår, man pratar om allt och det känns så naturligt. Vi har en långvarig vänskap, Jag och Felicia. Vi har känt varandra sedan lågstadiet och har sedan följts åt. Vissa är tajtare än andra men vi är vänner vad som än händer, hur ofta eller sällan vi ses. En underbar vänskap som kommer hålla i alla år! ♥

FESTIVALEN





Tivoli och mattält var det stora hemma i Skövde helgen som var. Fredag blev det en sväng med lillsis och Alexa efter jobbet, trött och frusen blev det ett glas vin och en matbit. Lördag var det barnens tur att roa sig, Naomi och Alva med deras kusiner blev det mat, karuseller, friterad banan och sockervadd så dom blev alldeles blåa runt munnen.

Jag och sambo fick egen tid på Lördagkvällen tack vare snälla mor som satt hemma medan barnen sussade gott. Vi tog och ett glas och sedan traskade vi hem trötta i skyfallet.

Familjens dag var nytt för iår och hölls på söndagen med tivolit, inte mycket att hänga i granen men vad gör man inte för dom älskade barnen. Varsin nalle vann dom, Naomi åkte karusell och Oliver grät när han såg karusellerna men nästa år kommer han våga :)

En bra helg bestående av jobb och festival!


HÄFTIGASTE HAKLAPPARNA


DESPERETE HOUSEWIVES PARFYM



 

Bästa parfymen på länge ! Detta är min absoluta favorit vilket passar mig toppen eftersom att jag älskar Desperete housewives och missar inte ett enda avsnitt ! Rekomenderas starkt ! ♥

FAMILJEDAG




Mitt i veckan fick vi en familjedag tack vare sambon som skulle undersöka sin fot på nytt vid privatkliniken Carlandeska sjukhemmet i Göteborg. Vi strosade omkring på stan, åt på Pizza hut och stannde till på Ikea. Bilden styrde sedan mot västkusten och sommarstugan för grillning och fiska krabbor och några stora fick vi upp så dom tg vi med oss hem till min Pappas sambo som äter dessa. Hon är Thailänsk och dom äter allt ! ;)
Jag såg massa små sjöstjärnor, och dom är underbart fina. Skådade också maneter längs med stranden och dessa kan bli utrotade tycker jag! Usch vilka hemska varelser som bränns ...

En bra dag med älskade familjen vilket behövs och många av dessa dagar ska det bli innan...

THE BEATLES / BARBAMAMMA

 

Denna bodyn fick Alva julafton innan hon föddes av sin Farmor och Farfar och nu passar den. Barbamamma mössan är verkigen min favorit men nu är den tyvärr förliten. Någon som vet om dom fortafarande säljs någonstans ?

SOMMRIGA GARDINER




Gillar inte alls panelgardiner men dessa är jag riktigt nöjd med, så sommriga och uppiggande. Kommer inte mycket ljus nu när det börjar gå mot mörkare tider och bäst av allt, dom kostade 29:- !

NÄSTINTILL HJÄRTSTILLESTÅND




Var i köket en snabb sväng medan Alva lekte i gymmet och jag hör av dunder smäll, springer ut och gymmet har vält som tur åt andra håller från henne. Hon måste med hjälp av kraften från benen sjutit ifrån så att det välte. Kunde gått riktigt illa så fröken får inte underhålla sig med gymmet på länge!

FÖRNYAT FRISSEN




Och jag är riktigt nöjd :)

GRÅTT





Riktigt grått på himlen idag men vi bör ta en promenad till affären för inköp av mjölk annars överlever inte jag denna dagen eftersom det används i både kaffe och te. Kanske lära sig att dricka utan? Sötningsmedlet är borta !

BLOGGERSKA ?


Kan inte längre kalla mig själv för bloggerska, har helt tappat suget och lusten till att blogga. Ibland är det helt underbart skönt att bara skriva av sig eller göra ett inlägg om speciella tillfällen jag vill dela med mig av.

Vad har hänt sen sist?! Minns knappt! Dagarna går i ett och flyter samman med varandra.

Dottern är numera passerat fem månader och det händer allt mer saker hela tiden. Hon vänder sig från rygg till mage, pratar konstant, äter gröt på morgonen och älskar det men smakportionerna med mat gillas inte alls. Hon vill stå upp för det mesta och försöker man sätta henne stretar hon emot med benen. Älskar att plaska i badet och leka med krabban i från sjöjunfrun!

Har övergått till kläder i storlek 62 även om det är lite svårt men det är så olika från butik till butik.
Vilken affär tycker ni är bäst med barnkläder, som passar era barn bäst?
Jag vet att det aldrig mer handlas barnkläder från cubus, inte i vårt hushåll. Käderna sitter som sopsäckar!

NAMNGIVNINGSCERMONI




Mor, Far och Dotter Bild med Alvas faddrar




Riktigt nöjd med dukningen !                                  Dotterns fullständiga namn






Den 14:e Augusti hade vi en namngivningscermoni för dottern. Dagen blev riktigt lyckad med goda pastasallader och underbart fina presenter. En oförglömlig dag. Tack underbara släkt och vänner för att ni gjorde Alvas dag till något helt fantastiskt !  ♥♥♥

RUTINER OCH FEM MÅNADER



Bra rutiner här hemma. Alva sover hela nätter och därav en ganska pigg Mamma, känner mig trött dygnet runt!
Idag blir prinsessan 5 månader, tiden går väldigt fort !




♥ Första morgonmålet 5-7 , somnar sedan om!
♥ Uppstigning 8 och äter sedan mellan 9-10
♥ Gos, lek och bus under förmiddagen
♥ Vilar 12-14
♥ Är för det mesta vaken resten av dagen innan det är läggdags.
♥ Läggdags 20.00 men somnar inte förren 20.30, ligger och pratar och har sig i sängen.




KID´S CONCEPT


(Google)




Alva har fått en hylla från Kid´s Concept och det är Mammans nya favorit. Vill köpa massvis med saker ifrån deras inredning till barnens rum när det är tapeserat och klart. Jag har köpt tre förvaringsväskor, en bra start!

NIKON D7000



Vi har införskaffat systemkameran Nikon D7000 och den funkar utmärkt. Hade från börjar tänkt skaffa oss en
Nikon D90 men dom har utgått från sortimentet. D7000 är efterföljaren som desutom ska vara bättre, så inte oss emot !


BORÅS DJURPARK



En impulsresa från min sambos sida, vi tog med Annelie och Oliver på en fantastisk mini semester över dagen. Bägge barnen bara älska det, Alva log och skrattade åt alla djur. Såg dom roliga ut kanske?
Dagen kommer nu sammanfattas med några bilder :)




Tack för oss :)

TRÄDGÅRDSHÄNG



Största delen av dagen har spenderats ute i trädgården med syster och Oliver. Känns bra att vara där nu när vi fixat till det med nya utemöbler, rensat ogräs och allmänt plockat i ordning.
Våran Mamma och Bror tittade förbi på en fika och passade på att mysa och leka med våra underbara barn.

Underbart väder har vi haft under många dagar men i morgon ska det tydligen vända, hoppas solen hittar tillbaka innan denna sommar tar slut, vill ha mera sol sol och sol !

SMAKPORTIONER


(Bilder från Google.se)


Vi har börjat med smakportioner, till en början tar vi det sakta men säkert med max två smakportioner per dag. Om ett tag kommer hon att få smakportioner vid tider som jag sedan vill att hon ska äta.


MORGON - Några teskedar med Mild havregröt. Inte alls populärt men det går ner! Kommer även sätta in ett smakprov kvällstid längre fram.

EFTERMIDDAG - Just nu kör vi på potatis och majs. Detta är verkligen inte populärt om man ska gå efter minerna men detta ska vi köra med tills den burken är slut sen går vi på en annan smak om hon vant sig vid denna. Tur att det finns iskubs lådor man kan frysa in små portioner, annars skulle det bli svindyrt med burkmaten vid smakportionerna.



Hur gjorde ni med smakportioner? Vilken tid på dygnet gav ni? Fick era barn smakportioner innan ersättning, efter ersättning eller någon timma efter att dom fått erättning?

Kom gärna med tips :)

HAVETS HUS






Vi besökte Havets hus i Lysekil. Var väldigt trevligt, trodde dock det skulle vara större med tanke på att entré priserna var höga men trevligt som sagt. Ögonen skådade många konstiga havsvarelser :)

STRANDSAND OCH BAD


Underbara sommar, önskar att du kunde stanna föralltid ...



KUST VECKAN




Länge sen sist jag bloggade, handlar mest om lathet eftersom att jag alltid gör det jag ska på telefonen och orkar inte ta upp datorn för att blogga. Tycker att blogg.se ska skaffa en bloggapp som gör det lättare att blogga från sin smart phone!

Har spenderat en vecka på kusten i sommarstuagn tillsammans med sambon, Alva, Naomi samt svärföräldrana och svägerskan med barn. Fullt hus med full fart hela veckan. Strålande sol varje dag och strandhänget var ett måste. Plockade snäckor, metade krabbor och bättra på brännan. Helt underbart!

Alva har badat i havet, fått sand mellan tårna och skådat den första krabban i livet som hon gärna ville smaka på men icke sa nicke! Alva har vart med om mycket under kusten veckan och hon uppskattade allt.

Vi alla i familjen älskar kusten och tur är väl det att svärföräldraran äger en stuga där, en kvart från smögen.. hoppas på fler turer dit innan denna sommaren har sitt slut.

KORT FRÅN IPHONE

God kväll läsare! Ikväll har jag druckit ett glas vin i lugn och ro när bebis sov och sambon var iväg på sitt håll. I morgon lovar jag att ladda upp blogginlägg om vad som hänt hitills på semestern :) Kram och god natt !

RSS 2.0