Stort lycka till !


Jag känner en sån lycka för min kusin Katja och hennes sambo som äntligen har lyckats bli gravida efter många jobbiga år med försök, att man kan känna en sån lycka för en annan person är underbart! All lycka till er! ♥



 

 

Morning & Playtime







Morgonen starade i detta hem klockan 06.30 när prinsessan ville ha något i magen. Pappa Tony matade och Mamman låg kvar i sängen och sträckte på sig.

Alva startade sin morgon i Kusin Olivers gamla gym på filten, hon bara älskar att ligga och titta på alla saker som hänger ner och plingar. Hon skrattar, ler och jollrar! Underbar Syn!

Nostalgi Picture!



110429






Jag och Alva började dagen med morgon mys i soffan tills mormor/gammelmormor ringde för att kolla om vi var hemma, vi drack en kopp te och Mormor/gammelmormor lekte och myste med Alva. Hon tyckte att Alva hade vuxit på längden, återstår och se den 4:e när vi ska till BVC.

Jag, Mormor/Gammelmormor åkte ut till Varola och Lanna för att hälsa på min Mamma. Vi fikade och dom gosade med Alva. Hemma hos Mamma/Mormor åt Alva för första gången 140ml ersättning och jag vart lite chockad men det klart att hon någon gång ska öka intaget av ersättning!

Jag träffade också min kusin Jessica igår för en promenad och fick reda på att hon och hennes sambo väntar en liten i September. Jag är så glad för hennes skull och när hennes lilla kommer är jag fortfarande mammaledig. Helt underbart! Många långa härliga promenader :)

Jag och Alva mötte sedan upp Pappa Tony utanför pizzerian på Norrmalm för lite mat, vi bestämde oss för att äta där så slapp man disken hemma! Resten av kvällen bestod bara av en massa mys. Jag köpte även en fin babysitter av Anna igår kväll, verkar vara en trevlig tjej så promenade får det bli tycker jag ! :)

Prinsessan har inte gråtit på ett par kvällar, peppar peppar ta i trä ! Hoppas detta håller i sig så hela dagarna och kvällarna blir underbara med enbart en massa gos och lek!

Händelserik dag!





Här var vi uppe med tuppen som vanligt, jag passade på att ta en dusch medan Alva låg lungt och fint i sängen.
Klockan ringde vid nio och det var en kvinna som ville komma och kolla på den ena vagnen vi lagt ut på blocket, 1:a vagnen av två såld! Vi köpte nämligen en vagn för att ha i stugan under sommaren för att slippa släpa våran fram och tillbaka men den vagen jag köpte utav Caroline var för klumpig i våran bil. Därav två vagnar att sälja. Den vi köpte nyligen är jag kanon nöjd med, smidig att köra, fälla ihop och sedan lätt som en fjäder in i bilden!

Caroline och Milo mötte upp oss här hemma och vi skulle promenera till staden, trodde vi! Helt plötsligt hör vi ett ljud från Milo och hela han och vagnen var full av spy, stackars lilla Pojk. Promenaden ändrade riktning hem till C & M för att byta kläder men det var visst inte sista spyan men lilla prinsen var inte sjuk. Han skrattade och var full av energi!

En hamburgare på Mc donalds innan vi gick till Tatueringsstudion då jag har ändrat mina planer inför tatueringstiden 10:e Maj och mer om detta behöver vi nu inte nämna ... ;)

En härlig dag trots alla "oturs" händelser men som grädden på moset hemma bränner jag mig på cigaretten och när jag när jag känna på potatisen med en tandpetare råkar även mina fingrar hänga med ner i varmbadet! Aj säger jag bara, det ska kännas att man lever nu när man inte får den bästa sömnen om nätterna!

Torsö





Torsö är en underbar Ö, skulle inte kunna bo där då det är för långt från stan men många timmar i mitt liv skulle jag kunna spendera där. Min arbetskamrat Anneli och hennes familj bor helt underbart på Torsö, en perfekt plats!
När jag åkte över bron blev jag helt ställd, så underbart fint att jag nästan glömde att kolla på vägen!
Farligt men det är ju så fint, speciellt nu på våren efter den långa kalla vintern!
Jag lyckades ta några kort från bron då det inte kom några bilar bakom mig!


Svärföräldrar och Elmia









På Söndageftermiddagen blev vi bjudna på mat hemma hos svärföräldrarna. Grillad fisk och potatis. Vi satt och njöt i det härliga vårvädret och Alva låg i bilstolen och sov underbart. När maten var uppäten och vi skulle sätta oss i solen och äta glass var det nästan kallt igen då solen förvann bakom träden.

Våran Måndag har spenderats nere i Jönköping men våran lilla Alva fick stanna hemma och spendera dagen med Farmor och Farfar. Jag och min älskade besökte Elmia där vi traskade omkring och kollade in alla fina bilar men kan säga att jag förra året såg mycket mera fina bilar än vad jag gjorde detta året. Vad gör det, jag och min älskade kom iväg för att spendera tid för varandra och det var välbehövligt nu när vi har det svajigt men förhoppningsvis är denna svacka snart ett minne blott!



Vad tycker ni, bilen bakom parkerade ganska nära oss ? !











Just nu är Alva ute på en promenad med sin Pappa då kvällarna här hemma är väldigt jobbiga.
Alva gråter i flera timmar nästan varje kväll! Kolik?!
Kan ju vara magen men vi ger henne babysemp magdroppar, byter ut ett mål om dagen till bifidus samt att vi använder Philips AVENT flaskor som ska förhindra att luften kommer ut ur flaskan och ner i magen.
I morgon ska jag ringa BVC för råd, vill att dessa kvällar ska vara över! ♥

Bilder säger mer än tusen ord!







Kärleken övervinner allt! ♥




Jag har alltid drömt om att ha en familj med Mamma, Pappa och Barn. En familj där allt är frid och fröjd och man uppskattar varandra, man visar vad man känner och man kan prata om allt. Både om det positiva och negativa.
Jag vill att min dotter alltid ska ha både sin Mamma och Pappa vid sin sida under samma tak.

Jag och Alvas Pappa har haft våra upp och ned gångar men alltid har vi lyckats hitta tillbaka men denna gången känns det svårt. Vi båda vill finna det vi från början hade med kärlek och uppskattning men vet inte hur vi ska ta oss dit. Vi ska kämpa får våran kärlek och för våran Prinsessas skull för vi älskar varandra.

Förhoppningsvis är våran kärlek stark nog för att klara av denna svacka! ♥

110424




Underbara vår/sommar väder!

Var ett tag sen jag skrev så funderar på vad som har hänt det senaste. På skärTorsdagen tog jag och Annelie med barnen till Stellas lekland. Det var uppskattat. Jag köpte ett parasoll man fäster i balkongräcket. På eftermiddagen rensade vi i Naomis rum, både leksaker och kläder.

Långfreadgen spenderades hemma hos svärföräldrarna där vi blev bjudna på mat. Farmor Kerstin skulle byta blöja på Alva och ett roligt blöjbyte blev det. Prinsessan blev så avslappnad att hon bajsade fyra gånger till under blöjbytet samt la av världens prutt så farmor Kerstin påstod att hon kände vinddraget! Detta var nog det roligaste blöjbytet, frågan är om det var både första och sista gången Farmor ville byta en bajsblöja? ;)
På kvällen var det dags för storasyster Naomi att åka tillbaka till Tibro och sin Mamma men hon kommer tillbaka till helgen.

På morgonen den 23:e ringde jobbet och frågade om jag kunde hoppa in och jobba en natt och visst kunde jag det nu när det är storhelg och allt, då känns det extra bra att ta cykeln till jobbet. Detta är nu min första natt i från prinsessan och det kändes jobbigt att lämna henne men jag vet att hon har det bra hemma med sin Pappa.
Alva har under dagen varit hos sin Mormor för första gången själv så jag kunde sova lite innan nattarbetet eftersom att Tony inte var hemma. Allt hade gått bra hemma hos Mamma och hon var glad över att hon äntligen har fått vara barnvakt åt sitt barnbarn för första gången!

Jag sitter som sagt på jobbet och skriver detta inlägg då det är lugnt just nu men klockan två är det dags för ännu en runda med tillsyner och blöjbyten men jag hoppas att det kommer larma innan dess annars lär jag somna!
När jag slutar i morgon bitti (7.15) ska jag ta mig en cykeltur hemmåt för att sova och förhoppningsvis vakna upp till ännu en dag med underbart väder. Är det Våren/sommaren som har kommit för att stanna tro?



Jourcentralen



Prinsessan började för två veckor sedan få plitor på kinderna och värre har det blivigt med tiden. På BVC sa dom att det var hormonplitor och det kunde jag tro då när det inte var många plitor, bara några få på kinderna men nu är det mera utslag med plitor och igår eftermiddag såg det svullet ut på kinder och under ögonen. Jag ringde 1177 för råd och dom bokade tid klockan 19.00 så en sjuksköterska kunde kolla på det. I väntan på att få komma in blir Alva väldigt ledsen som hon brukar bli på kvällarna. In kom vi 19.45 och dom kunde inte riktigt säga vad det var och eftersom att Alva inte verkar ha ont av det skulle vi avvakta till efter helgen och då ringa BVC om hon nu inte skulle få över hela kroppen, då skulle vi höra av oss igen. Jag håller tummarna för att detta snart ska försvinna , ser inte roligt ut med plitor i hela ansiktet, huvudet och bröstet.

Önskar Alla en glad påsk !




Glad Påsk till er alla Önskar Familjen Lundström/Askeröd!

Uppiffad balkong!






Klockan är snart 08.00 och jag har fått fem timmars sömn i natt men det hindrade inte mig från att gå upp med tuppen och plantera mina blommor på balkongen. Det är inte varje dag man ser någon plantera blommor klockan 07.00 på morgonen, man ska inte vara som alla andra och göra det i stekande hetta ;)

Idag ska jag också införskaffa mig ett parasoll man kan fästa på balkong räcket, på eftermiddagen har vi stekande sol på balkongen och då vill jag givetsvis sitta där men Alva behöver skugga!

110420





Jag och Alva har haft en lugn hemma dag. Mamman är väldigt trött efter natten. Det började med matning 01.00 men en timma senare vaknade hon igen, trodde hon var hungrig men det var gråt i sömnen. Kallt var det i lägenheten då balkongdörren stod öppen! Första gången Alva har gråtit i sömnen och detta har nu även på dagen men hörde att detta är vanligt.

Nu på förmiddagen badade Alva efter att hon kaskad skydde ner både henne och mig. Jag ska snart hoppas in i duschen och bli av med spydoften innan det är dags att laga mat för att sedan hämta Oliver på dagis, ska passa på att vara ute i det fina vädret så mycket vi bara kan och orkar.

Ikväll när Annelie kommer hem från jobbet ska vi åka och hämta Alvas storasyster som ska vara hos oss två nätter, ska bli mysigt då hon tyvärr inte är hemma så ofta men vi märker att det blir mer och mer nu när hon är en stolt storasyster till Alva och det är en lättnad för både mig och Tony.

Prinsessan sover så jag ska börja med salladen och sedan en dusch innan jag ska göra lasangen.

110419








Jag och Alva har haft en heldag med Annelie och Oliver. Jag är lyckligt lottad som har min syster och min systerson, vi har alltid varandra och vi hittar alltid på något att göra. Vi blir aldrig sysslolösa när vi umgås! ♥

Min morgon startade 06.00 med en kopp thé, hänga tvätt, duscha och jag hann även äta frukost innan prinsessan vaknade, vidare mot Annelie och Oliver och sedan mot elgiganten för att lämna in Annelie dator på lagning.
Veckohandling stod även på schemat och detta skedde på maxi. Passade på att kolla nya skor till Oliver och medans jag matade Alva gick Annelie och Oliver till Br leksaker och tillbaka kom dom med en rutschkana och en present till Alva, ett barnvagnshänge. Tack godningar!

Lunchen bestod av Mc donald och den tog vi med eftersom att det krullade av folk överallt. Vi förstod inte vad allt folk gjorde ute så tidigt men kom sedan fram till att påsklovet är gång! Vi åt lunchen i deras trädgård, varm och mysigt! Efter lunchen blev det premiär av rutschkanan Olivers del, blåste bubblor och myste! ♥

Sjukhusräkning!




Jag ser rött! Här ska man tydligen behöva betala för tiden man inte är på BB, hade jag vetat att det skulle kosta med permission hade jag för sjutton stannat kvar och ätit deras mat, använt deras blöjor, haft bindor till mig och använt ersättningen som fanns där till Alva!

Vad är det för jävla sjukvård vi har i denna kommun, vet inte om det är samma i andra kommuner?

Dom tycker alltså att jag ska betala för två dagar bara för att jag inte ännu var utskriven och står med i någon jävla dator. Jag blev tillsagt att tömma rummet och skåpet för att någon annan kommer använda "mitt" rum.  Det är inget hotell jag betalar för där man kan komma och gå som man behagar men man kan ju fan börja undra!

I morgon blir det ringa samtal och ifrågasätta detta!

Barnavårdcentralen






Vilket härligt väder det var igår, kändes sommaren var här. På förmiddagen tog vi en promenad till BVC för 1 månads kontroll och Mammas prinsessa hade vuxit bra och följer sin kurva som hon ska.
Det fick bli en promenad efter bvc.  Tog vägen genom havstena och satte oss vid dammen för att sola ansiktet och bara njuta av den härliga värmen.

Vikt : 3.535g
Längd : 54cm
Huvudomfång : 36.5


Annelie och Oliver dök upp efter jobb och dagis då dom skulle vara barnvakt åt Alva för en timma innan Tony kom hem från jobbet. Jag jobbade nämligen igår kväll och det gick kanon, inte kan man tro att jag vart i från jobbet!





Har för övirgt hittat en trevlig app, finns en massa fina ramar som man kan piffa upp foton med. Det finns en app som är gratis och en som kostar men gratis appen jag använder räcker väl, finns en massa ramar att välja mellan, imikimi LITE




Tack för mig !

.



Tycker det är illa när människor kommenterar anonymt.
Man ska väl stå för sina åsikter/vad man tycker!


Underbar vårhelg






( 110416 )

Dagen startade med att vi åkte till Tibro för att hämta Naomi hos hennes Mamma för att sedan åka vidare till mina svärföräldrar på mat och tårta. Vi åt tårta bara för att Naomi hade fyllt 7år och Alva 1 månad.
Svärfar höll på att riva altanen och vi passade på att vara ute oc titta på, Alva sov skönt i bilstolen och Naomi sprang in och ut. När maten och tårtan landat i magen åkte vi hem till Annelie och Oliver så barnen kunde leka.
När kvällen närmade sig var det dags för Naomi att åka hem.. men hon kommer tillbaka under påskveckan för att sova två nätter.








( 110417 )

Större delen av dagen har spenderats ute i Varola i det härliga vädret. Vi fikade. Lekte. Annelie övningkörde och Alva sussa gott i barnvagnen. Jag hittade en ödla i trädgården, trodde först det var en orm. Jag och Annelie kikade in i jordkällaren som finns på trädgården, lite läskigt och in vågade vi inte gå. En härlig dag på landet, önskar att jag hade ett eget hus med en egen trädgård. Det är drömmen!
Hittade en fin bild på mig och mamma för många år sen! ♥

Hemma i stan igen åkte min familj för att leta efter ett litet växthus vi kan ha på balkongen men lyckades inte hitta något som föll oss i smaken, letandet får fortsätta en annan dag.

Jag fick ett fnatt och började pyssla i "lägenhetsträdgården".

Nu ska gosa ner mig i soffan med sambon och titta på big brother och sedan ska jag sova.

God morgon :)





Till en början på jobbet i går kväll kände jag mig lite som en nybörjare men när koderna på nytt hade fastnat i huvudet var allt som vanligt igen, kändes inte som att jag hade vart därifrån under 2,5 månad!
På Måndag ska jag göra ett kvällspass till och jag längtar!

Vi vaknade 05.30 denna morgonen och efter det har prinsessan inte velat sova. Jag sitter här och bloggar medan Alva ligger brevid mig i soffan och tittar på. Jag hade hoppats på bra väder idag men det får bli en promenad i nya vagnen i alla fall, måste ju testa den utomhus!

En bild på prinsessan från denna morgonen, 1 månad och 1 dag gammal ! ♥

Snabb leverans !





Ett snabbt inlägg om att barnvagnen nu har anlänt ! :D

Vi var på barnkupolen mellan 16.00 - 18.00 igår eftermiddag och kikade barnbagnar och beställde då den vi bestämde oss för. Leveranstiden skulle vara från 10 dagar - 3 veckor men det är bara att vänta tänkte jag, tyckte ändå det var snabb leverans.

På förmiddagen ringer telefonen och det var Mats från barnkupolen. - Jag har en jättesnygg färdig monterad barnvagn ståendes här till dig.
Jag blev helt paff och tyst i luren.

Butiksägaren hade ringt leverantören igår kväll som var på väg mot stockholm men som stannde i Skövde och lämnade av just en sån vagn vi hade beställt. Tack Barnkupolen för att ni kom till Skövde, älskar den butiken. Jag fick även reda på att barnkupolen ska fortsätta bygga ut och till sommaren kommer det finnas en frisör där, just för barn men även vuxna. Behövs verkligen en frisör anpassat för barn mer än Commerce frisören.



Månadsdagen ♥



Mamma och Pappas prinsessa fyller 1 månad och jag ska arbeta mitt första arbetspass ikväll, i era öron kan det låta konstigt att jag redan efter en månad ska börja jobba extra, folk tänker säkert " Hur kan du längta efter jobbet när du har fått en underbar dotter" och jag förstår om jag tänker så men jag har saknat jobbet från den dagen jag slutade och gick hem på gravidpenning och mammaledigt den 31:a Januari 2011 bara för att Servicehuset Bagaren är en underbar arbetsplats med bra gemenskap!

Jag älskar verkligen min dotter överallt och tycker det är underbart att gå hemma med henne men en annan sida hos mig längtar verkligen efter att börja jobba, för att jag ska kunna samla "energi" behöver jag börja jobba för att komma hemifrån och göra annat. Alla är vi olika.

Jag saknar det sociala från jobbet, underbara kollegor samt pensionärerna. Jag får en annan bekräftelse när jag arbetar bara för att jag vet att jag kan det jag gör, jag känner mig säker när jag jobbar och jag känner en lycka av att veta att jag kan hjälpa andra. Visst hjälper jag min dotter genom att finnas där för henne och jag hjälper henne utvecklas men på ett annat sätt.

Innan jag blev gravid har jag alltid jobbat väldigt mycket under många år på en stressig arbetsplats och för mig är det då svårt att göra av med samma energi hemma. Jag har överskottsenergi som jag behöver bli av med !

Jag börjar bli smått nervös över att komma tillbaka till jobbet eftersom att jag inte jobbat på två månader och förändringar sker fort. Många har dött och många nya pensionärer har flyttat in men det kommer gå bra för jag kan mitt jobb och vet vad jag gör. Kommer förhoppningsvis kännas som om jag aldrig vart därifrån !


Fullspäckad dag och barnvagn beställd !





Min dag startade klockan 06.00, passade på att duscha och ha lite egentid framför vakna med the voice innan Alva vaknade. Blev matning och sedan bar det av för att hämta Annelie och Oliver för att åka vidare till Maxi. Jag hittade ett par skor och bodys på cubus till prinsessan för kanon priser. Alla bodys 49:- !

En tur upp på berget och hållsdammen för att fika. Några ankor dök upp och Oliver blev överlycklig, då vi inte hade något bröd bjöd vi dom små på choklad muffins men det gick också hem.

Mötte sambon när han slutade utanför barnkupolen för att kolla vagn och vi hittade en som vi båda gillade skarpt. En vagn från ABC-design, cobra. Människor pratar om att man ska köpa dom kända märkerna och att detta är ett känt märke kan jag inte tro men jag går mot strömmen. Det är ju vi som ska ha vagnen och trivad med den , inte dom. Märken i mitt liv spelar inte någon stor roll och man måste testa sig fram i livet. Lägger upp två bilder, en med liggdelen och en med sittdelen. Alla funktioner på vagnen syns inte och jag orkar inte beskriva den just nu. Leveranstiden ligger mellan 10 dagar upp till 3 veckor så förhoppningsvis, 10 dagar? ;)

Jag älskar verkligen barnkupolen, fruktansvärt trevliga. Vi blev bjudna på kaffe och fanta. Fick en badleksak för 199:- som vi tänkte köpa till Oliver. När vi hämtar vagnen kommer vi få med regnskydd, myggnät och en mygghållare om det fanns till denna modellen. Ska bara handla på barnkupolen!

Det blev ett kvällsbesök hos Annelie och Oliver för att ge honom presenten innan det var dags för ett kvällsbad för Oliver och glad blev han för presenten :)










God Morgon !


Bilden är tagen, 2011 04 09



Redan Torsdag igen, vart tar veckorna vägen !?


Jag är idag extra pigg trots nattmatningar. Tony matade Alva sista gången vid 23.00 och hon vaknade sen vid 02.30 och sedan klockan 06.00 och då var jag pigg som en lärka och klev upp för en kopp thé och "vakna med the voice", passade på att duscha och äta frukost.

Jag ska snart mata min prinsessa som ligger här brevid mig och vilar, vi ska nämligen åka  till Maxi med Annelie och Oliver som idag är lediga. Jag behöver nya skor, större skor så man kan promenera utan att få skoskav.

Vädret är ännu små mulet men hoppas att solen kommer spricka upp under dagen eftersom att vi ska äta mellanmål uppe på berget, kommer bli en bra dag.

Grått på himlen...





Idag är det inte alls något fint vårväder här hemma i Skövde. Har regnat lite smått och hela himlen är täckt av grå moln. Jag blir väldigt trött av detta väder och lite små deprimerad så idag ska jag och Alva bara stanna inne, i alla fall tills sambon kommer hem och vi ska till Maxi och handla. Håller tummarna för att jag får på mig några skor efter gårdagens skoskav som nu blivit en stor vattenblåsa på vardera hälar!

Alva ligger nu och vilar och jag funderar på att göra detsamma i några minuter, vila hjärnan och ögonlocken.
Det blev inget långt inlägg idag men blir så när man inte gör så mycket vissa dagar. Jag och Alva har alltid något att göra vilket är skönt men vissa dagar måste man bara vara och lunka omkring i pyjamasen hela dagen ! :)


Ha en bra dag så hörs vi förhoppningsvis i morgon eftersom att jag nu ska göra ett allvarigt försök med att blogga varje dag och inte varannan eller var tredje!

Tre dagar !




Söndag ( 110410 )



Oliver sov hos oss natten mellan Lördag och Söndag vilket gick hur bra som helst. På förmiddagen var vi inne och lekte innan det var dags att fara till aspö gård och lammets dag. Vädret var på topp och det var mycket folk. Kossar, kaniner, jätter, hönor/tuppar och självklart fåren och lammen hade anlänt. Oliver lilla älskar att kolla på djur genom bilen så vi trodde att han skulle älska detta men han blev livrädd för alla djuren utom kaniner, detta får vi bearbeta under sommaren eller hur Annelie ? ;)

När vi kände oss färdiga på aspö åkte jag , Tony och Alva med hem till min Pappa för en fika och vi blev kvar några timmar men det var bara skönt att komma hemifrån ett slag.

Måndag ( 110411 )



Dagen började med ett samtal till BVC då Alvas andning låter fruktansvärt när hon sover och hon är slemmig. BVC skickade oss till vårdcentralens öppna tider mellan 10-11 så det var bara att snabbt fixa mig och Alva. Läkaren lyssnade på henne och det lät bra i lugnorna och han sa att detta är normalt. I mina öron låter det inte normlat men vad vet jag, får helt enkelt lita på läkaren ?

Felicia mötte upp oss utanför vårdcentralen när vi var klara och det blev en promenad i det underbara vårvädret. Vi bestämde oss för att gå till Ica Norrmlam och köpa glass och sedan sätta oss någonstans i solen. Innan Ica mötte vi upp Sara som ville se min lilla prinsessa innan hon började jobba på Ica. Det var himla skönt att sitta i solen, hade kunnat sitta där hela dagen !

När Tony slutade och väl var hemma åt vi mat innan det var dags att hämta Oliver på dagis. Tidigare på dagen hade jag hämtat hans vagn då han inte orkar gå hela vägen hem. Vi stannade till på lekplatsen en sväng men kände sen att vi inte ville gå in. Vi promenerade ner mot stan och kolla ankorna och sen gick vi till pressbyrån och köpte dricka för att sedan vila våra ben, i alla fall jag och Tony! Sammanlagt blev det en promenad på två timmar och det kändes i både rygg och ben.
Vi åkte sedan hem till Annelie för att vänta på att hon skulle komma hem från jobbet.
När Jag, Tony och Alva väl var hemma vid 21.00 blev det lite tv tittande innan jag gick och sov klockan 21.30, välbehövligt och Alva vaknade första gången 04.00. Det är hel underbart när Tony matar Alva sista gången innan han lägger sig så jag kan samla lite extra energi !

Tisdag ( 110412 )




Våran morgon började men en promenad i det fina vädret eftersom att dom sa i går på nyheterna att det i dag skulle regna på förmiddagen/eftermiddagen. Men halvvägs på promenaden får jag skoskav och det gick mer och mer sakta och ondare gjorde det. Hemma tar jag av mig strumporna och vad ser jag, ett stort vattnigt skoskavssår stort som en fem krona, tack för det!
Efter min graviditet känns det som om inga skor passar som dom ska, börjar fundera på om fötterna växt för vätska borde jag inte ha i föttrerna nu. Någon annan som vart med om detta ?

Min prinsessa är idag en månad gammal. Det känns som om det var igår jag log på förlossningen och trodde jag skulle dö av smärta men nu är det glömt men några mer barn tänker jag inte skaffa mig på länge. Jag vill fokusera på min prinsessa och lägga all tid och energi på henne, se henne växa upp och bli en underbar människa. ♥ Alva är min största kärlek i livet, hon är mitt allt ! ♥

Förra veckan lyckade jag på något konstigt sätt missa avsnittet av desperete housexives, vilket aldrig har hänt. Lyckades också att missa reprisen på helgen. Följer inget annat än den serien så jag blev ganska frustrerad på mig själv så för att inte missa kvällens avsnitt sätter jag det nu på inspelning!

En dag med Oliver !








Gårdagen ( 110409 )

Startade dagen klockan 07.00 pigg som en lärka tack vare min sambo som tog nattmatningen. ♥
Det blev en kopp Thé och bloggning för min del innan det var dags att åka bort mot A för att hämta O som skulle spendera dagen och natten hos oss. Det var första gången sen Alva föddes. O är så snäll mot Alva, allt gick bra! Vi åt frukost och sedan åkte vi mot Hentorp för att hämta Ida och sedan vandra bort till lekplatsen inne i Hentorp, en bra lekplats och tiden gick fort. Vädret var underbart men det blåste lite kyligt. Alva låg i vagnen och sov så gott medan barnen lekte för fullt.

Hem till Tonys syster en sväng igen innan det var dags att åka hem för att laga mat. Oliver hoppade stutsmatta tillsammans med Ida och det tyckte han var himla kul och helt slut blev han och somnade i bilen på väg hem vilket inte slutade bra eftersom att han behövde fortsätta vila hemma men det tyckte inte han.. tillslut somnade Prinsen!♥

Vi gick till affären för att köpa glass och välling. Tror ni dom hade "Olivers välling" på ICA Norrmalm, Nej! Handlade de vi skulle och sedan tog Tony och Oliver en promenad bort till Maxi för att köpa välling. Bolibompa innan läggsdags att här sitter vi nu på morgonen. Oliver kollar Playhouse Disney och jag passar på att blogga. Jag vaknade klockan 07.00 av att Oliver ropade - Iiiiiia Iiiiia Iiiiia för full hals, dags att stiga upp ;)
Underbara unge ! :) ♥ Underbar känsla att vakna när någon ropar ens namn :) ♥

Den bästa Bebisen och Barnet !









Jag kommer alltid älska mitt eget barn mest men mosters älskling kommer inte långt ifrån. Han är en helt underbar kille som nu börjat se efter sin lilla kusin mer och mer.

  • När Alva är ledsen ger han skrulle till henne.
  • Han vill ge sin napp
  • När vi satt och åt blev Alva ledsen i bilstolen och Oliver viller ner för att trösta Alva.
  • Hjälper mig att hämta en ny blöja.
  • Vill vara med och hålla nappflaskan.

Jag kunde inte tro att det skulle bli så här bra på så kort tid med det är ju helt underbart att det gick så mycket fortare än vad jag trott. ♥ Oliver kallar Alva för "Bebis" även om han kan säga hennes namn och Oliver anser att det är hans bebis, Frågar man vems bebis det är säger han, " Min " fast på sitt eget vis ;)

Oliver går ofta för att titta till Alva för att se så hon har det bra. Pussar henne gärna och gosar massor.
Igår när vi hade vart i Hjo gnydde Alva lite granna och väl hemma ser vi att Oliver kastat över skrulle till Alva så hon skulle bli glad igen.

Jag vet att Alva kommer se upp till Oliver massvis när hon växer upp och vill vara med mera, Oliver och Alva kommer bli bästisar och det ska hålla i länge ♥

Oliver och Alva, dom bästa barnen!

Fullt upp på ett bra sätt :)




Gårdagen ( 110408 )

Dagen startade med ett besök av Martina och vi åt frukost tillsammans, det var verklgen jätte trevligt då det var länge sen vi umgicks utöver jobbet. Frukosten uppäten och det var dags att klä på sig och bege sig ut i blåsten och mot jobbet för ett besök. Jag tror jag talar för både mig och Martina, det känns så bra att komma till jobbet då man verkligen känner hur alla saknar att man är där. Man känner sig så omtyckt och det är nog inte alla arbetsplaster som har det så. Det är inte konstigt att man saknar jobbet när alla är underbart härliga människor !

En snabb runda på staden och jag har nu bokat en tatueringstid. Den 10:e Maj är det dags och efter det får vi se ett resultat och vad det blir. Harry skulle nämligen rita upp två förslag ! :)

Efter en hel morgon och en bit in på eftermiddagen var det dags att träffa nästa personer. Annelie och Oliver, hämtade A på jobbet och sedan vidare för att hämta O på dagis för att sedan snabbt hem och laga mat och invänta besök från vänersborg. Alltid lika trevligt att ses när det väl händer. När kusinerna och deras sällskap åkt hem ...

... Tog Jag och Annelie med barnen på en tripp ut till Hjo för att kolla Mamoff (Morfar) båt, där var också morbror David. Blev en snabb sväng och sedan åkte vi ner till hamnen för att kolla läget.

Ibland kan man undra hur jag lyckades med min körkortsterori, igår blev vi så undrande över en skylt att vi fick kolla på internet. Tackar gudarna för Internet och 3G ;)

Känner verkligen att våren är här, synd bara att det ska blåsa så kraftigt. Håller tummarna för att det kommer avta inom kort ! :)

Alva ler mer och mer när hon tittar på sin Mamma :) ♥

Ett leende ! :)






Jag måste verkligen försöka göra ett kort inlägg varje dag , blir så mycket att skriva varannan dag!

Gårdagen ( 110406 )

Vi lyckades ha en pyjamas dag fram till klockan 14.00 när det ringde på dörren, utanför stod min moster och hennes sambo och jag blev glatt överraskad.
Paketet jag väntade på i från Libero kom igår, fanns med en massa bra saker i "start väskan" och jag är glad över att jag hörde av mig till Libero då väskan inte fanns på BB i Skövde. Blivande mammor, bli medlem i Libero klubben och hör av er till dom när era bebisar kommit till världen för i paketet fanns ( som ni också ser på bilderna ) ett paket blöjor, ett paket våtservetter, en söt mössa, skötunderlägg, badolja , en söt leksak man kan sätta på bilstolen eller barnvagnen samt en massa rabatter ! Gratis är bra ! ;)

Alva tittade på mig och log och det kändes himla bra i själen :) ♥

Dagen ( 110407 )

I natt sov prinsessan mellan klockan 03.00 och 09.00 men jag vaknade redan vid 07.00 tiden och trodde hon snart skulle vakna så jag gjorde allt för att piggna till men vaknade hon, Nej! Nästa gång ska jag inte lyfta mig från sängen förrens hon förmedlar att hon är hungrig. Hoppas detta med hennes sömn håller i sig för då blir Mamman glad ! :)

Vi har största delen av dagen vart med Annelie och Oliver, vi var ute en sväng på deras trädgård men attan vad de har blåst i dag. Inte alls kallt men en jobbig blåst men ute var vi och det gjorde susen för kroppen. Oliver sprang omrikng och plocka sten och blommor medan Alva låg och sov så skönt i bilstolen.

Alva ligger nu och sover efter att ha badat vilket verkligen var behövligt då hon total spydde när Tony kom hem från jobbet, tror all ersättning hon åt innan kom upp.

Jag sitter nu här och väntar på att Martina ska komma på besök, ska bli himla trevligt ! :)

Ändrade planer !




Blev visst några ändringar i dagens planering men roliga ändringar. Jag och Alva åkte och hämtade Annelie och Oliver efter besöket på BVC sen bar det i väg ner mot Tattoo Martin för att boka en tid. Har nämligen fått ett presentkort av Mamma och hennes Sambo och detta presentkort går ut i Augusti så det är lika bra att boka en tid och göra det jag vill tatuera innan jag ångrar mig, kan ju inte vara värre än att föda ?
Det visade sig att tatueraren som presentkortet gällde för att flyttat upp till stan, där vid skövdebostäder så någon gång under veckan får vi ta en promenad dit för att kolla läget och boka en tid.

På BVC gick allt kanon och prinsessan har vuxit som attan. Måste också tillägga att hon idag fyller 3 veckor, vad tiden går fort, vart tar tiden vägen? Ska det gå i denna farten är hon snart 1 år !
Här nedanför finns en jämförelse mellan födseln och idag när hon är tre veckor !

Vikt  : 2630g                                                 Vikt : 3260g
Längd : 49cm                                                Längd : 53cm
Huvudomfång : 31cm                                   Huvudomfång : 35.8cm



Tycker att prinsessan har vuxit bra under dessa tre vekor, vad tycker ni?
Jag själv märker skillnad på Alva även om jag träffar henne varje dag.




När min sambo kommer hem ska vi äta spaghetti och färssås sen ska jag åka iväg och storhandla maten för veckan som kommer annars kommer kvällen bli lugn och spenderas farmför tv och gosa med våran bebis !

Gårdagen och Dagen !







Gårdagen ( 110404 )

Gårdagen var en bra dag. Vid två tiden fick jag och Alva besök av min kusin Jane och hennes två barn Alice och Isak. Det bjöds på en massa skratt och fika. Tiden bara sprang iväg och känner att vi borde ses oftare!
Strax efter att kusinen och kusinbarnen hade anlänt kom även Annelie och Oliver förbi på fika, fullt hus men väldigt roligt och barnen lekte så bra med varandra. Längtar tills Alva också kan vara med och leka.

Under kvällen hände inte mycket eftersom att jag var dötrött så vid 21.30 bestämde jag mig för att hoppa i säng och Tony fick ge Alva sista målet innan läggdags. Vid tre tiden när Alva ville ha mat var jag pigg som en lärka, allt kändes så lätt men inte kunde jag gå upp klockan tre på natten utan jag försökte fortsätta sova.

Dagen ( 110405 )

Vi steg upp 7.30 när prinsessan ville ha lite i magen, jag steg upp och tog mig en snabbdusch för att piggna till en aning extra, en kopp Thé på det och jag var i toppform ! Våra planer för dagen ;


  • En snabbsväng till Ica norrmlam
  • BVC 11.30, mäta och väga.
  • Tattoo Martin där Frida och Anton ska möta upp oss.
  • Hem till oss på en fika och Frida och Anton hakar på.
  • Storhandla för mig själv i lugn och ro när sambon kommer hem från jobbet.
Jag återkommer säkerligen senare idag och talar om hur det gick på BVC samt hos Tattoo Martin.

Axelsovande bebis!







I går kväll var det ett lindrit litet "utbrott" Alva fick, det kom och det försvann snabbt. Skönt! Våran bebis gråter/skriker inte alls mycket så när det väl kommer skär det i hela hjärtat. Både hos mig och Tony.

I natt har hon vaknat 01.00 , 04.00 och 7.30 och så här har det hållt på sen vi kom hem från BB. Hon äter mellan 90-100ml var tredje timma, äter för det mesta var tredje timma på dagen och natten. Jag känner att jag får den sömn jag behöver men det som tär på min kropp är att vakna upp några gånger under natten. Ögonen går i kors och jag hittar knappt till köket för att fixa flaskan, tända nattlampan i sovrummet så man lyckas se någonting, flaskan i munnen på Alva och mina ögon går ännu mera i kors och ögonen svider av torrhet, håret är i vägen för ansiktet och hela kroppen kliar och med inga händer till övers är det inte lätt att åtgärda. En hand på flaskan och en om Alva. När halv timmen har gått och Alva nästan ätit färdigt är jag pigg som en lärka, nu är det inte allt för lätt att somna om och speciellt inte med en snarkande sambo intill sig !
Det har gått tre veckor sen Mammas älskade föddes men jag längtar redan efter längre sammanhängande timmar med  sömn. Under min graviditet hade jag sällan en dålig natt med sömn, önskar att jag hade haft det ibland så kroppen kunde förbereda sig en aning på vad som komma skall. Jag har fått sån respekt för ensamstående Mammor, hade jag vart ensamstående hade jag levt som en.. ja, jag vet inte vad. En mumie kanske ! ?

Hela förmiddagen har prinsessan velat sova på min axel men när hon somat till lade jag henne i sängen men vips så var hon vaken och skrek. Hungrig tänkte jag, Nej hon åt ju nyss. Jag lade henne på axeln och hon somnade på två röda. Jag har nu gjort ännu ett försök med att lägga henne i sängen men nu hör jag att hon börjar gny. Inte lätt att fixa här hemma med en bebis sovande på axeln och vi som får besök klockan 14.00 av min kusin Jane och hennes två barn, vi får väl se hur det går med Alvas sovande. Får väl se ut som det gör här hemma och jag får se ut som jag gör med nattfrissen och dålig på håret! ;)
Fatta mig inte fel, jag älskar när hon sover på axeln. Det är det mysigaste som finns!

Idag går alla mina tankar till min älskade sambo. Jag och Alva älskar dig ! ♥





Måste bara lägga upp en bild som jag hittade när jag bläddrade omkring bland bilderna på datorn.
Detta är min systers "köttbulle gubbe" , detta var minsann en rolig måltid vill jag lova. Som vi skrattade ! ♥



Första klänningen!








Vad har hänt sen sist jag bloggade, får fundera ett slag. I Torsdags hade vi en tid på socialförvaltningen för att skriva faderskapspapper så nu är Tony Pappa på "riktigt" som dom så fint uttryckte sig på socialförvaltningen. På Torsdagseftermiddagen kom Linnea till oss för att stanna över natten, så himla trevligt då man inte ses så ofta nu när hon bor i Uddevalla. Vi tog en tur på staden och Tony stannade hemma med prinsessan.

På fredagen stannde vi inne hela dagen och bara hade mys, Jag, Alva och Linnea. Dagen bara sprang i väg och det var dags för Linnea och dege sig. Senare på Fredagkvällen kom Naomi hem för att stanna över natten, då hon fyller 7 år nu på måndag den 4:e April bjöd vi på lite kalas här hemma.

Idag Söndag har vi vart ute i Varola större delen av dagen för att hälsa på min Mamma, Alvas Mormor. Vi fikade och åt mat och bara umgicks och lekte med mosters älskade Oliver som hade sovit där förgående natt.

Helgen har vart lugn och fin men prinsessans "utbrott" håller i sig och kommer krypandes fram under kvällen. En rolig sak är att hon har blivit starkare i nacken. När hon ligger och sover på mitt bröst lyfter nacken och flyttar huvudet åt det andra hållet.  Jag ser verkligen för var dag som går att min prinsessa blir större, jag vill inte att hon ska växa så fort. Vill att hon ska vara min prinsess bebis länge !

Som ni ser högst upp på bilden hade hon på sig sin första klänning i Fredags, fortfarande en aning stor en hon var urgillig för det! Innan hon vuxit till sig får det vara en "långklänning" ;)

RSS 2.0