Irritation

Vi har länge väntat på en reservdel till barnvagnen. Barnkupolen gick i konkurs så en annan barn butik i Halmstad hjälper oss snällt.

Det är nämligen så att teleskop handtaget har halkat ur skalet och går inte trycka ner vilket resulterar i att framhjulet låser och låser upp sig själv och till vintern vill man gärna ha ett icke rörligt framhjul.

Reservdelen har kommit efter två månader och tror ni inte att det danska företaget som skickat delen har helt fattat fel och inte förstått vad felet på vagnen är! Reservdelen dom skickat passar inte ens våran vagn.

God morgon

Helgen är över för denna gången men om tre arbetsdagar är det helg igen, underbart! Solen skiner fram lite mellan regn molnen.

Jag lyckades somna om efter min nattliga vakenhet med massor av energi.
Morgon har gått i full fart!
Fixat Alvas skötväska inför hennes dag hos farmor, pratat med min pappa som befinner sig i Thailand och nu ska mamman fixa i ordning sig och hemmet.

Jag känner mig inte alls laddad inför provet men kommer sitta i skolan ett par timmar innan och läsa. Önskar att hjärnan kunde printa in allt direkt!

Håller alla tummar och tår för att mina glasögon kommer idag, lagom till provet i eftermiddag! Håll era tummar
; )

Vad ska ni hitta på idag?

Nattinlägg

Hejsan hoppsan!

Det är mitt i natten och jag är piggare än någonsin, gick nog och la mig på tok för tidigt!

Vad gör man mitt i natten när hela familjen sover?
Vänta på SLA?
Studera?
Kan ju inte städa även om det hade behövts?
Lägga sig i sängen och vila lite extra?

Har ni någon gång vaknat mitt i natten och känt er riktigt pigga?

Halloween

Vid denna tiden på året stannar jag inne och hemma. Jag är livrädd för alla dessa människor med läskiga kläder och otäck sminkning i ansiktet.
Ryser jag bara tänker på det!

Men att fick en söt pumpa kan vara roligt, nästa år?

Dettol & skydd

Har skaffat mig ett skydd till min iPad, äntligen kan man säga. Blev självklart ett rosa sådant ; )

Den nya sensor tvålen har inkommit och det blev en sådan, bra om råkar få bajj på händerna!
Den funkar toppen och just nu är det nyhetspris :)

Uppfriskande promenad

En promenad med familjen till maxi för inhandling av diverse taco produkter. Små kyligt men uppfriskande, man känner sig fräsch i ansiktet.

Ikväll ska jag ha taco mys och filmtittande när våran Skralva har somnat för natten.



Nagelvård

Det är klart och jag är riktigt nöjd med resultatet dock var det inte avslappnade och skönt. Tjejen var hårdhänt med filen och slipade även ner mitt nagelband väl mycket, det sveeed!

Dags att krya ner...

... I sängen och hoppas på en god natt med sömn för i morgon ska jag unna mig egen tid i form av nagelförstärkning med pulver gelé och fransk manikyr, länge sen sist och jag ser fram emot det.
Älskar när man har snygga och fräscha naglar :)

Studierna kommer också stå på schemat och kanske hälsa på någon av våra nära?

Vi ska hem till far min och vattna blommor, ta in post och varför inte stanna till i stugan. Har hört på vädret att det ska på 12+ och sol, får se hur bra det stämmer under morgon dagen.

Varm choklad & barn boken

Jag har egentid även denna kväll, skönt! Min kväll består av varm choklad och massvis av fix i Alvas "boken om mig", himla mysigt må jag säga.



Säger god natt..

...efter en bra kväll med Egentid.

T har vart iväg med jobbet på o'learys.
Alva hade svårt att slappa av vid läggdags men tillslut somnade hon på magen och vaknade en halvtimme senare, somnade dock om ganska snabbt.

Har pratat med pappa en snabb sväng som befinner sig i Thailand. Kan inte annat än att vara avis ; )

Jag har kollat lyxfällan och har studerat rehabilitering och habilitering och det skall göras klart i morgon och skickas in så jag kan koncentrera mig på inlärningen till provet på måndag, första provet i medicin som jag tidigare gått godkänt i men de har gått för lång tid sedan provet skrevs första gången, Surt men det är vara att acceptera!

Nu ett avsnitt av sex and the city innan jag stänger ögonen för denna dagen.
Hoppas ni alla haft en lika bra kväll som jag, hörs i morgon : )



Absoluta favorit

Smaskar på mitt absoluta favorit godis, mums!

Dagens diss

Jag dissar blogg appen, börjar tröttna på att det inte publiceras när man vill, bilder går inte att ladda upp.. ständigt fel på någonting!
Hoppas det bättrar på sig.

Premiär för babysim

Idag är det premiär dag för Alva på badhuset. Hon skvätter, plaskar men leksakerna verkar vara helt klart bäst.

Det kommer en underbar känsla i kroppen när man ser henne bada med pappa sin och älskar det!

Blandade känslor

Kändes konstigt att sitta i skolbänken och inte vid köksbordet men det hela kändes nyttigt och känner att detta kommer gå som på räls..

Varje torsdag fram tills mars med några lektioner som går bort vid bl.a. Julledigheten men det kommer ändå att finnas massvis att stå i , kommer att funka :)

Café 46 & skolstarten

God morgon alla, sovit gott?

Min gårdag summeras lätt. Vi spenderade tiden på café 46 där jag hjälpte till att baka äppelpaj samt choklad bollar, Alva tittade snällt på :)

Och till nutiden. Länge sen jag var uppe så här tidigt när det är mörkt och ruggigt men idag börjar psykologi lektionen. Står och inväntar Erika som borde dyka upp när som helst! Ska bli spännande!

Ha en toppen dag för det ska jag : )

(gick inte att publicera tidiagare)

Handgjord Pippi tröja

Jag älskar stickade tröjor i alla fall dom som inte sticks och irriterar mitt eksem men till saken, har länge velat införskaffa en Pippi tröja till skralvan.

Nu har hon fått en sådan, stickad av min mammas sambos mamma. Stor i storleken men alldeles underbart fin och gosig! Stort tack Kristina : )

Föreläsning, julmust & DH

Har inte haft en tanke på bloggen idag så här kommer ett kvällsinlägg om våran fullspäckade dag!

Dagen startade tidigt med en utvilad mamma som var uppe innan dottern för en dusch, kopp te och Nyhetsmorgon innan dagen startade i riv fart med lek, packa skolväskan och fram plockning av all mat Alva skulle tänkas äta medan hon umgicks med mormor och mamman satt i skolan på föreläsning..

.. Det handlade om begrepp och coping inom rehabilitering och habilitering. Kan inte säga att jag kände mig klokare när jag passerade ut genom dörrarna och cyklade hem. Tänk att en uppgift som i själva verket kanske är lätt men får en att känna sig rent ut sagt dum i huvudet!

Matlagning stod på schemat och det blev makaroner och färsblandning vilket mamma som säkert inte hade ätit det på 10år uppskattade även om det var qornfärs.

Kvällen bestod av ännu mera studier och självklart favorit fruarna på kanal5, det slank ner julmust och varma mackor med en sovande, orolig bebis i famnen. Återstår att se hur denna natten slutar och hur många uppvak det blir...

Mosters ängel och tidig sömn?

Mosters ängel (2,5år) har vart här ikväll, han är alldeles underbar! Pratar och gosar med Alva, visar henne alla leksaker. För mosters ängel har det alltid vart "mis vava (min Alva)".
Han pratar massvis nu och det kommer roliga grodor ur munnen på honom.

Jag sitter vid mobilen och han frågar -
"Fia, Facebook?"

T klipper naglarna på Alva och han säger - "klippa mina med, dom är trasiga"

Underbart med barn och deras ord och meningar :)




Jag gör ett försök med att somna tidigare i hopp om att jag är piggare på morgonkvisten. Det är sjukt jobbigt att komma upp på morgonen även om jag hör Alvas glada stämma från rummet intill.

Under sommartiden kvittar det hur lite man sover man är ändå alltid pigg och glad samt full med energi, allt tack vare solen men så här års är det riktigt jobbigt och jag är säkerligen inte ensam om detta..


Lyckat smart eyes!

Är dock ironisk gällande rubriken! Jag kommer nu vara arg och irriterad resten av veckan tack vare smart eyes som beställt glasögon utan styrka! Lyckat liksom och inte ens kunde dom be om ursäkt!

Kvinnan i butiken; " tur att du inte ska använda dom hela tiden"

Jag; "À men jag behöver dom faktiskt för att kunna studera ordentligt, funkar inte utan glasögonen. Får huvudvärk direkt"

Kvinnan; "aha"

Visst kan man göra fel men en ursäkt kan man väl få?

Läsglasögon

Mina läsglas har äntligen kommit :)

God morgon

Mamman känner sig extra trött idag men det vänder säkerligen inom en snar framtid.

Alva ligger är bredvid mig och leker med fjärrkontrollen till lamporna. Roligt när hon råkar tända lamporna : )

Vad händer idag? MÅSTE studera, ska umgås med mosters älskling i eftermiddag, ska fixa pannkakssmet och sen hoppas jag att Alva vilar en längre sammanhängande tid, mer än tjugo minuter!

Nu ska vi titta på våra bästa år, länge sen sist men jag hänger säkerligen med i alla fall ;)



Landet brunsås

Har fastnat för programmet landet brunsås, handlar om varför vi svenskar äter som vi gör..

AIK & Glad Far

Har vunnit hem denna på Tradera, kan ni tro att Pappan i hemmet är glad?
Bild med Alva och dressen kommer när den hamnat på hallgolvet :)

Middagsgäster, studier & läsglas

Hejsan kära läsare, haft en bra dag?

Jag har fortfarande små huvudvärk men jag hoppas att det försvinner direkt när jag får mina brillor! Mina ögon är inte alls vana vid att läsa och anstränga sig så pass mycket som jag gjort som senaste dagarna. Köpte mig ett par glasögon på Ö&B för 10.- , tempurära men jag vet inte, funkar inte riktigt bra!
Jag sitter hos Pappa och studerar, får passa på när dom semestrar. Härligt med egentid även om det innehåller en massa studerand. Funderar på om jag ska ta mig ett varmt bad innan bilen styr hemåt?

I helgen har stora dottern vart hemma, riktigt mysigt även om det bara handlar om en natt. Hon håller på med väldigt många sporter och dom flesta infaller på helgerna i staden som hon bor. Alva älskar sin storasyster och blir alltid lika glad när hon kommer och lika förvånad när hon försvinner på Lördagen men vi hoppas att hon kommer kunna spendera mera tid hos oss längre fram.

Igår besökte vi stellas lekland med barnen och kusinerna. Jag nös och nös och nös, riktigt kallt därinne men förståligt att dom behöver bra cirkulation i luften när många besöker. Max mat blev det efteråt och på kvällen bjöd blev det pizza för hela slanten. En riktig flöt dag men det får man lov att under helgerna !

Idag, denna härliga söndag med härligt höstväder. Solen stekte på balkonegn och jag njöt. Svärföräldrarna på hem på middag, fotboll och ipad spelande. Svärmor är galen paddan och önskar sig en i julklapp ;)
Vi bjöd på kött, potatiagratäng, sallad och min första egengjorda kantarellsås, mums!

Dags för ett beslut. Bad? Hem? Bad? Hem? . Nej det blir bad, får passa på när tillfälle ges!

Tack för mig och ha en fortsatt toppen kväll och sussa gott när det är dags för den biten av dagen... Kram

Svara mig! :)

Väntar som sagt på läsglasögon men står inte ut med att vänta, måste komma igång med studierna!

Jag väntar en styrka på +0.75 och dessa finns inte att köpa som "tio kroners" och tänkte om det skulle kunna funka med +1.0 tills dom riktiga kommer?

Någon som har erfarenhet av detta? :)

Skola & huvudvärk

Spenderade största delen av dagen i skolan, avbröt när huvudvärken sakta men säkert började krypa på och sedan dess har det bara blivit värre.
Stjärnor snurrar framför ögonen, ljuset är jobbigt och magen känns konstig.
Jag har ingen feber och är pigg annars men denna värk i huvudet gör det jobbigt att hålla sig vaken.
Tackar för att det kom lägligt när T är hemma och provet på lördag är nog inget att hänga i granen, kan ju inte studera med huvudvärken och jag vill inte göra provet halvdant och slarvigt..

Vi hörs när huvudvärken och kroppen känns bra igen. Ni får ha det toppen tills dess och skicka gärna över extra energi till mig ;)

Magont, gråt & två täcken!

Alva har vaknat tre gånger men två utav dom gnällde hon och somna om? Kanske drömde? Får tala med T när han vaknar.

Jag vaknade runt 04.00 med världens magont. tänkte att nu, nu får jag allt någon magsjuka lagom till dagen man ska studera i skolan. En timma senare och med två täcken lyckades jag somna om. Jag tror att icke hälsosamma dag satte sina spår..

Vad tycker ni om headern? :)
Frågestund i inlägget nedanför.

Pastasallad med cornbitar

Skulle kunna leva på denna pastasallad! Innehåller;

• Pasta
• Marinerade cornbitar
• Isbergssallad
• Gurka
• Tomat
• Paprika
• Majs
• Valfri dressing vid sidan om

Hungern tog över jag glömde ha i purjolök och bönor samt rädisorna. Man kan ha i precis vad man vill och alla ingredienser har jag i på måfå och känsla :)


Vilken kväll

Har ännu bara hunnit få i mig litervis med te och kaffe samt en smörgås under hela dagen! Inte direkt hälsosamt men Alva har inte alls vart nöjd med livet. Vill inte vila/sova på dagen, inte sitta i matstolen och knappt leka på golvet. Nätt och jämt att man kan få hennes sittandes i mammans knä.

T är iväg och kollar på P4 live? Om jag inte minns fel och jag försöker få tösen att sova men det är inte de lättaste när hon inte vill ligga still i sängen för att sova utan här ska det vända och vidas så mycket man bara kan!

Första tuggan är på väg in i munnen och jo vad händer. Gråtet hörs från rummet och jag går givetvis in och möts av ett stinkande rum full av kräk. Lyckat!

Jag gör ett nytt försök med maten och jag hör på hennes gnäll att det är nära..

Smart eyes

Har aldrig längtat så mycket efter ett par glasögon som nu, trött på huvudvärken som automatiskt gör mig världs trött men nästa vecka bör jag ha dom. Förhoppningsvis!

Maxi, café & lek

God eftermiddag mina läsare, haft en bra dag hittills ? :)

Vi har handlat ingredienser till min personliga födelsedagspresent som ska bakas ikväll om tiden finnes!

Vi har vart och fikat hos svägerskan/faster och sedan bara vart hemma och lekt. Nu ska vi strax hämta pappan i familjen på jobbet för att sedan åka mot ö&b och efter det stressa hem för att få våningssängen såld, äntligen kan man säga efter tre annonser senare!

Ha en fortsatt bra dag, kramen!

Sömnlös?

Tre tillfällen för välling och ett uppvak av morgontidningen som landade på hallgolvet. Godmorgon? Skulle inte tro det! Vi ska till BVC på torsdag och hoppas på mer råd än "bara att vänja sig att leva med det" !

Alva vilar mellan tjugo minuter en timma per dag så hon borde sova nätterna kan man tycka. Det var länge sen hon vilade någon timma eller två mitt på dagen så jag hoppas att det sker denna dag annars vet jag inte hur jag ska klara denna mulna tråkiga regniga dag?

Alva kollar på "lata Lucy" och jag ska avnjuta en stor kopp te...

Under dagen kommer det andra bilder i headern, håll utkik ;)

Slut för idag, tack för idag!

Ligger med huvudet på kudden och ska snart försöka sova men känner mig stressad inför mina två tentor på lördag. Hela torsdag och nästan hela fredagen kommer gå åt till mina studier. Det kommer gå bra, informationen ska in på nytt men förhoppningsvis sitter mycket kvar från sist.

Underbart att T är pappa ledig torsdag och fredagar, vad hade jag gjort annars?

Dagens avsnitt av favorit fruarna var riktigt spännande och jag längtar redan tills nästa tisdag!

Tack för idag, slut för idag! Sov gott :)

Favorit fruarna

Tisdag och snart dagens höjdpunkt, dom absoluta favorit fruarna. Missa inte nu klockan 21.00 på kanal5 :)

Hand & Fot

Äntligen fanns tiden till att göra hand och fot avtryck och vi lyckades på första försöket! Nu ska det torka i tre dygn innan man kan stoppa i kort i ramen och det kan hamna på plats :)

Älsklingen badar Alva och hon älskar det, ska ta oss på babysim snart eftersom att förkylningen är väck! :)

Majskrok vs. Smörgåsrån

Här med övergår vi till smörgåsrån.
Smörgåsrån kladdar betydligt mindre :)

Inomhus mys

Riktigt trevligt besök på förmiddagen. Kollade i samla album och fika.
Regnet började ösa ner innan vi skulle gå till bilen och åka hem.

Riktigt ruggigt och det börjar redan bli mörkt så vi har gosat ner oss i soffan framför ensam mamma söker som jag spelade in igår. Ett mysigt program som får en att längta till sommaren och allt vad det innebär.

God morgon

Vi gick upp vid åtta idag och Alva har vaknar två gånger inatt. Det känns i kroppen men man börja vänja sig och tur är väl det annars skulle man säkerligen gå under men någon gång ska väl natt målen blåsa bort?

Väntar på att min mamma ska dyka upp sen tar vi våran bil till Alvas gammelmormor och gammelmorfar för en elva kaffe. Kommer bli mysigt :)

Vad ska ni hitta på idag? :)

Eran favorit blogg?

Önskar tips på bra bloggar.
Mamma bloggar, mat bloggar... Allt mellan himmel och jord.

Vilken är absoluta favorit blogg?

Dela med er, tipsa mig :)

Tack och god natt

Jag hoppas alla har haft en bra dag, i morgon väntas en ny med nys möjligheter och nya erfarenheter.

Det är mörkt och kallt ute och under natten skulle det komma regn men det förvånar mig inte om det vore snö i morgon bitti, ljust och fint!


God natt och sov gott :)

Gevalia

Denna smakade blaskigt men samtidigt gott, får ta mindre vatten nästa gång :)

Gevalia cappuccino med bitar av Marabou choklad.

Himla stolt

Jag är himla stolt över mig själv som kunnat fixa riktigt mycket med bloggen. Känner mig riktigt nöjd men skulle vilja byta bilderna men det kommer inom kort, antingen om jag lyckas klura ut det själv eller om någon vill hjälpa ? :)

Kollar just nu pengarna på bordet på kanal4, riktigt spännande och det verkar svårt och stress framkallande ;)

Jag spelar in ensamma mammorna och pappan och ska titta på det när Alva vilar under morgondagen.

Borde också plugga till proven som jag har nästa lördag men det är en favorit i repris som jag redan fått G på men eftersom att det gått för långtid räknas det tyvärr inte. Kunskaperna borde finnas kvar!

Smakprov på Julen

Jag blir galen av allt julpynt som finns i affären men vem kan motstå alla mumsigheter?

Julmusten fick med hem och Jule Nisse (tomteskum) får vänta ett tag till annars tröttnar jag innan snön har hamnat på backen!


God eftermiddag

Dags att börja med maten. Potatis och fisk men för T blir det potatis och corn filéer för er som missat att han är vegetarian. Vi ska också ha någon sås till ;)

Vad ska ni äta idag ? :)



Funderar hela tiden på hur barnens rum blir organiserat på bästa sätt, rummet är inte jättestort och jag vill ha ordning och reda i skåp och lådor.
Nåja det fixar sig väl, får ställa mig i rummet och ta mig en funderare.

Fifi och blomsterfröna

Riktigt fint och trevligt barnprogram med fina färger. Alva har en fifi docka hon fick av kusinen sin som sjunger fint.



Grå morgon

Det är grått på himlen och det fina höstvädret är tydligen borta enligt vädret på nyhetsmorgon, känns mindre trevligt. Minus för regn och rusk!

Alva ligger i soffa intill mig men är nog inte nöjd med det eftersom att hon försöker sätta sig upp själv.

Jag har intagit frukost som bestod av en kopp te och en clementin, inte det stadigaste men kände inte för att fixa annat, kanske tar en frukost till sen!

Jag ska packa upp alla saker i barnens rum och få var sak på sin plats nu när junior sängen har kommit på plats.

Ordning och reda är jag, avskyr när saker ligger på fel plats!




Skulle behöva hjälp?

Om ni klickar er in till kommentar fältet, jag vill ha det på andra sidan.
Någon som kan vägleda mig eller hjälpa? :)

Väggdekor

Här har ni väggdekoren som kom med posten tidigare i veckan. Två hjärtan ovanför sängen med våra namn.
Trodde dock hjärtana var större men jag är nöjd :)

( Dålig bild men tror ni ser? )

Inomhus fix

Maten uppäten och disken fixad. Jag dricker te, Alva är i gåstolen och pratar och skriker som attan med hennes ljusa stämma. Min älskade ska skruva och spikar upp tavlor i barnens rum och jag bestämmer vart de ska placeras, kan hända att jag behöver hans hjälp en smula ;)

Resten av kvällen kommer bestå av hushållssysslor och tv tittande. Finns det något bra att se ikväll?

( På bilden puttar hon med munnen så salivet far åt alla håll , busunge! )

Ny design

Vad tycks?

Fortfarande lite finslip och jag ska försöka klura ut hur man byter bilder i headern. Denna design hittades på www.bloggdesign.nu , titta in :)

Leker sittandes

Stolt mor och far och en duktig dotter som sitter riktigt bra själv! <3

Behövlig vila

Somnade visst om ett par timmar framför bolibompa och älskade T lät mig sova, känner att det behövdes. Känner mig piggare och förkylningen som bort blåst? Återstår att se under dagen. Tack bästa!

Det har börjat blåsa ute men vad gör det, fortfarande fint väder.

Jag och Skralvan är på golvet och leker med massvis av saker. Hon snurrar runt, fram och tillbaka. Skaller tofflorna åker fortfarande av, synd för dom är roligt och klingar fint :)




Helt Blått

Älskar hösten med alla härliga färger och dagar när det är små kallt och solen skiner. När man hittar en lä plats och tänker tillbaka på den underbara sommaren som varit. Idag är det helt blått på himmelen. Underbart ! :)

Många timmar sömn

God morgon, har fått sova många timmar denna natt med bara ett avbrott för välling. Det känns toppen när hon sover på detta vis, att hon vaknar en gång gör absolut inget.

T ger Alva frukost och jag ska strax kliva upp ur sängen och inta frukost för magen kurrar. Jag har börjat sova i mjukis byxor, har ingen aning om varför? kanske för att jag är frusen av mig på nätterna när hon är hungrig.


Vad ska ni hitta på för trevligt denna söndag? :)

Lilla My, tvätt & fix!

Har inget vettigare för mig denna lördag kväll än att vika tvätt och det kan vänta tills i morgon eller varför inte nästa vecka? ;)

Alva har blivit väldigt mammig! När hon är med någon annan utan att se mig går allt toppen men direkt när hennes bruna ögon skådar mig kommer gråten och armarna upp i luften! Gullungen <3

Hon fick även en till "nalle" från Kreta. Lilla My från Mumindalen. My ser dock argsint ut men samtidigt gullig.

Jag lägger huvudet på kudden och tackar för mig. I morgon väntar det sista fixet i barnens rum, vem vet det kanske kommer för-och efter bilder inom en snar framtid!

Sov gott och dröm sött :)


Apelsin, hjärtan & fanta

Älskade sambon är på grabb kväll, Alva sover och jag har Egentid med favorit snacks och filmen "bring it on" på kanal3. Har setts några gånger men finns det inget annat att se duger det väl ;)

Vilka är ert favorit snacks?

7 månader

Tänk att jag för sju månader sen låg på förlossningen med världens värkar och ut kom en liten tjej som funnits med oss ute i livet under sju månader. Tiden går riktigt fort. Våran lilla Skralva.

Gillar:
• Att ta sig fram i gåstolen.
• När pappa kommer hem från jobbet.
• Älskar att sitta/stå
• Att hissas upp och ner i luften.
• Att åka bil
• Att leka med storasyster och kusiner
• Älskar när det kommer besök

Ogillar:
• Att torka näsan
• När man matar henne för långsamt.
• När man försöker få henne att vila.
- Det finns inte mycket Alva ogillar. Hon är en bebis som tycker om det mesta :)

Äter:
• Turkisk yoghurt med fruktpure morgon och kväll. Nästan en hel burkmat till middag, samt lite fruktpure. Välling till kvällen och under natten.
Dricker ersättning numera 2 gånger/dag. Hon älskar majskrokar och provsmakningar från mamma och pappas smörgås. Tycker mycket om vatten.

Sover:
• Alva sover sällan hela nätter, vaknar allt från 1-3ggr och är vrål hungrig. Har man tur vaknar hon bara en gång tidig. Vilar sällan under dagtid, blir tre kvartar. Var tredje dag vilar hon ca 3 timmar förmiddag/ eftermiddag. Försöker få rutin men inte lätt när hon vägrar vilar.

Kan:
• Hon sitter bra själv utan stöd men vågar inte lämna henne om hon skulle vingla till.
• Upp med rumpan och ålar sig fram, gärna till saker som är "aj aj"!
• Håller flaskan helt själv utan stöd.
• Dricker ur pip mugg men förstår ännu inte att flaskan måste upp för att det ska komma något ;)

Är:
• Världens underbaraste. Gråter sällan utan mer gnäller vid hunger osv. Skrattar åt nästan allt, älskar när hon får besök eller när vi besöker någon.
Alltid glad :)

Favorit saker:
• Lek-och lär valpen
• Bitringarna
• Allt som prasslar och låter.

Tänder:
Två stycken nertill som kom nästan samtidigt innan hon blev 6månader. Båda har kommit upp nästan helt.

Övrigt:
• Har storlek 2 på blöjan. Ska snart övergå till enbart storlek 3 nu när dom inte trillar av ;)
• Storlek 62/68 på kläder men övergår snart bara till 68 eftersom att 62 börjar bli små kring armarna.





Frukost gäster

Första stunden på dagen som jag har tid för bloggen. Redan vid nio på morgonen kom svärföräldrarna på besök för frukost, nyligen hemkomna från Kreta. riktigt trevligt och fina saker hade dom med sig till Alva. Bland annat ett par ur söta skor.

Har även hunnit besöka min pappas kolonilott och har täckt över fönster inför vintern eftersom att dom åker till Thailand på lördag och stannar tre veckor. Mor och farföräldrar avlöser varandra ;)

Sambon är iväg och slipar och målar stora dotterns säng så att den kan komma på plats och under söndagen ska barnens rum bli helt klart!

Dags att fixa och dona här hemma innan vi ska iväg på middag hos svärföräldrarna :)

Ha en toppen dag :)

Kan själv ..

När mamman gav flaskan dök det inte, hon puttade ifrån min hand. Hon fick tag i flaskan och stoppa den i munnen, nu ligger hon i sängen hållandes i flaskan själv utan stöd från någon filt :)

Kan själv.. Det ska börjas i tid! ;)

Trevlig post

Min nya psykologi bok har anlänt samt en vägg dekor jag vann på tradera. Ni får absolut se en bild på dekoren när den pryder väggen ikväll eller under morgondagen :)

Natten blåste förbi

Natten har gått riktigt fort! Det känns som om vart uppe tjugo gånger. Alva har vaknat tre gånger för välling. Tre gånger, vi är inte mer än människor och orkar inte hur mycket som helst.

Min förkylning blir inte bättre utan bara sämre med tjock hals och rinnande näsa. Alva mår bättre och är inte alls lika förkyld, skönt det :)

Idag ska det tvättas sängkläder, fixa det sista i barnens rum, ett besök hos optikern och kanske ett besök hos svärföräldrarna om deras flyg landar i tid. Mycket att göra idag så att kurera mig får bli en annan dag!

Mamoff, förkylning & sovmorgon

Har ikväll hälsat på Alvas mamoff (morfar) , fick med oss skor, jackor och kläder till stora dottern i hemmet som pappas sambos dotter hade när hon var på besök i Sverige förra vintern, kommer från Thailand och där har man ju inget behov av vinterkläder precis. Bra med nya kläder till N eftersom att hon växer som ogräs, snart kan hon använda mina skor och kläder ;)

Just nu Sitter jag inlindad i filten med min iPad i handen och små tittar med ett öga på lyxfällan. Jag känner mig sjukare och sjukare för varje minut som går. Kokar inombords och huttrar utvändigt!

Skralvan lilla är fortfarande förkyld och vi hoppade över baby badet. Får bli på söndagens eller nästa torsdags drop-in.

Jag önskar mig världens längsta sovmorgon och håller alla tummar och tår för att önskningen ska slå in!
Min älskade sambo kanske läser detta ;)

Energi givande

När man kommer in i skolan möts man av denna underbara text ...

Kundvagn

Premiär för kundvagnens sittdel och hon älska det, från och med nu blir det bara kundvagnens sittdel :)

Svensson Svensson

Nyhetsmorgon rekommenderade en film, Svensson Svensson - i nöd och lust.

Visste inte ens att det har kommit en ny film, roligt eftersom att familjen Svensson är bra härliga och tror filmen kan vara riktigt bra och rolig men det återstår att se, någon som sett den? :)


Kladdiga frukostar

Det är riktigt roligt under våra frukostar. Allt är kletigt från topp till tå känns det som.

Alva vill hålla skeden själv och det talar för sig. Hon får tag i skålen. Kletar ut allt runt munnen.

Riktig kladd fest vid frukosten :)

Onsdagslyx

Har onsdagslyx tillsammans med älskade T. Vi har beställt pizza från alpina och mums så gott!

Finns inte mycket på dum burken ikväll men tror att det lutar åt bonde söker fru samt efterlyst!

Ha en kanon kväll och mys ner er i höstmörkret med tända ljus och en filt.


Chiggington


Sitter i soffan och kollar chiggington, ett av Alvas favorit program på Disney junior :)


Behöver vila..

För att återhämta energi. T anländer hemma om drygt en timma och då ska jag slå huvudet i kudden och vila bort min huvudvärk och förhoppningsvis är snuvan borta när jag vaknar, underbart!

Har inte känt mig så här trött under hela skralvans liv men idag, det är jobbigt. Jag vill vila men inte skralvan trots hennes hemska förkylning. Nu ska vi mysa i soffan och kolla bolibompa.


Under sjuttio

Vägde mig hos mormor och morfar som i vanlig ordning och upptäckte att jag hamnat under sjuttio, överlyckliga jag men det är några kilon kvar som ska tappas!


Morföräldrarna

Besökte min min mormor och morfar på förmiddagen. Dom blir alltid lika glada när man kommer. Det bjöds på kålpudding, mums!

Dom busade och lekte med Alva som är pigg och glad trots en dunder förkylning!

Utan energi

Min och skralvans förkylning verkar inte bli bättre. Vi går båda två på lågvarv men vad gör det när familjen idag tar långhelg men jag måste studera och i morgon blir det en heldag i skolans datasal :)

Mamma men också Sofia!

Kollade på "efter tio" morgonen som var och där tog dom upp synen på mammor som bland annat dricker vin när dom ammar samt lämnar bort barnen i tidigt ålder. Bloggerskan hade lämnat bort bebisen vid 6 veckor och då till en anställd barnflicka, det hade blivit hysteri över detta men nu kommer vi till det som gör mig förtvivlad! Allt ska "vara" jämställt i dagens samhälle och när pappan åkte på konferens när bebisen var tio dagar, drack vin i bebisens närhet då brydde sig ingen!
Pappan får göra som han vill utan att någon bryr sig men om mamman går ut för Egentid bryter ... Samman!
Alla är olika och man MÅSTE ta sig Egentid om man behöver för att må bra. Mår mamman bra mår bebisen/barnet bra!

Jag började jobba tidigt och alla frågade mig "vart är Alva?" - hos sin pappa! Efter att jag fick denna frågan säkert ett tjugotal gånger blev jag förbannad. - Hon har faktiskt en pappa också!

Samhället är inte så jämställt som många vill att det ska vara.





Saknade magen

Saknar verkligen gravid magen. Det var himla mysigt och jag kände mig på topp dygnet runt, sov alltid toppen och kände mig lätt som en fjäder även om jag gick upp dryga 20kg..

Det var på tiden..!

Blogg appen som inte fungerat på hur många dagar som helst fungerar äntligen så nu är jag återigen tillbaka :)

Här hemma är det sjukstuga, jag och Alva är förkylda men mest våran skralva som nyser och hostar nästintill hela tiden.

Är fast i mina studier eftersom att jag behöver en produktnyckel till Word och tänker då inte betala 1500:- för en enstaka liten kod och inte har jag tid att sitta i skolan hela dagarna och absolut inte med skralvan! Har ett gratis program som heter open Office men dessa dokument kan inte lärarna öppna på skolan! Får se om sambons datasnille till kompis kan fixa detta problem!

Missa nu inte desperate housewives 21.00 :)

Sittande Alva

Alva sitter numera själv, både rak i ryggen och som en "apa" utan stöd bakom rygg och på sidorna :D
Stolta föräldrar ! <3


Härliga sovmorgon


Önskade mig en sovmorgon och det var precis vad jag fick! Underbart och jag känner mig utvilad. Alva har ännu inte vaknat så jag har druckit te i lugn och ro :)

Senare ska vi till café 46 och till svägerskan för att lämna alla kläder/saker som ska säljas på klädbytardagen i morgon. Svägerskan är snäll och lämnar in mitt också eftersom att jag ska på fest på jobbet :)

Lyxfällan

Kollar på lyxfällan. Både jag och T tappar hakan! Hur kan man sätta sig i en sits där man går back 45.000:- / månad! Märker man inget innan det för långt, eller blundar man för det?

Optiker

Har bokat tid hos en optiker idag, den nyöppnade butiken smarteyes.
Synundersökning samt ett par glasögon för 500:-, riktigt billigt och passande eftersom att jag tjatat flera veckor om att jag behöver kolla synen igen, känner hur den blir sämre. Kanske förklarar den ständiga huvudvärken?
Man blir ju inte yngre precis ;)

Eld i baken hela dagen!

Det har verkligen vart eld i baken hela dagen, först skolan hela morgonen fram till tidig eftermiddag men en massa ny information som skulle lagras i hjärnan. Jag har tagit ett stort beslut idag om att studera psykologi under lektion varje torsdag mellan 8-10. T ska kolla om han kan vara pappaledig torsdagar så jag kan göra så mycket jag bara kan utöver kvällar och helger! En heldag i veckan är guld värt!

Sortera och märka kläder har resten av dagen bestått av. Ska sälja iväg på klädbytardagen som äger rum i Tibro lördagen som kommer. Mina kläder, kläder Alva vuxit ur samt kläder Naomi vuxit ur. Det blev också en del skor.

Placerar mig i soffan med en kopp te, paddan och giana sisters och inväntar lyxfällan!

Fika, bus och studerande

Dagen har varit toppen! Lek hos syster med oliver samt en liten matbit som bestod av fisk och potatis.

Det är underbart när T kommer innanför dörren efter en arbetsdag. Både jag och Alva saknar honom sjukt mycket under dagarna. Hade vart underbart om man kunde vara hemma båda två och spendera tiden tillsammans på vår dotter. Ta vara på all tid så mycket man bara kan och behandla dagen som om det vore den sista i livet!

Mamma/mormor kom på eftermiddagen för en kopp kaffe och mina hembakade bullar och dom fick godkänt! ;)
Mamma/mormor stannade av för att tillbringa tid med Alva medan hon badade, riktigt mysigt.

Jag har under kvällen gjort klart en uppgift i rehab/hab och nu måste jag vänta på dom nästa två uppgifterna tills vart på en föreläsning, lite halv segt men jag är inte sysslolös!

I morgon väntar skolan och dom sista kursintroduktionerna så jag önskar alla mina läsare en god natt med bra sömn!


Kursintroduktion medicinsk grundkurs

Hemkommen från skolan och detta känns bra! Har material för två kommande skrivningar klart i pärmen hemma. Bara att plugga på :)

Skulle egentligen läst medicin under lektion men blev gravid och skulle därmed få hoppa av mitt i men nu startar vi om på ny kula och detta ska funka hemifrån ! :)

Kanelbullar

Hur gott är det inte med varma kanelbullar och kall mjöl? Mums!


Svårstartad

Alva vilar och jag försöker hitta motivation till kursen rehabilitering och habilitering men jag är inte snabb i starten! Kanske för att jag inte fattar första frågan ?

Innan Alva föddes studerade jag alltid på kvällar och nätter då jag är som piggast. Det ger sig väl :)

Tiden går fort...

... När man har roligt! Dags att sova för i morgon väntas plugg, städ, mys med Alva och varför inte bullbak med mosters älskling när han kommer från dagis? :) Är ju trots allt kanelbullensdag!

Sov gott och dröm sött !

Giana sisters

Helt såld på spelet Giana Sisters! All Egentid som blir kommer paddan fram och spelet startas! Kostar dock 38.00sek men helt klart värt det!

För er som vill testa finns det en gratis app att ladda ner på app store.
Testa och tala om vad ni tyckte ;)

Bilden blir tyvärr åt fel håll men vänd på skärmen vettja så ser ni ordentligt ;)


Skolstart

Idag har skolan startat, än känns det bra men kan bero på att jag ännu inte har hunnit öppna böckerna. Har dock läst uppgifterna i rehab / hab, startar i morgon :)

Resten av veckan kommer också att bestå av kursintroduktioner :)

Snart kommer det pluggas som om varje dag vore den sista plugg dagen!
Detta ska gå i hamn även om det känns som om jag tagit vatten över huvudet. Som T säger till Alva "har mamma hoppat i poolen" och vad hon skrattar gott :)

Dagens fråga

När slutade era barn helt med ersättning, övergick ni till välling i stället?

Alva får välling innan läggdags samt om nätterna när hon är hungrig.

Först in, bästa fyndet!


Vi var först in och jag var först vid bordet med storleken 74. Detta blev bästa plagget för dagen, en rosa adidas tröja för 15:-


Klädbytardagen

Stor shoppat till billig peng! Ca: 650:-

3 tröjor/tunikor till mig.
Pennfodral, mössa, vantar & byxor till Naomi.
Fotoalbum
Smyckes hängare till barnen.



Detta till Alva i storlek 74;
11 bodys
13 mjukisbyxor/jeans
3 pyjamas
2 dregglisar
2par inne/ute tofflor
4 klänningar
7 tjock tröjor
1 baddräkt
1par vantar


Jag är riktigt nöjd och känner att vi har allt inför nästa storlek som kommer snart om hon inte slutar växa på längden som ogräs! Ursäkta bilderna, dåligt ljus och ingen blixt.




Gung premiär

Alva gungar första gången själv och hon älska det. Skratta som en tok :)


Fika stund innan bus

Vi tar oss en fika innan oliver kommer hem och barnen ska leka som tokar. Full rulle med massa bus i lekparken nu när det är toppen väder ute.

20grader den 1 Oktober, helt otroligt!

Br-gubben

Vart på maxi och träffat Br-gubben med Nelly och Alva.

Vi har ätit korv stroganoff på Nellys begäran och det blev mums!

Café frukost

Ätit frukost på café 46 i Skultorp. Världens bästa fika ställe!
Testa :)

VINDSTILLA


Vindstilla, fåglarna kvittar och jag tar en morgon cigarett i lugn och ro.
Mina älsklingar sover och innan dom vaknar ska jag ta mig en kopp te och njuta av lugnet. Bästa tiden på dygnet för egen tid är på morgonen.

Nelly-bus kommer hit idag och vi tar en promenad till maxi för att kika in br-gubben!