MYSFAKTOR

Riktig mysfaktor så här en fredag kväll. Jag dricker tre apors vita vin, rekommenderar och älskade T dricker en öl av något slag ;)

Har inte riktigt följt idol, får se om det är något att hänga i julgranen!
Vem vill ni se som idol vinnare 2011?

GLAS VITT, IDOL OCH IPAD

Ska ta mig en dusch innan det är dags för ett glas vitt, idol och pillande med min iPad, älskar't !

Vi har nu slutat försöka ned gröt eftersom att Alva får kväljningar vid varje tillfälle. Vi har i stället startat med turkisk yoghurt och frukt puré varje morgon och kväll. Hon älskar det och det förekommer inga kväljningar :)

Ha en toppen kväll !

DET VÄRSTA

Det värsta som finns är när jag och T blir osams! vi har båda starka viljor och lyckas oftast inte lösa problemen utan det rinner ut i sanden och sen är allt bra igen! Hushållssysslorna är den största boven, borde vi skaffa hemhjälp?

Vi älskar varandra och har underbaraste bebisen tillsammans!
Det borde vara lycka nog så det räcker och blir över! <3



JUNIOR SÄNG




Har äntligen skaffat oss en junior säng till stora tjejen i hemmet (hemma varannan helg).

Sängen behöver rustas upp och ska därmed slipas och målas om :)
Älskar och pyssla och fixa!




CSN

Dricker en kopp te och läser igenom nya beslutet från CSN. Ska nämligen övergå till CSN stöd samt studielån så att det går ihop sig för familjen nu när jag börjar studera 100%.

Beslutet ser riktigt bra ut. Skönt att veta att man har mamma och pappa dagar sparade till framtiden. Ta hela nästa sommar ledigt, varför inte? Skulle vara underbart :)

Alva kollar barnkanalen och vi Ska påbörja maten strax. Alva ska få sätta sig i sin hoppgunga.

Grönsakssoppa med varma baguetter står på menyn. Vad ska ni laga idag? :)

SLUTSPURT..

Gamla tapeter är borta, spacklat,slipat,spacklat och slipat ännu mera men nu är dom nya uppsatta, barnens möbler är målade och äntligen är täckpappen ett minne blott!

Möblerna ska in och allt ska på sin plats. Byggkaoset är äntligen snart ett minne blott och jag kan storstäda. Har aldrig vart så glad över att få städa, underbart med ordning och reda.

Före och efter bilder kommer inom en snar framtid :)

ÄNTLIGEN EN APP

Blogg.se har äntligen Kommit med den efterlängtade appen. Nu kommer det förhoppningsvis komma fler inlägg än tidigare. Slipper starta våran sega dator nu, äntligen :D

SVAR PÅ FRÅGESTUND


Du började jobba ganska tidigt, när Alva var liten, hur har det fungerat?

Gjorde första arbetspasset när hon var en månad gammal och jag minns hur konstigt det kändes. Det var som om man kom tillbaka till tiden innan man blev Mamma, det kändes overkligt att man efter jobbet skulle komma hem till sin bebis. Det var en riktigt konstig känsla. Känslan försvann och allt återgick till det vanliga fast denna gången som Mamma och det kändes underbart.


Hur löste du det med maten, praktiskt o.s.v.?
När Alvas Pappa kom hem från jobbet byttes vi av och jag åkte iväg. Alva är ett ”flaskbarn” så det var inga problem alls. Allt annat fixar Alvas pappa lika bra som jag :)


Hur var första bebistiden, första månaden?
Första månaden var underbar. Hon somnade på bröstet. Sov i våran säng och allt var frid och fröjd. Den lyckan går inte att beskriva, man uppleva det själv. Man får energi av lyckan.

 

Hur har tiden mellan, 2-4 månader varit samt 4-6? Har du fått sova något?
Vid två månader började kvällsskriket. Alltid mellan klockan 18.00 – 23.00 tills hon somnade helt utslagen av allt skrikande. Detta pågick varje kväll tills hon var omkring 3månader. En jobbig månad men det gick med varandras hjälp. När det försvann har allt vart underbart igen, det händer väldigt mycket. När hon var fyra månader började hon med smakportioner samt gröt. Vid fem månader vände hon sig från rygg till mage. Tiden går så fort att man knappt minns när saker och ting hände. Skriver upp allt i hennes babybok. Nu är hon sex månader och sitter nästan helt själv :)

 

Jag som ska bli mamma, har du några tips till mig? Jag bara längtar efter att få sova en natt, jag vill börja träna, pga min dåliga rygg. Men då behöver jag pumpa mjölk.. Jag vill även amma, har du några tips för att bebis ska fortsätta ta bröstet o inte bara flaska?
Man får inte glömma bort sig själv. Bara en sak som att måla naglarna är fantastiskt man känner sig både piggare och fräschare. Kan man få den lilla stunden för sig själv ska man ta den! Att sova en hel natt kan variera väldigt mycket. Jag har nog inte sovit en hel natt sedan hon föddes känns det som, men det har jag dom gångerna Alvas Pappa matar henne på nätterna och för det mesta under helgerna. Det med amningen och hur du ska göra där kan jag inte hjälpa dig med eftersom att jag aldrig ammat men jag tror att det är väldigt individuellt och man man hitta sina rutiner på hur det ska gå tillväga :) Lycka till !

 

Vad är det jobbigaste med att vara småbarnsförälder?
Finns inte direkt något som är jobbigt. Kan vara nätterna när man måste springa upp och fixa ersättning ett flertal gånger. Tänker att man i morgon kommer vara helt färdig och man undrar hur länge detta nattätande ska hålla på men på morgonen är det som bortblåst och man skaffar energi från sin underbara bebis.

 

Vad tycker du man ska tänka på i förhållandet mellan föräldrar, för att inte glömma varandra?

Man ska tänka på att dela lika på hushållssysslorna, bara för att man är mammaledig kan man inte göra allt. Ta hand om en bebis är ett heltids jobb. Gör mycket tillsammans, handla, laga mat, fixa disken för man behöver den lilla tiden tillsammans. Viktigt att kunna prata om hur man mår, våga tala om att man är helt slut och behöver en paus för att återhämta krafter. Man kan känna sig helt färdig ibland och det är säkert ganska vanligt. Allt är nytt och man är van sedan tidigare att bara kunna tänka på sig själv. Tänker ibland tillbaka på hur det var innan även om jag älskar att vara mamma men tänk vad skönt det var när man kunde ligga i soffan en hel dag utan att göra något?

Hur länge har du o din sambon varit tillsammans innan ni blev gravida?

Vi har inget direkt datum då vi blev tillsammans men vi träffades första gången 2008 och sedan var det fram och tillbaka, upp och ner innan det tillslut blev bra och vi flyttade ihop. Vi hade vart ihop ca 2-3år innan vi blev gravida.

Har du rökt/snusat någongång? ( eller din sambon )
Både Jag och min sambo röker och jag lyckades inte att sluta helt under graviditeten. Nu kommer människor bli rosenrasande och tycka att det är superlätt att sluta med en bebis i magen, det trodde jag också men det var det inte. Absolut inget jag är stolt över!

 

När kommer bebis nr 2?

Inte på många år om det ens blir en till återstår och ser. Jag har alltid sagt innan Alva föddes att jag bara vill ha ett barn och sen har min sambo en dotter sedan ett tidigare förhållande så vi känner oss nöjda som det är. Första prioritet just nu är att slutföra min utbildning och sedan få ett jobb. Måste satsa på mig och vårat förhållande ett tag framöver, skapa en bra framtid för den familj man är nu.

 

Ska du börja plugga?

Jag ska återuppta mina studier och slutföra det jag påbörjat innan jag blev gravid. Jag satsar på att bli undersköterska och efter det vill jag jobba inom ett specifikt område, vill lära mig mera om demens. Jag kommer från den 3:e oktober läsa 100% (7ämnen) med Alva hemma innan det är dags att påbörja en inriktning hösten 2012.

 

Va graviditeten planerad?

Både och kan man säga. Jag slutade med mina P-piller eftersom vi trodde att det skulle ta ett tag innan jag skulle bli gravid. Jag slutade och månaden efter var jag gravid. Fortare än vad vi hade räknat men bebisen var hjärtligt välkommen :)

 

Va är de jobbigaste med att vara föräldrar?

Se ovan :)

 

Hur är din sambo som pappa?

Min sambo är en underbar Pappa, tror dom flesta känner samma om ens barns Pappa. Han leker och busar med henne massvis. Går promenader med henne, tar med henne på fotboll osv. En aktiv Pappa. När han kommer hem från jobbet brukar han vara med henne så att kan kan få egentid genom att pyssla i hemmet. Han har från början fått en bra kontakt eftersom att han också har kunnat mata henne, hon är ett flaskbarn.


Detta värmde ;

Jag gillar din blogg väldigt mycket ;)Plus i kanten får du även för att du jobbar fast din dotter är så lite!!! KRAM

 

 

Tack för bra frågor och hoppas ni är nöjda med svaren :)

SVAR PÅ KOMMENTAR


Jag fick en kommentar om att jag bör skriva mer om vad jag gör på min fritid och vad mina djur heter ;

Vi har inga djur eftersom att jag är pälsdjursallergiker tyvärr, annars hade vi gärna velat haft en hund.
Min liv består av att vara mamma, jobba och plugga samt familjelivet och det som hör till. Det finns tyvärr bara 24 timmar på ett dygn och det blir inte allt för mycket fritid till övers och då föredrar jag att sitta hemma och ta det lugnt, baka eller någon annan mysig hemma syssla, låter kanske tråkigt men det är avslappnade.

Jag har aldrig "hunnit" skaffa mig fritidintressen eftersom att jag flyttade hemifrån när jag var 18år och sedan dess har livet bestått av jobb och plugg för att få ihop ekonomin för att kunna bo hemifrån. Innan jag fyllde 18år hade jag fullt upp med annat, mina kompisar och festandet gick före allt. Önskar att jag hade något/några fritidsintressen, inte försent att skaffa ? :)

Några tips ? ;)


Hoppas du är nöjd med svaret :) Kram

Tänkte besvara era frågor när Alva lagt si...

Tänkte besvara era frågor när Alva lagt sig men har inte tålamod med våran dator, går riktigt långsamt! Nytt försök med tålamodet görs i morgon ;) ... God natt.

Ingen mer fråga som vill ställas i FRÅGEST...

Ingen mer fråga som vill ställas i FRÅGESTUNDEN ? :) frågorna besvaras det så fort jag hinner :)

God morgon och jag känner mig äntligen utv...

God morgon och jag känner mig äntligen utvilad efter sömn mellan ett och sju samt en fantastisk dröm. Visst är det toppen när man minns sina drömmar ? Men denna behåller jag för mig själv ;) .... Ha en kanon dag underbara läsare :) <3

Haft en kanon dag även om jag vart så tröt...

Haft en kanon dag även om jag vart så trött att jag nästan haft migrän. Alvas mormor kom med tårta. Farmor, farfar, gammelmormor, moster och morbror tittade även förbi och gratta Alva på sin dag! Ikväll har vi vart i Hjo och kollat båtar med Alvas morfar, moster och kusin, riktigt mysigt och efteråt gick jag och solade :) Glöm nu inte FRÅGESTUNDEN, besvarar era frågor någon gång under helgen :) <3

FIRAR SEX MÅNADER




1. Ca 1Vecka

'

2. Ca 2Månader

3. 6Månader


Idag är ingen vanlig dag för det är Alvas 6månaders dag ... Hurra hurra hurra.
Tänk att jag för sex månader sen låg på förlossningen med världens värker och stimulerande dopp i handen.
Första tiden har sprungit i väg och jag kan tro att det blir likadant med nästa halvår.  ♥

SVAR PÅ KOMMENTAR



Svar till Tjockismamman; Vi brukar inte heller tända lampor osv men hon är pigg som en mört. Hon får greja för sig själv och får mat sen brukar hon somna inom om ett tag :)

(Kan inte kommentera på din blogg, vet inte vilken profil jag ska välja? )

Klockan är 03.22 och man hör hur det fortf...

Klockan är 03.22 och man hör hur det fortfarande blåser storm, när det det vara över? Alva vaknade upp för ersättning och nu förtiden när hon slår upp sina bruna ögon vänder hon sig direkt, vill leka och hon pratar för att väcka mig och meddelar sin hunger. Hoppas ni sover gott vänner :)

God kväll! Idag har jag vilat på dagen i s...

God kväll! Idag har jag vilat på dagen i samband med att tösen tog sig en tupplur. Natten var jobbigt men det är bortblåst. Har rivit tapeterna i tjejernas rum, här hemma ser det ut som en byggplats med saker i varenda hörn, högt och lågt. Tvungen att ställa barnens saker någonstans och Alva sover i vårt rum. Finns det hjärterum finns det ...

Borde finnas något mina läsare funderar öv...

Borde finnas något mina läsare funderar över. Var inte blyga och fråga på för nu kör vi en FRÅGESTUND ! :)

ÄPPLE OCH MOROT






Efterrätts smakis gjord på äpplen från mormors trädgård och morötter från affären.


2 äpplen
1 morot.


  1. Koka moroten i mindre bitar en stund.
  2. Lägg i äpplebitarna
  3. Lägg i en bunke med spad från kokningen.
  4. Mixa och blanda även i lite ersättning/bröstmjölk

Tyckte personligen att det smakade toppen. En burk ska in i kylen och resten i frysen.

VÄLKOMMEN HEM!


Här kommer det bilder på våran underbara lägenhet men jag är fortfarande inte nöjd, hittar hela tiden saker jag vill förändra och saker jag vill byta ut. Tänk om man kunde bli miljonär och starta om från grunden .. Här kommer det och välkomma hem till oss, barnens rum får vi ännu inte se utan det kommer före och efter bilder längre fram när det är tapeserat och möblerna på plats men som sagt , den som väntar på något gott ...






Välkommen in i hallen





Välkommna in i köket :)






Välkommen in i vardagsrummet





Vårat sovrum





Den lilla lilla toaletten





Hoppas ni trivdes genom visiten av vårat hem. Tack för oss och välkommen åter ;)

Första tecknet på att jag är sjuk eller at...

Första tecknet på att jag är sjuk eller att det sakta men säkert snart kryper fram en förkylning är när Eksemet blossar upp runt Halsen, nacken, armveck, ögonlock och precis detta har hänt. Jag nyser och nyser, halsen svider och det bildas klumpar! Alva har klarat sig ännu och jag gör allt för att det ska förbi så. Vi intar liggläge i soffan under filten och försöker få upp min värme. Får se hur länge Alva vill ligga där ...

FRÅN EN SOFFA TILL EN ANNAN



Hälsat på svärföräldrarna under kvällen där det bjöds på äppelpaj med vaniljsås, Mums! Vi tittade på fyra stjärnors middag, halv åtta hos mig samt idol. Jag spelar in ensamma mammorn och hemmafruarna så det ska ses i morgon när Alva vilar middag, egentid för mig själv. Väldigt värdefullt.


Hittar inte bilder jag tagit på lägenheten så knäpper nya i morgon. Den som väntar på något gott väntar aldrig ....

Mor & Dotter

img_4955 (MMS)

Mor & Dotter

Dagen börjar lida mot sitt slut och under ...

Dagen börjar lida mot sitt slut och under morgon dagen borde ni hålla utkik eftersom att bilder på lägenheten dyker upp :)

Konditionen har nått botten. Inte speciell...

img_8482 (MMS)

Konditionen har nått botten. Inte speciellt kallt och jag slapp regnet Underbart när man kan använda härliga halsdukar.  Vilket är ert bästa höstplagg ? :)

Att ställa klockan när sista arbetspasset ...

img_4558 (MMS)

Att ställa klockan när sista arbetspasset för helgen kallar i morgon vore en bra ide, höll alldeles på att glömma.  Kvällspasset var lugnt och jag känner mig inte alls trött för ögonblicket men förhoppningsvis börjar ögon snart klia och jag somnar in. Vore underbart att somna i tid så att man har fullt med energi på jobbet och tandpetarna kan undvikas!

HÖSTEN




Blåsigt men när man väl hittar solväggen känns det som sommar men när solen sakta börjar förvinna kommer kylan
, höstkylan som gör att man önskar att någon kom springade med mössa, vantar och halsduk inför färden hem från jobbet. Jag hade ikväll en stickad tröja med skinnjacka men kändes ändå som att jag skulle frysa till is.

Välkommen underbara höst med alla underbara färger på träden, levande ljus i hemmet med en kopp thé i handen och den varmaste filten från filtkorgen.

Önskar ni utförligare svar i någon utav fr...

Önskar ni utförligare svar i någon utav frågorna i "frågespalten" , var inte rädda för att fråga :)

Saknar mitt hjärtegryn!

img_4139 (MMS)

Saknar mitt hjärtegryn!

Provar nu att göra ett sms inlägg till blo...

Provar nu att göra ett sms inlägg till bloggen :) Jag ska snart fixa i ordning mig. Sminka, fixa naglar och håret och byta om från mjukis kläderna. Ska ta mig en tur till stan innan jobbet kallar! Ha en fortsatt bra dag :)

FRÅGESPALT



1. Hur gammal är du om fem år?
27år


2. Vem tillbringade du minst två timmar med i dag?
Mig Själv, Alva hos Mormor.


3. Hur lång är du?
1.68cm


4. Vilken är den senaste filmen du sett?
Kungfu Panda 2


5. Vem ringde du senast?
Min Mamma

6. Vem ringde dig senast?
Svägerskan


7. Hur löd det senaste sms:et du fick?
Tack så mycket, vi får se hur länge vi blir kvar. Mysigare att ses när vi kommit hem. Kram Jessica.


8. Föredrar du att ringa eller skicka sms?
Båda men ringa går snabbast.


9. Är dina föräldrar gifta eller skilda?
Skilda


10. När såg du senast din mamma?
Under gårdagen (Torsdag)

11. Vilken ögonfärg har du?
Bruna med svarta prickar nertill ;)


12. När vaknade du i dag?
Klockan 06.42, trodde sambon försovit sig men lyckades sedan somna om till 08.00


13. Vilken är din favoritjulsång?
Alla julsånger är väl mysiga ?


14. Vilken är din favoritplats?
Borta bra men hemma bäst!

15. Vilken plats föredrar du minst?
Sjukhus och trånga utrymmen


16. Var tror du att du befinner dig om tio år?
Vi har förmodligen hittat vårt drömhus någonstans i Sverige. Jag har ett fast jobb sen länge tillbaka.

18. Vad fick dig verkligen att skratta senast?
Alva får mig jämt att skratta.

17. Vad skrämde dig om natten som barn?
Åskan, gör det fortfarande fast jag är vuxen.

19. Hur stor är din säng?
Våran säng är 1.60 eller 1.80 ?

20. Har du stationär eller bärbar dator?
Bärbar

21. Sover du med eller utan kläder på dig?
Med Nattlinne, hänger kvar sedan graviditeten. Innan sov jag naken.

22. Hur många Kuddar har du i sängen?
Jag använder två och sambon en så tre styckna.

23. Hur många landskap har du bott i?
Ett, västragötaland

24. Vilka städer har du bott i?
Trogen Skövde bo ;)

25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota?
Barfota

26. Är du social?


27. Vilken är din favoritglass?
Äkta vaniljglass

28. Vilken är din favoritefterrätt?
All efterrätt slinker ner hur mätt man än är !

29. Tycker du om kinamat?
Kanon, åt det senast igår med Syster.

30. Tycker du om kaffe?
Olika från dag till dag

31. Vad dricker du till frukost?
Thé

32. Sover du på någon särskild sida?
Höger sida mot fönstret.

33. Kan du spela Poker?
Nej

34. Tycker du om att mysa/kela?
Visst är det underbart!

35. Är du en beroendemänniska?
Ja tyvärr..

36. Känner du någon med samma födelsedag som din?
Kanske ?

37. Vill du ha barn?
Har våran underbara dotter.

38. Kan du några andra språk än svenska?
Svenska och halvbra på engelska ;)

39. Har du någonsin åkt ambulans?
Ja

40. Föredrar du havet eller en bassäng?
Havet men bassäng funkar också bra :)

41. Vad spenderar du helst pengar på?
Dottern

42. Äger du dyrbara smycken?
Nej men inget man skulle tacka nej till :)

43. Vilket är ditt favoritprogram på tv?
Den absoluta favoriten är Desperate Housewives och nu börjar snart sista säsongen :(

44. Kan du rulla med tungan?
Nej

45. Vem är den roligaste människan du känner?
Alla jag känner är roliga och förgyller ens dag.

46. Sover du med gosedjur?
Nej

47. Vad har du för ringsignal?
Iphone orginal ringsignal

48. Har du kvar klädesplagg från då du var liten?
Nej

49. Vad har du närmast dig just nu som är rött?
En tvbänk, som inte används som det. Mera som förvaringsbänk.

50. Flirtar du mycket?
Med sambon ;)

51. Kan du byta Olja på bilen?
Det sköter mannen i lägenheten

52. Har du fått fortkörningsböter någon gång?
Inte ännu och hoppas inte att det kommer !

53. Vilken var den senaste boken du läste?
Är sämst på att läsa böcker men snart dyker jag i skolböckerna om det räknas ?

54. Läser du någon dagstidning?
SLA dimper ner i lådan varje dag.

55. Prenumererar du på någon veckotidning?
Nej

56. Dansar du i bilen?
Lite svårt att dansa när man kör?

57. Vilken radiostation lyssnade du till senast?
Nrj genom våran tv

58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper?
Info inför ansökan om studiestöd från CSN

59. När var du i kyrkan senast?
När ett par kompisar gifte sig. Våren 2010

60. Vem var din favoritlärare på högstadie:
Katarina

61. Hur länge har du campat som längst i ett tält?
1 Vecka på Öland för många herrans år sen

STUDIER



Var på komvux igår och sökte till kurser eftersom att jag ska återuppta mina studier på heltid. Fattar inte riktigt vad jag gett mig in på men jag ska klara det, jag ska fixa att läsa heltid med Alva hemma på dagarna. Allt min tid när sambon är hemma måste gå till studierna. Jag ska fixa detta och ska vara klar vintern 2012!

Har sökt dessa och hoppas att jag kommer in på alla. Jag ska fixa detta, jag klarar detta !

  • Psykologi A  Startar 3/10
  • Språklig kommunication   Startar 3/10
  • Medicinsk grundkurs  Startar 3/10
  • Rehabilitering och Habilitering  Startar 3/10
  • Social omsorg  Startar 14/11
  • Omvårdnad Startar 14/11

Dom två sist nämnda kommer starta med terorin så att jag bara har praktiken kvar när Alva börjar dagis 1April2012.
Sen kommer det bli ett uppehåll över sommaren 2012 och startar med en inriktning hösten 2012.
Snart är jag klar, eller snart och snart. Jag har en plan och det ska hålla :)

Tror ni jag fixar det ?

FÖRSTA ÖVERNATTNINGEN



Alva har sovit över hos Mormor i natt, allt har gått toppen men jag saknar mitt hjärtegryn. Igår kväll jobbade jag men hade gärna haft egentid med sambon och idag tar jag det bara lugnt, har unnat mig solning och nu ska jag snart fixa till mig och kanske ta en sväng på staden innan jobbet kallar.

Alva kommer hem ikväll likaså Naomi som är här varannan helg. Min helg bjuder på jobb men något ska vi nog hinna göra i morgon på dagen.

Alva har fått en syssling och denna gången en tjej, en Maija. Grattis till föräldrarna :) ♥



Jag önskar er alla en underbar helg, vad ni än ska fylla den med.

DAGENS VIKTIGASTE MÅL




Frukosten är det vitigaste men när man har svårt att äta på morgonen är det bättre med något än inget alls.
Jag äter till frukost mellan 2-3 finncrisp med sallad, ost och tomat. Ett kokt ägg med örtsalt samt en kopp te :)

Vad äter ni till frukost ? :)

BAD I DISKHON




Alva älskar att bada, vilka barn gör inte det? Hon fick ta ett dopp i diskhon och älska det. Plaskade så det skvätte vatten överallt. Kommer säkert bli mycket roligare den dagen hon ska sitta helt själv och det är på god väg :)

DÅLIG UPDATE!


Tänker varje dag att jag ska blogga, att detta ska jag blogga om men med vetskapen om att våran dator har gått och trögat ner sig totalt blir det inte alls lika roligt. Allt tar 10år så därför sitter jag och gör allt via min Iphone, allt förutom att blogga. Snälla blogg.se, skaffa er en blogg app för att underlätta mångas bloggande, tror inte att jag bara talar för mig!?

Ska renska datorn på skräp och överföra till externa hårddisken sen håller jag alla tummar och tår för att datorn blir snabbare.. Tack så länge :)

RSS 2.0