EN KVÄLL PÅ GLÄDJE



Hade en underbarkväll med kvinnorna igår trots trötthet, vinet piggnade inte upp mycket. Kände att det var svårt att släppa min mammaroll, sakna älskade prinsessan nästan hela kvällen. Måste lära mig att släppa taget och bara vara mig själv men det kommer tids nog.

Vi satt på Glädje i stort sett hela kvällen och bara pratade om allt och inget och lite därimellan. En trevlig kväll med prat och skratt och detta gör vi om när Amanda kommer på besök igen men då blir det husaren som vi hade planerat denna gången. Lyckad kväll även om planerna inte gick som planerat! :)

 

STRÅLANDE SOL OCH JOBB



Denna kommande veckan som kommer ska det bli toppen väder, enligt väderleken och jag ska börja jobba. Pappaledighet står på schemat för sambon nästa vecka och jag ska jobba, kommer kännas toppen!

Jag kommer jobba sammanlagt 3½ veckan så det bli också ett par veckor där vi kommer jobba om varandra hemma men det kan vara nyttigt, att vara ifrån varandra lite hur mycket man än älskar varandra.

Midsommaraftonsbilder





Blev inte många bilder tagna men några. Bilderna är på mig, Prinsessan Alva, Prinsen Oliver, Älskade syster och Amandra. På promenaden skådade vi en jättegammal minigolfbana, vore roligt att veta från vilket år ? :)

Midsommardagen och Tjejkväll



Naomi är hemma för att stanna över natten, vi har besökt Carlsrovägen men snart blir det sista gången eftersom att vi nästa helg blir grannar, längtar! Är nu och hälsar på hos barnens farmor och farfar.


Ser fram emot tjejkvällen och utgången som komma skall men samtidigt lite nervös för att jag ska bli för påverkad av vinet. Har inte druckit på över ett år men tror att det kommer gå bättre än vad jag tror.
Vi ska äta tacos, dricka vin och tjattra innan det iväg mot husaren.

Önskar alla en trevlig dag och kväll så kommer det bilder senare.

Midsommarafton




Prinsessans första midsommarsfton spenderades ute i karstorp och morfars kolonilott. Värdet var väldigt varierande men vad är en svensk midsommar utan regn men man hade inte tackat nej till strålande sol.

Det bjöds på mat, både svensk och thailänsk samt tårta.

Vi tog oss en promenad till karstorp sjön, Alva ville inte alls ligga i vagnen på vägen hem men än känns det på tok för tidigt att sätta henne i sittdelen även om hon är väldigt stadig. Prinsessan och Jag åkte hem vid 21.00 medan Pappan stannade kvar fram till natten. '

(  Lite bilder kommer senare )

Kan man köpa mera tid ?




Kan det inte vara mer än 24 timmar på ett dygn, vore ypperligt när min tid inte räcker till.
Finns alltid massvis att göra och när prinsessan sover vill man gärna ha lite egentid som inte inkluderar sömn.

Vattenkoppor ?




Alvas kusin Oliver har fått vattenkoppor och nu även kanske prinsessan, enligt VC påbörjas vattenkoppor med feber och förkylning och det har hon fått. Om hon får dessa prickar hoppas jag verkligen att det syns annars kan det bli kenpigt att veta om hon haft det eller inte längre fram i livet. Eftersom att han kan få vattenkoppor på insidan utav att det syns på utsidan.

En regnig morgon



God morgon !

Näsan bara rinner och rinner och jag nyser och nyser men uppe är jag och detta beror på att Oliver sovit över och jag väckte honom i morse för diverse morgon bestyr innan Tony körde honom till dagis. Alltid trevligt när han sover över men bäst är morgonen, då är han väldans mysig :)

Alva har sen någon vecka tillbaka börjat vakna en gång under natten för ett mål ersättning och vad det är jobbigt, snacka om att varit bortskämd med hela nätter med sömn länge men det kanske vänder snart igen ?

Idag ska jag jobba ett kvällspass och efter det tar vi våran packning ner mot västkusten för att spendera tiden där fram tills Söndag förmiddag/eftermiddag, bara jag hinner hem till jobbet klockan 16.00. Ska bli skönt att komma iväg, håller tummarna för bra väder så att jag och Tony kan åka ut med båten och fiska på Lördag och undertiden får svärmor/farmor passa prinsessan.



Ha det toppen om vi inte hörs något mer denna dag.  ♥

Prinsessan med keps





Är hon inte söt i kepsen, lånad av kusin Oliver.
Skaffa en keps till Prinsessan i en passande storlek? ;)

Bondgården Aspö




Jag och Annelie tog vet barnen till Bondegården Aspö och det var minsann uppskattat av dom bägge.
I stället för en massa text blir det nu mera bilder, titta och njut av den fina bondgården ;)

Kolonilotten





Pappa och hans sambo har skaffat sig en kolonilott ute i Karstorp. En underbar plats att spendera tid på. I går eftermiddag åkte jag ut dit för att hälsa på en snabb sväng men det blev både mat och trädgårdsarbete. Alva sov jätteskönt inne i stugan, svalt och skönt.

Rolig händelse!




Måste bara göra ett blogginlägg om vad min älskade systerson gjorde på studenten, vi skrattade gott och det gjorde även han. Underbara pojk!


Som ni er sitter han på Morfars axlar och det hade hunnit regnat på dagen så trädet var blött. Det tog ett tag innan någon upptäckte vad han gjorde men han blötte ner fingrarna med vatten från trädet och drack sedan vattnet, det pågick om och om igen och vad han skrattade och det gjorde även vi vuxna , såg himla roligt ut. Han lade även blad på Morfars flint, tyckte han behövde lite hår kanske ?

Jag älskar Oliver lika mycket som jag älskar Alva, att man kan känna sådan kärlek till barn. Underbart!

Adobe Photoshop Elements 4.0



Fick för mig att jag ville lära mig Photoshop, kunna ändra och fixa bilder. Kunna göra headers till bloggen så jag vann detta på Tradera för 13:- , tänkte att jag börjar med en äldre variant och jobbar mig uppåt men när installationen var klar upptäcker jag att det finns Adobe Photoshop Elements 6.0 på datorn, verkar också som om det var gratis då man inte behövde någon kod. Konstigt det där men jag hoppar då över till 6.0 och hoppas jag snart kan lära mig hur det fungerar. När tiden finns till.


Rolig händelse!






Prinsessan 3 månader ligger på mage och kämpar och kämpar, gillar inte alls att ligga på magen.
Hon startade på magen och spattlade och kämpde när vi märker att hon börjar tippa över och Frida fångar upp. Alva lite smått chockad tyckte det var roligt och bara log och skrattade ! :)

Nostalgi promenad




Jag och Annica har vart på promenad i Skultorps eljusspår och det var inte igår man traskade där minsann, säkert 10år sen sist. Inte mindes jag att det var så mycket upp och ned och smala stigar. Märktes att man inte hade en tärrängvagn men det gick och runt kom vi. Vi tog sedan igen förlorade kalorier med hjälp av muffins ;)

Studentfirande






Ett stort grattis till bror min som tog studenten 110610 i Tibro. Välkommen in i vuxenvärlden.
Tiden går så fort, känns som om han fortfarande är min lilla lilla lillebror men nu är han stor och har slutat skolan. Ingen av oss tre syskon går längre i skolan, två av oss har barn. Vart tar tiden vägen?

Utan internet



Hej mina läsare!

Jag ville bara meddela er att vårat internet försvann i Torsdags när åskan herjade som värst, tråkigt men det kommer ett nytt modem i nästa vecka och så ska jag blogga om det som har hänt dom närmaste dagarna. 


Ha det toppen tills vi hörs nästa gång ! 

Sägs att det ska bli oväder ?



God eftermiddag alla mina läsare!

Vi tog oss en sovmorgon denna dagen, var riktigt härligt eftersom att jag har svårt att somna om kvällarna/nätterna. Hur jag än försöker kan jag inte somna och det gör mig galen, all min energi som jag vill ha under dagarna kommer när det är dags för bädden, varför ?

Vi tog oss en snabb promenad till affären på förmiddagen då vädret såg ostadigt ut och jag läste och såg att att det skulle bli oväder denna dagen men vart är detta oväder? Om det kommer hoppas jag att det blir efter klockan 16 så att Tony hinner hem, det värsta jag vet är åskan. Blir alldeles kallsvettig och vill bara ta med Alva och krypa in under sängen och inte röra en fena förren det är över.

Dagen annars erbjuder inte mycket mer än att Mamma tittade förbi en snabb sväng när vi hade kommit från affären. Jag ska försöka samla energi till att städa, i alla fall lite så dammet försvinner på möblerna och golven kan bli smulfria men hittas inte energin får jag väl ta det i natt då jag är som piggast ;)

Bilbingo




Har denna underbara kväll vart i Timmersdalsa med Syster, Frida och Fridas mamma. Toppen trevligt!
Det blev ingen vinst och bilden startade inte när vi skulle hem men trevligt hade vi och riktigt nervösa innan starten eftersom att det var min och Annelie premiär gällande bilbingo. Fler gånger blir det men inte länge än till billingehov!

Helt otroligt att nästan inga människor har startkablar i bilden, vi frågade minst 30 varelser och ett snällt pensionärs par hade startkablar och hjälpte mer än gärna till, stort tack till dessa snälla varelser!
Från och med nu ska jag se till att min familj alltid har ett par stackars startkablar i bilen eftersom att detta har hänt någon gång innan men trodde då det hade med den kalla vintern att göra.

En irriterad hjärna!



Har svårt för människor som alltid måste söka bekräftelse genom andra människor för att veta att man är duktig eller om man tycker att man gjort något bra och lyckasts med något. Visst man kanske mår bra av det och stärker självförtroendet och självkänslan men måste man söka bekräfelse hela tiden?

Varför frågar man människor saker när man själv vet svaret på en självklar sak, något som alla människor med sunt förnuft borde veta ?

Nej, nu måste jag sluta lägga energi på andra människor som irriterar min hjärna och kanske rensa "vänner" på Facebook som är orsaken till min irritation.

Jag har säkert också någon gång skrivit saker via Facebook för att få bekräftelse och veta att man är duktig och har lyckats men inte ens i närheten av varje dag och absolut inte hur många inlägg om dagen som helst  där man söker bekräftelse andra människor. Att man inte tröttnar, att inte andra människor mer än jag tröttnar på att läsa dessa inlägg ?!

Nationaldagen




Har inte firat denna dagen på något speciellt vis. Underbart väder har det dock varit och dagen har spenderats mycket ute hemma hos svärföräldrarna och svägerskan. Alva badade fötterna i kusinernas pool och såg ut att trivas med detta. Borde skaffa en liten pool man kan använda dom varmaste dagarna under sommaren.

Nu på kvällen har jag tjuvstartat tvättandet som ska ske under morgonen, massvis av tvätt. Minns inte när vi hade så här mycket tvätt senast men det blev extra tvätt efter våran minisemester.

Big Brother visas inte längre om kvällarna, vad ska man då titta på? Känns tomt utan programmet och sina "vänner" man lärt känna i över 100 dagar. Simon var en värdig vinnare men tycker dock Peter kunde ha vunnit eftersom att jag anser att han bidgragit med mera humor även om han snackade en del skit om dom andra deltagarna.

Borta bra men hemma bäst!





Vi hade underbara dagar nere på västkusten, toppenväder och allmänt mysigt. Vi tog oss en tur till Lysekil och tog sedan färjan över till Uddevalla och torp. Många turer till smögen, hunnebo och kungshamn samt en tur till Dingle där vi tänkte fika på familjen annorlundas fik men det var stängt men ingen sorg för det då det såg allämt slitet och sunket ut, annat än ögonen skådat från tv.

Jag älskar verkligen livet på kusten, allt känns så lugnt och fridfullt. Under sommaren ska det spenderas mycket tid i sommarstugan och på västkusten men som sagt borta bra men hemma bäst!

Västkusten




Jag tog mig tid när  jag packat klart till några snabba blogginlägg, nu kan ni se vad som har hänt lite det senaste.
När jag skrivit klart detta inlägget ska jag och Alva åka iväg till sambon/Pappas jobb och sedan far vi tll västkusten för några dagar men innan dess ska vi förbi svärföräldrana för att hämta upp saker som ska med ner till stugan.
Svärföräldrarna har en sommarstuga 10 min från Smögen och stugan ligger alldeles perfekt.

Ska bli helt underbart att komma bort ett tag, bara vi tre och samla kraft i en annan miljö, nu hoppas vi bara att det blir hyfsat bra väder utan regn.

Ha nu alla en bra helg så hörs vi med nya blogginlägg och bilder när jag anläder hemma igen då vi inte kommer ha internet där nere mer än i våra telefoner och blogga via min Iphone känner jag inte alls för, tar sån tid.

Bumbo





Det bästa köpet sen Alva föddes. Hon sitter helt underbart bra i denna bumbositter. Rak i ryggen. Bumbo kan användas både inne, ute och som en duschstol. Kan även köpa till ett Matbord/lekbord. Toppenbra ! Kan användas från att bebisen är 3 månader eller helt stadig i nacken vilket Alva är.

11 Veckor ♥




Tiden går väldigt fort, igår fyllde våran älskade dotter 11 veckor! Det bästa som hänt var när du kom, du förgyller mina dagar till max! Ingen kan förgylla dagarna som du älskade prinsessa.

Kollektivtrafik




Oliver älskar att åka buss därför bestämde vi oss för att åka buss hem efter att vi vart på stan med Erika och Alexandra samt deras barn! Premiär för Alva i kollektivtrafiken.

Från sol till regn på en sekund






Under den varma gårdagen bestämde sig jag och Annelie för att ta med våra barn upp till Simsjön för att svalka fötterna , äta jordgubbar och allämt mysa med våra underbara. Filten plaserades på gräset och där kom regnet...
Bättre lycka nästa gång.

Systemkamera



Vi lånade en system kamera utav min sambos kompis för att ta finare/bättre bilder på Alva som vi sedan kan rama in. Med en systemkamera blir det väldigt bra bilder, skarpa! Vi har bestämt oss för att spara ihop pengar till en systemkamera, en nikon D90 (Modellen kan ändra sig).


Snutten Tusse!



Prinsessans snutte  som ser ut som en kanin har äntligen fått ett namn, Tusse!

Vad heter era barns snutte ? :)




RSS 2.0