Bära eller brista?

Jag hade planerat en hel dag med studier så gott det gick med Alva hemma men jag vaknade upp med noll ork och nattlinnet satt kvar fram tills eftermiddagen, vi vilade över lunchen vilket var härligt, härligt att hon lyckades vila en timma!

Jag lagade mat, potatismos och lax, Alva smakade men slutade med att hon spydde järnet, dock var allt slem så jag hoppas att det inte hade med smaken av maten ...

Min bror och min systerson kikade förbi på eftermiddagen medan min syster arbetade med sitt LR.. Kollade bilar 2 och jag pratade med min älskade vän L, en helt underbar person och nästa vecka ska vi ses : )

Jag ligger här och har lite smått panik inför psykologi provet som ska skrivas i morgon, har en liten aning om att allt kommer att blandas ihop.. Inget att stressa upp sig för, det bär eller briser.

Sov gott : )

Underbara skatten

Här har ni min dyrbaraste skatt när hon åker bilen på BVC för ett tag sen, man blir riktigt glad av denna bild, hon börjar bli såå stor!

Aldrig ensam

Ibland är det inte som man vill att det ska vara. Alva är ljuset i mitt liv, min underbara lilla skatt lyser upp alla mörka stunder. Det finns inget bättre än att vara mamma och med energin från ens barn kommer man långt på!

När man är förälder är man aldrig ensam, man har alltid det dyrbaraste vid ens sida...

Saknad?

Gnistan är borttappad, borta med vinden och bloggen ropar på nya inlägg!

Jag ser att ni är några stycken som kikar in dagligen så visst finns det väl någon som saknar mina inlägg om dagarna?


Stående bebis & krypande

Glömde tala om att Alva numera ställer sig upp själv mot möbler samt kryper ordentligt med armar och ben.
Liten bebis har blivit stor!


Ska försöka fånga det på bild : )

Våran dag!

God kväll kära läsare! Har inte haft den minsta lust att blogga det senaste, har haft fullt upp med andra tankar i huvudet. Både positiva och negativa.

Idag har det vart en lugn dag med fint eftermiddagsbesök av en gammal vän till mig. Vi lärde känna varandra på högstadiet och höll ihop i vått och torrt. Tiden gick och vi gled allt mer isär varandra men idag känns det bra när man kan ses då och då. Umgås och bara vara, idag blev det shoppning på stallsiken och Alva fick stanna hemma. Egentid för mamman med en kär vän, det behövs!

I denna stund framkallar jag bilder på fuji direkt. Har gått igenom en hel bunt på datorn och jag har vart ut dom allra finaste vid dom bästa stunderna. Alla stunder är självklart dom bästa nu med ett barn i vårat liv men ni kanske fattar ; )

Sov gott underbara och någon dag under veckan lovar jag er en bildbomb, håll utkik vettja !

Nedräkningen har startat!

Denna söndag är det en vecka kvar till första advent, sju dagar och termometern visar oss åtta plus grader!

Jag vill gärna plocka fram advetsljusstakarna och julpyntet, allt utom julgranen men utan snön känns det inte allt för lockande.

När plockar ni fram advetsljusstakarna?

Sten i magsäcken?

Här ligger jag i sängen mätt och belåten efter kalas hos underbara svägerskan. Det bjöds på smörgåstårta och vanlig tårta men det känns nu som om en sten lagt sig i magsäcken, åt på tok för mycket av det goda!

Vi väntar på att dessa nedrans tänder ska spricka upp i Alvas mun. Hon är orolig natt som dag och små febrig men det klart, tänder underlättar i livet så det är bara att gilla läget ; )

Studier upp över öronen..

..det är precis vad jag har! Har verkligen tagit mig vatten över huvudet, 100 % studerande med en dotter hemma som kräver mer och mer uppmärksamhet.

När onsdag kvällen är här startar mitt studerande till fullo. Under dagarna torsdag, fredag, lördag och söndagar måste all min fokus ligga på studierna men det är inte lätt när man vill ha helg med den lilla familjen, nära och kära.

Psykologi lektionen idag var riktigt intressant. Vi pratade om oskrivna regler i samhället, normer. Ett intressant samtalsämne som skulle kunna pågå i evigheter.

Jag råkade ut för en dam som hade riktigt brott i kassan, jag hann knappt lägga upp mina varor och betala innan hon stod bakom mig och tryckte på med kundvagnen, hon pressade ihop mina varor på bandet för att få plats med sitt. Fort skulle det gå för damen... Även om man är gammal kan man väl bete sig?

Finns det något värre när en främmande människa står så nära en i kön att man kan känna deras andning i nacken? Eller när någon främmande människa sticker ner handen i barnvagnen för att klappa din bebis?

Har ni råkat ut för någon som brutit mot normerna i samhället?
Vad tycker ni, vad får man bara inte göra?

Släpande fötter och allmänt trött!

Med sandpapper i ögonen lunkar jag fram med släpande fötter mot toaletten, kastar kallt vatten över ansiktet och säger god morgon ...

Sovande bebis i famn!

Hur underbart är det inte med en sovande bebis i famnen, det är precis vad jag har i skrivande stund. Det är varmt och skönt och att höra och känna andningen är bara fantastiskt.

Jag ska snart stoppa om bebis i sängen och sedan ska jag krypa till kojs, måste vara utvilad till psykologikursen morgon, ska även sitta kvar ett bra tag och studera uppgifter i social omsorg och omvårdnad.

Jag önskar er alla en god natt sömn!

Intelligent man!

När jag sitter med mina uppgifter märks det att jag missat mycket under min tidigare skolgång. Jag förstår inte alls innebörden av vissa ord och man känner sig allmänt ointelligent.

Att ånga sina tidigare misstag i livet är slöseri med energi, det är bara att ta tag i saken och läsa sig mera och vara tacksam över att man har en intelligent man i sitt liv ...

8 Månader


Gillar:
• När det är dags för mat.
• När pappa kommer hem från jobbet.
• Älskar att sitta/stå
• Att hissas upp och ner i luften.
• Att åka bil/barnvagn
• Att leka med storasyster och kusiner
• Älskar när det kommer besök
• Älskar att borsta tänderna
• Älskar att bada på badhuset

Ogillar:
• Att torka näsan
• När man matar henne för långsamt.
• När man försöker få henne att vila.
- Det finns inte mycket Alva ogillar. Hon är en bebis som tycker om det mesta :)

Äter:
• Alvas matvanor är det samma sen innan. Turkisk yoghurt med fruktpure morgon och kväll.
Nästan en hel burkmat till middag, samt lite fruktpure. Välling till kvällen och under natten.
Dricker ersättning numera 2 gånger/dag. Hon älskar majskrokar och provsmakningar från mamma och pappas smörgås. Tycker mycket om vatten.

Sover:
• Alva sover sällan hela nätter, vaknar allt från 1-3ggr och är vrål hungrig. Har man tur vaknar hon bara en gång tidig. Vilar sällan under dagtid, blir tre kvartar. Var tredje dag vilar hon ca 3 timmar förmiddag/ eftermiddag. Försöker få rutin men inte lätt när hon vägrar vilar.

Kan:
• Hon sätter sig upp själv från magläge, sitter och leker och roar sig själv på golvet.
• Upp med rumpan och ålar sig fram, gärna till saker som är "aj aj"!
• Håller flaskan helt själv utan stöd.
• Dricker ur pip mugg men förstår ännu inte att flaskan måste upp för att det ska komma något ;)
• Hon vinkar hej och hejdå, viknar även godmorgon

Är:
• Världens underbaraste. Gråter sällan utan mer gnäller vid hunger osv. Skrattar åt nästan allt, älskar när hon får besök eller när vi besöker någon.
Alltid glad :)

Favorit saker:
• Lek-och lär valpen
• Bitringarna
• Allt som prasslar och låter.
Alva gillar alla sina leksaker, leker med allt samtidigt  ;)

Tänder:
• Två stycken nertill som kom nästan samtidigt innan hon blev 6månader. Hon har ännu inte fått några flera och    inga teckan på att det är på gång.

Övrigt:
• Använder pampers storlek 3
• Storlek 68 på kläderna men använder också vissa tröjor osv i storlek 74.

Åtta månaders dagen

Tänk att jag för åtta månader sen låg på BB med den underbara guldklimpen i famnen, tiden flyger iväg och hon lär sig allt mer och mer saker. Våran bebis känns inte mycket bebis längre även om dom räknas som bebis fram till ettårsdagen, om fyra månader är hon ett år. Det går verkligen fort...tänk vad liten hon var!

Varför stan ?

Ni med barnvagnar, tycker ni att centrum är bra?

Jag avskyr att promenera i stan med barnvagnen men denna dagen var jag tvungen för att lämna tillbaka en bok på stadsbiblioteket men vilken pers att ta sig dit.. När man väl kommer in i stan är det kullerstenar överallt så vagnen vibrerar till tusen. dåligt med övergångställen och höga kanter. Jag skulle kunna fortsätta i en evighet med alla negativa saker ute på staden, inne på commerce ska man inte tala om...

Tack vet jag Maxi, allt på ett plan och ett underbart rum med mikro och skötbord.
Shoppingsugen, då blir det maxi!

Starta dagen

Vi gick upp klockan åtta, skönt!
Inväntar Alvas fadder så jag kan starta dagen som kommer gå i full fart. Skola, hem, besiktning, hem, skola och hem!

Ha en bra dag :)

Pappornas dag






Först ett stort grattis till alla pappor där ute på eran dag och hoppas den vart bra!

Jag sitter här med en mugg julmust och ska summera våran dag. Den startade med sov morgon och det kändes alldeles toppen, pigga och glada blev det en härlig famile frukost innan det bar av mot maxi för att inhandla farsdag presenter till våra pappor.

Tidigt på eftermiddagen dök svägerskan med två barn samt Alvas farmor och farfar upp på en fika. Bakelser och kakor direkt från Café 46, allt är egengjort och det smakar fantastikst dock mastigt mättsamt.

Vi tog sedan en tur till min fader för ännu mera fika och kaffe.  Min älskade åkte och fixade med bilen och sen åkte vi förbi pizzerian innan bilen styrde hem.

Alva har för första gången duschat här hemma och det gick också, älskar allt som har med vatten att göra.
Hon ligger nu i sängen och pratar och leker med sig själv, hoppas att hon kan somna för natten snart.
Nattningarna har börjat bli bra jobbiga ibland, sommar inte förren jätte sent om man inte nattar henne i våran säng vilket slutar med att man själv somnar för natten. Skönt för kroppen men man har ofta saker att pyssla med innan läggdags. Har inga problem med att natta henne i våran säng men inte jag vill att hon ska vänja sig vid...

I morgon kommer det bli en dag med full fart, massor av skola och besiktning av bilen. Min fantastiska lillebror ska passa sitt fadderbarn : )

Sjuksköterska?

Börjar bli galet trött på medicinska grundkursen, uppgifter som ligger på riktigt hög nivå!

Har jag Missuppfattat vad jag studerar till?
Kanske är det sjuksköterska, det känns som det med dessa uppgifter!

Jag vet att jag inte är ensam om att vara missnöjd med kursen och läraren som orsakar motgångar i tid och otid.

Kommer aldrig bli klar med denna kurs, känns surt att det är andra gången jag startar upp allt... Kommer ta en evighet att komma i mål!

Sätter sig upp!

Vi hälsade på Pappa som kommit hem från Thailand, vi vuxna drack kaffe och Alva låg på golvet och lekte. När jag väl slängde ett öga på henne hade hon satt sig upp själv och efter det har det fortsatt : )

 

Vattenstämpla

 

God morgon vinterkyla

Jag vaknade redan klockan sex av Alva som ville ha välling och efter var det lika bäst att stiga upp.

Konstaterade snabb att vinterjackan var tvungen att plockas fram , det är riktigt kallt och halt!

Det har blivit en bra promenad innan skolan, ska skriva prov.

Vinterjack och vantar men glömde mössan, öronen är utan känsel !

Tunt lager snö

Det har fallit ett tunt tunt lager med snö från himlen och man ser hur det fortsätter i lampan på gatan.
Som jag längtat efter snö, allt blir ljust och fint och äntligen ska jag inviga min nya vinterjacka i morgon när jag tar mig till skolan för prov.

11-11-11 dagen då första snön kom :)

Fifi på iPad

Kollar fifi och blomsterfröna på svt play innan maten ska intas :)

11-11-11

Ett speciellt datum men inget mer än så ;)

Årens julklappar

Årets julkapp startade år 1988 och jag väntar med spänning på att julklappen 2011 ska utses."

Vad tror ni att det blir?





 

Studie Problem

Min svagaste sida under hela min skolgång har vart att plugga in all information man behöver inför ett prov!

Jag behöver er hjälp, hur gör eller gjorde ni under eran skolgång för att på bästa sätt studera inför ett prov?

Stressade människor

Bestämde mig för att möta Erika vid bussen och när jag står här ser man hur Skövdes invånare stressar ihjäl sig i trafiken, inte ens hinner dom stanna för gående, dom kör om varandra. Den ända som inte har bråttom är traktorn men det klart, den kan inte gasa på!

Skrämmande att se hur folk beter sig i trafiken!

Tröttsam morgon

Jag är alldeles trött, svullna ögon och allmänt kokt spaghetti i kroppen med en menstruationen och dess fruktansvärda värk.

När jag sätter foten innanför skolans portar blir det ibumetin men först står jag kvar i det uppfriskande lilla regnet och piggnar till i väntan på Erika : )

Hemma efter en bra dag..

...och riktigt mör och trött i kroppen efter en dag i Ullared - gekås.

Mer uppdatering under morgondagen!

Älskade bebis

Jag saknar min bebis, speciellt nu när hon inte ligger i sin säng när jag ska titta till och stoppa om en sista gång innan jag slår igen mina ögon.
Min prinsessa hon har det bra hemma hos sin mormor och Pelle.

Hon leker och busar massvis, får massa frisk luft ute på landet!

Jag är förhoppningsvis hemma från Ullared i god tid i morgon så jag hinner kramas och pussas med henne innan läggdags : )

Spännande

Det är minsann alltid lika spännande i wisteria lane men nämner inte mera om ni inte såg avsnittet ;)

Det är dags att krypa under täcket för i morgon väntar en spännande dag på gekås där julklappar ska inhandlas, dimper säker i andra saker i vagnen också!

God natt :)

Städning & Thai house

Lägenheten är snabb städad som i vanlig ordning, borde hinna med stor städ åtminstone innan jul?

Älskade sambon är iväg och hämtar mat från Thai house, ska bli gott.
Vi ska mysa ner oss i soffan och ta vara på varandra innan mitt program desperate housewifes börjar för det vill jag allt se i fred ;)

Väntar & väntar

Sitter i skolan och väntar på att min handledning ska börja klockan 16.30, ska läsa igenom allt en sista gång. Det känns som att det inte spelar någon roll nu när jag är riktigt trött. Informationen man har lagrat blir som bortblåst på en sekund, som provet jag skev igår. Jag kunde det mesta innan jag gick in men när man väl satt där förvann allt i tomma intet!

När jag är klar på skolan ska jag tömma pappas brevlåda, en vecka kvar sen är dom hemma igen : )
Jag ska även städa, passa på nu när Alva inte är hemma. Det ska vara rent och snyggt om jag ska trivas!

Hoppas ni har haft en bra dag så här långt, det har jag. Egentid hemma i det tysta, det var underbart!
Nu ska jag kika! Hejsvejs!

Hej egentid & underbara vän!

Alva plutten har åkt till mormor sin för att stanna över natten och jag sitter hemma och jag minsta möjliga innan jag ska till skolan och handledning!

Jag behöver bort till affären och inhandla lunch och ta reda på frakt för två skolböcker jag sålt på tradera samt läsa på inför handledningen, ska komplettera provet i medicin.

jag har även haft en pratstund med min underbara vän Frida, bättre är svårt att hitta. Henne kan jag prata med om precis allt! Vad som händer ikväll återstår att se, kanske ska jag och min älskade hitta på något alldeles extra?

Härliga nattsömn & morgon

Jag vaknade av världens magont vid sju tiden i morse och Alva fick ersättning. Hon vaknade inget under natten och har inte gjort det på några dagar.

Klockan är nu 09:46 och guldklimpen sussar fortfarande sött, jag kunde dock inte sova mera så min frukost är intagen och sitter just nu under filten med en kopp te. Härliga morgon!

När Alva vaknar ska det gosas och lekas extra mycket eftersom hon ska sova hos sin mormor i natt..

Ha en kanon dag! : )

Cerazette

Någon mer än mig som äter mini pillret cerazette och känner av biverkningar?

Jag har ätit dessa några månader och idag var första gången jag läste om biverkningarna, borde dock läst om dessa tidigare eftersom att Jag personligen har konstant huvudvärk, illamående och sexlusten är som bortblåst.

Jag slutar nu med dessa omedelbart och hoppas att något annat passa mig bättre..

Vilken förmiddag

Körde Alva vid tio tiden till hennes farmor, väl framme upptäcker jag att flaskan är glömd. Panik och inte hinner jag åka hela vägen hem och hämta!

Bort till Ica affären i Hentorp och inhandla en fort som ögat. Apropå affären, otrevligaste människorna!

Lämnar flaskan och fort hem för att byta fordon och med eld i baken cykla till skolan med däck utan luft.

Framme och halv död sitter jag och väntar på Erika.
Hej föreläsning och prov.

Sängen till botten

Äntligen är Alvas säng nere på botten. Det var dags nu när hon försöker att sätta sig själv samt ställa sig med hjälp av kanten men det negativa är att man ser min fusk målning, får rätta till det någon dag om det finns någon skvätt färg ; )

Pyjamas, falafel & tack

Jag tackar för era uppvärmande ord och tips, tänk vad lite kan hjälpa mycket!

Klockan är snart 15.00 och pyjamasen är fortfarande på kroppen och inte lär jag byta om idag, vi ska ingenstans!

Min sambo är iväg och köper och varsin falafelrulle och Alva vilar middag. Är riktigt hungrig nu och Alva får mat när hon vaknar : )

Stressmoment

Jag har börjat må riktigt uselt, allt är en ända stor soppa och Huvudet mitt värker tjugofyra timmar om dygnet.

Jag känner inte tillräcklig hemma eller med studierna och dygnet har allt för få timmar. Hej stresseksem!

Det ska fixas hemma med allt som finns att göra och det gör inte av sig själv, storstädat har jag inte gjort sen innan våran guldklimp kom till världen och annars skedde det varannan vecka med små städ mellan varven.

Studierna är på tok för mycket, hur ska jag hinna allt? Jag gör det för våran framtid så jag kan få en anställning men det känns långt till målet.

Jag och syster har inte alls bra kontakt längre och vi bor i samma hyreshus, känns alldeles konstigt.

Allt ger en konstig effekt, är jag stressad över det ena orkar jag inte med det andra. Det blir en dålig cirkulation på allt!

Jag vet att jag måste sansa mig med vissa saker men det funkar inte, allt ska göras och helst direkt. Min älskade sambo är ju inte den bästa på sysslor och det försvårar. Jag måste börja prioritera i livet!

Tända ljus för våra nära

Vi har tänt ljus för nära och kära på kyrkogården.
Känslosamt, dom är saknade! <3



Min önskan slog in : D

En natts sömn?

Trött och frusen med en Alvedon i kroppen kryper jag till kojs med mjukis brallorna på! Vakna utvilad i morgon ? Inte säkert man får det man önskar...

Ljus i vårt hus!

Älskar hösten med tända ljus i alla dess varianter. Detta underbara ljushus fynda jag på blomsteraffären, 30:-

Psykologi, babysim & sallad

Psykologi lektionen gick riktigt segt denna dagen, läraren pratar långsamt och tar fem minuters pauser mellan varje mening men jag tog mig igenom det utan att somna.

Rusade till datasalen där jag satt i min egen värld när jag skrev ut papper och renskrev att jag blev bra chockad när kusin Sara dök upp bredvid mig, märker inget! Roligt att se henne : )

Äntligen blev jag klar och tog bilen hem för att stressa i mig en smörgås och packade badväskan. Stress stress och när man kommer till badet slår det oss, höstlov men vi kom före den meter långa köbildningen och in på rehab för babysim. Det var roligt mysigt och Alva dök under vattnet för första gången, hon gillade det och inga ledsna miner.

Promenad till kvantum där vi plockade ihop varsin sallad och vidare hem för lunch. När klockan slog fyra kändes det som kväll och ögonen höll på att stängas så vi tog oss i stället till ö&b samt mediamarket och kikade läget.

Jag skulle skriva inför kommande medicin prov och med turen på min sida har jag markerat vad som kommer på provet sedan tidigare, tror inte hon har gjort nya prov eftersom att provet senast var inte ändrat sedan 2007.
De ni, kanske på tiden att läraren uppdaterar sig? Inte innan jag skrivit provet ; )

Nu kikar vi på fyra stjärnors middag och inväntar böda camping och lyxfällan.



Sandpapper

Känns som att jag har sandpapper i ögonen men upp och hoppa, in på wc och skölja ansiktet och vakna till liv!

Måste åka tidigt så man får en parkeringsplats vid skolan och möta upp Erika blir det som vanligt :)

Update

Efter att vi klev upp i ottan denna morgon somnade vi om en stund i stora sängen, riktigt mysigt eftersom att det inte händer ofta!

Svägerskan ringde och vi begav oss till cafet med en massa bilder. Hon ska nämligen fixa fototårtor att ta kort på som sedan ska hamna på bilen. Kommer bli riktigt snyggt.

Mamma har vart här en snabb sväng innan vi begav oss till maxi för inhandling av några dagars föda.

Jag har nu studerat massvis, eller mest renskrivit saker jag ska skriva ut på skolan i morgon efter psykologi lektionen och efter det bär det av på babysim, denna gången ska jag i plurret med våran guldklimp : )

• kompletteringen av provet i medicin kursen
• renskrivit anteckningar från psykologi lektionen del 1, bra inför kommande prov!
• rehabiliteringsplanen färdig och inskickad!
• sammanfattat begrepp inför det kommande provet i rehab/hab

Känner mig riktigt flitig när mycket blir klart, ett steg närmare målet!

God natt och sov gott!

Vinkande bebis

Måste tala om för er alla att våran bebis numera vinkar. Säger man "vinka hej då till..." tar hon upp handen och vinkar åt fel håll med fingrarna.
Riktigt mysigt : )

Morgonstund i stora säng

Vi ligger i den stora sängen och myser innan vi ska kliva upp. Hon har börjat med något nytt ljud liknade "Kakakaka" och hon säger det tyst tyst för sig själv? Låter riktigt mysigt och roligt ;)




God morgon :)


Serie utgår

Kanal5 har bestämt sig för att ändra i tablån denna tisdag, desperate housewives utgår och ersätts med en film. Jag är besviken!

Har hunnit med väldigt mycket av mina studier denna kväll så under dagen i morgon ska all renskrivas och lite ska skickas in via fronter.

Jag ska stänga ögonen och hoppas att jag vaknar upp med massvis av energi, borde kolla mitt järnvärde.
Är kroniskt trött och allmänt konstig i huvudet, blir kanske så när man är småbarnsförälder och med dessa eviga uppvak om nätterna och noll vila under dagarna, lilltjejen vill inte missa något..

Sussa gott !

Bastu premiär

Hemkommen från Alvas bastu premiär och hon älska det, underbart! Nu vet man att man kan basta i vinter med henne utan problem : )

Hon satt i baljan och plaskade, ville ställa sig upp och hon drog sig upp själv med hjälp av baljans kant, mamma och pappas stora tjej!

T tog emot Alva när hon var klar så mamman fick härlig egentid med värme, man känner sig så ren efter att man har bastat. Fick även reda på att jag gjorde min bastu premiär när jag var två veckor gammal ; )

Snabbt resultat

Har fått svar på provet jag skrev i medicin grundkurs i går eftermiddag.

Lite små kompletteringar under en handledning. Känns bra :)

Ikväll måste jag plugga järnet när vi kommer hem från min mormor och morfar, om jag så måste sitta natten lång för att överleva trötthet under en dag har väl ingen dött av ?

Dags att börja med maten och samtidigt packa min och Alvas bastu väska, det blir premiär för Skralvan :)

Härlig promenad

Efter en härlig höst promenad för hämtning av mina glasögon och inhandling av en vinterjacka till Alva som är bra att ha när vi åker till affären eller hälsar på någon för att slippa overallen och dess hettande värme.

Tänkte att vi efter stads rundan skulle gunga men guldklimpen somnade så jag promenerar vidare : )

Myror i brallan

Vi kan inte sitta i soffan en sekund innan Skralvan börjar att klättra över mig för att komma åt diverse teknikprylar. Myror i brallan eller varför är fjärrkontrollen rolig ? ; )

Hejsan hoppsan..

... Första november och välkommen hit, snart borde det väl komma snö så det blir ljusare om dagarna och kvällarna.
Behöver hämta bebis pulkan hos far och förbereda den med åkpåse ;)

RSS 2.0