Gratis gillas !




Jag är med i Liberoklubben och såg i en tidning att man på BB kunde få en gratis skötväska med produkter men på BB i skövde hade dom inte denna veckan. Jag skickade ett mail till libero och frågade hur man då skulle göra och dom ska nu skicka en start väska på posten, gratis tackar man inte nej till när man lever på föräldrapenning!


Libero startväska

Delas ut på de flesta förlossningsavdelningar.
Innehållet kan variera eftersom vi hela tiden vidareutvecklar paketets innehåll.
Det är granskat och godkänt av barnmorskor och uppfyller WHO's krav på spädbarnsvänligt sjukhus
.
Så här kan en Libero startväska se ut:
Ett litet paket med blöjor, Libero Baby Soft nummer 1 och 2
Prov på Libero Baby olja
Libero tvättservetter
Libero engångs skötbordsunderlägg
Leksak från Lamaze
En scarf eller en mössa
Diverse informationsfoldrar





På förmiddagen blev det en promenad med Caroline och Milo, var kallare än vad jag trodde och hade nästan behövt både mössa och vantar. Väl hemma var det dags att mata prinsessan och sedan inväntade vi min gamla barndomskompis Felicia, alltid lika trevligt när vi träffas dom få gångerna.

Prinsessan har nu under ett par kvällar bara gråtit och gråtit, inget tröstar henne men efter lite vaggande i bilstolen somnade hon tillslut!

I morgon kommer älskade Linnea hit från Uddevalla och ska stanna här en natt, vi ska på kvällen gå ut och fika och vem vet det kanske blir ett glas vin eftersom att jag inte ammar, förtjänar ett glas vitt !

Dystert och Glatt !





Jag har verkligen fått världens finaste skatt, min lilla dotter Alva. När man har världens finaste i livet borde det inte finnas mycket som tynger men så är inte fallet.  Jag har aldrig i mitt liv haft så här mycket som tynger mitt hjärta, som gör att jag mår så här dåligt. Jag kan tyvärr inte skriva vad det handlar om, vill inte förlora respekten från min sambo
.

Känns som ett svart hål i kroppen men jag försöker hålla humöret uppe för min dotters skull men när hon inte är med och ser rasar allt samman ännu en gång...

Jag önskar bara att allt kunde vara lätt, att man ska slippa välja mellan två vägar. Jag vill det ena men samtidigt vill jag det andra.. min hjärna snurrar som tio tvättmaskiner. Får höra att allt kommer ordna sig men i detta fallet känns det helt omöjligt!

Den bästa systen man kan ha skrev några visa ord på facebook tidigare idag:


Att någon "står vid din sida" betyder inte så mycket.
Det avgörande är vad han/hon är beredd att göra..!






Mammas skatt är i dag två veckor, känns som om det var i går jag låg på förlossningen och trodde jag skulle dö av smärta men idag var det absolut värt smärtan.
Min skatt är en lugn och fin liten tjej som inte gör mycket väsen ifrån sig. Det kommer skrik när hon är hungrig, övertrött eller vill byta sin bajsblöja. I mellan det är hon bara den gladaste tjejen och jag hoppas  detta håller i sig!♥


Vårpromenad









Trots att snön ännu en gång föll till backen under gårdagen har jag vårkänslor. Det blev ingen promenad med C & M som planerat utan det tar vi i morgon.
Min och Prinsessans promenad blev istället till Södermalm och hem till min Mormor och Morfar.
Det blåste lite kallt men annars var det hur skönt som helst ute, hade kunnat vandra hur länge som helst!
Såg även lite vårtecken på vägen. Snödroppar och en fjäril ! ♥

Ikväll är det premiär för "Mamma byter bo" på kanal 4, jag personligen tror att det är ett roligt program, se hur andra människor kommer överens med varandra , i någon annans hus! kan ju inte bli mer än galet!

Min älskade sambo håller på att göra crepes, vilket uppskattas då jag är vrålhungrig!

Ha en fortsatt bra Måndagkväll !

Stort tack !




Ett stort tack till min kusin Katja som hjälpte mig att byta ut bilderna i headern. Jag är kanon nöjd och kan knappt sluta titta på min fina blogg! ♥


Nu på förmiddagen har "BVC tanten" vart hemma hos oss på besök med en massa information och en bra bok som heter "leva med barn" ska börja läsa den ikväll. Hon hade också med sig vågen så vi kunde väga Alva och hon hade gått upp jättebra och jag är en stolt Mamma.




Födseln : 2630g
7dagar: 2770g
9dagar: 2805g                                                        ♥
13dagar: 2975g



Nu sover Mamma lilla prinsessa och när hon vaknar och fått mat ska vi ut på en promenad tillsammans med Caroline och hennes son Milo. Ska bli trevligt, länge sen vi träffades och umgicks!

När älsklingen kommer hem från jobbet ska vi åka och veckohandla som i vanligt ordning, så himla skönt för då slipper man springa till affären som en dåre varje dag, så roligt är det inte att handla mat! ;)


Ha en bra dag i solen !

Rosa






Babygymmet anlände på Tordagen, bara två dagar efter att jag lagt beställningen.
Finaste babygymmet jag någonsin skådat! Passar perfekt för en prinsessa!

Jag har under hela min graviditet sagt att "Får jag en tjej, ska hon absolut verkligen inte bara ha rosa saker". Dels för att jag själv inte är speciellt förtjust i Rosa.

Men nu är jag helt förälskad i den helt underbara färgen. Alla Alvas saker skulle kunna vara rosa, känns som om jag aldrig skulle tröttna på den fantastiskt fina färgen.

Överlycklig !





Alva och jag var ensamma hemma mellan Fredag och Lördag, det gick kanon men min prinsessa hade fick ännu en gång ont i magen på Fredagkvällen men nu äntligen verkar det som om Bifidus ersättningen tagit sig genom systemet då hennes avföring ser ut som det ska hos små bebisar.

Under Fredagen gjorde vi ett besök på mitt jobb för Fredagsfika. Alla mina kollegor som var där tyckte Alva var vacker och såg ut som en liten docka, när man får höra sånt om sin bebis blir man så glad. Överlycklig! Eftermiddagen spenderade vi ute i Varola där jag blev bjuden på kasslergratäng hemma hos min Mor och Svärfar, inte speciellt roligt att laga mat till sig själv så Tony var i Helsingborg och fiskade. Idag var även min lillebror hemma som förövrigt kommer bli gudfar/fadder åt Alva. Han är så stolt över att han är hennes Gudfar/fadder!

Lördagen spenderades först hemma med morgonmys och sedan åkte jag och Alva hem till min Pappa där också min Faster och kusin och ett kusinbarn dök upp, himla roligt att träffa dom eftersom att det inte händer speciellt ofta!
Blev bjuden på mat hos pappa. Kyckling, ris och currysås, Mumma!

Idag är det Söndag och vi får se vad dagen har att erbjuda. Får besök av min moster Lotta och Kusin Lisa på eftermiddagen. Mammas Prinsessa sover nu och jag passar på att blogga. Tacos står på våran matlista, det ska bli mummsigt!

Känner att jag redan kommer sakna "solsidan" på Söndagar. På tal om solsidan, varje gång jag byter bajsblöja på min prinsessa tänker jag på när Ove åt "Bajsbaguetten", jag skrattar som attan inombords varje gång!
Ser fram emot den nya serien tre söndagar framöver och hoppas den är bra men inget kan väl slå solsidan? , "Stockholm-Båstad".

Ha en bra Söndag !

Hello Kitty







Här en den stora Hello Kitty nallen Alva fick av gammelmorbror i Tisdags, visst är den stor?
Jag själv tycker inte speciellt mycket om Hello Kitty. När Hello Kitty kom i början, när det var med måtta var det helt okej. En söt liten katt som inte har något speciellt syfte men nu när det är Hello Kitty överallt, precis överallt känns det lite väl överdrivet. Nog om det!

Igår kväll var Alva väldigt hård i magen, bajsade 3ggr på 3 timmar, stackarn bara grät och grät samtidigt som hon kämpade med att försöka bajsa men nu verkar allt bra med magen och det hårda har kommit ut. Håller tummarna för att det dröjer ett tag innan det hårda kommer tillbaka.

Idag ska vi inte göra många knop. Vi ska hämta våran nu flaskvärmare som kommit till elgiganten. En extra kontroll på BVC nu på förmiddagen och Mamma hoppas att prinsessan gått upp bra i vikt!
Under dagen ska det också bli en härlig promenad i vårsolen och hoppas på att det inte börjar blåsa storm igen!

Ha en bra vårdag!

Babygym



Har kikat runt på lite babygym som Alva kan ha i framtiden och nu hittade jag en fin på gobaby som även var på rea, 299:- och kostade igentligen 499:- och det gillas skarpt eftersom att jag kom fram till att babygym ändå är ganska dyrt och jag tror inte att det används en längre tid men vem vet, kanske kommer att användas flitigt eller så gillar Alva det inte alls. Återstår att se!



Perfekt för en Prinsessa, vad tycker ni? :)

Första tiden!




 

Idag är Mamma och Pappas lilla prinsessa 1 vecka, tiden går så fort! Jag är hur lycklig som helst över att denna prinsessan kommit in i vårat liv och jag älskar henne över allt annat. Under hela mitt liv kommer jag finnas här för henne i alla lägen! ♥


Alvas första ankomst hemma var Fredagen den 18:e Mars då vi fick permission hemma över helgen. Hela helgen fick galant, hon är väldens snällaste som bara gnyr när hon vill ha uppmärksamhet. Första riktiga gråtet i hennes liv kom hemma Lördagen den 19:e klockan 22.00 på kvällen bara för att hon fortfarande var hungrig men det gick över lika fort som nappflaskan kom i munnen.



Helgen har varit fullspäckad med gos med hennes storasyster Naomi som förövrigt säkerligen är världens stoltaste storasyster. Hon vill hela tiden vara med, kvittar om det är blöjbyten eller spyor, allt vill hon hjälpa till med. Det har blivit besök hos hennes Mormor samt Farmor och Farfar.



Måndagen den 21:a Mars var det dags för fotografering på BB så idag Tisdag var vi med i tidningen. På Måndagen träffade Alva läkaren ännu en gång, trejde gången på BB och allt såg kanon ut och under helgen hade Alva gått upp 100g vilket läkaren och barnmorskan tyckte var kanon och skönt var väl det och vi blev utskriva från BB men dom ville att vi skulle boka en tid på BVC senare i veckan för en extra kontroll, på Torsdag blir det ett besök på BVC.



Alva sover jättebra under nätterna och jag får väcka henne för i alla fall ett mål med nappflaskan men då ska gudarna veta att det går trögt, hon somnar mitt i allt men då är det inte mycket att göra tyvärr och hon får fortsätta sova. Alva äter nu mellan 40-50ml ersättning mellan var trejde och fjärde timma sen får hon inte i sig mera, barnmorskorna önskar att hon ska äta lite mera men när ens bebis blir mätt kan man inte så lätt tvinga i dom ännu mera. Alla bebisar är olika och äter olika mycket.



Måste också tillägga att det går bättre och bättre med Oliver (Alvas kusin), i början var han väldigt svartsjuk men inte så konstigt eftersom att han fått all uppmärksamhet under två års tid men i går var han verkigen urgullig! Han hjälpte mig att hålla i Alvas nappflaska, han ville ge sin napp till henne samt när Alva gnydde gav han bort skrulle till henne. Skrulle är det käraste han har, en snutte.



Idag på eftermiddagen var Alvas gammelmormor, Gammelmoster Anita och Gammelmorbror Ari på besök och självklart tyckte dom att hon var liten och ursöt. Alva fick nog världens största Hello Kitty utav gammelmorbror, ska försöka lägga upp en bild på den i morgon!

 

Hej då

Fortsätta Blogga?




Jag går i banorna om jag ska fortsätta blogga eller sluta med det och bara anteckna hemma för mig själv och läsa i framtiden? Jag ser på statestiken att jag har läsare varje dag men vilka är ni? Tråkigt att det blir så få kommentarer!

Känner att jag vill veta om det är värt att ta sig den tiden, nu när man har barn och så. Finns ju en massa annat man kan göra än att blogga medans den lilla prinsessan sover, vill veta att folk uppskattar det jag skriver om och utan kommentarer så tröttnar man tyvärr snabbt på att skriva hur roligt det än är..


På bilden är Alva ett dygn.
Tänk att min bebis i morgon redan är en vecka, hur fort kan tiden gå!

BB-Tiden




Vi landade upp på BB vid sjutiden på kvällen, kändes ganska jobbigt att behöva sova själv med Alva första natten samt att hon skulle matas av barnmorskan var tredje timma under natten eftersom att Alva är väldigt liten och tyvärr inte vill ta mitt bröst samt att det inte kom tillräckligt med mjölk. Alva skulle matas var tredje timma under natten så barnmorskan hade henne ute hos sig under natten så jag kunde sova ordenltigt och det behövdes efter allt och utan sömn på 2 dygn.
Tony kom till BB redan direkt på morgonen så vi kunde gå och äta frukost tillsammans innan det var dags att träffa barnläkaren för rutinkontroll, under den dagen blev det också ett första bad för våran prinsessa.
Mycket hände runt Alva på BB, lärkarkontroll, hörseltest, blodprov och en massa blodsocker prover samt massa besök från nära och kära. Dessa personer var på besök:

  • Storasyster Naomi
  • Kusinerna Oliver, Ida och Nelly
  • Faster Emely
  • Gammelfarmor Marianne
  • Farmor Kerstin och Farfar Conny
  • Gammelmormor Tuulikki
  • Mormor Helena
  • Morfar Steve
  • Morfar Steves sambos dotter
  • Moster Annelie
  • Frida och hennes son Anton

Min amning kom inte alls igång och Alva ville inte ta mitt bröst, vi kämpa och kämpa men det vill sig inte. Efter att barnmorskan matat Alva med kopp under i alla fall nästan 2 dagar bestämde vi oss för att testa flaskan och det gick kanon och vad ska man göra om hon inte vill ta bröstet, hon måste ju ha mat. Våran Alva kommer nu därför bli ett "flaskbarn" men för mig spelar det inte så stor roll, visst hade det vart kanon om hon tog bröstet eftersom att det underlättar och det är bra för barn men nu i dag finns det väldigt mycket bra ersättning.

Andra natten hade jag salen helt för mig själv vilket var helt underbart och Alva sova hela natten utan ett ljud, barnmorskan kom in var tredje timma och hämta Alva för matning och varje gång fick dom väcka min lilla sömntuta.
Tredje och sista natten, den värsta av dom alla. En rumskamrat vars drog stockar och tro det eller ej men det gjorde även hennes bebis, jösses vad det lät och Alva stackarn ryckte till varje gång det kom en snarkning. Klockan tolv på natten vid första matningen hade jag ännu inte lyckats somna men turen på min sida hade jag då den kanon snälla barnmorskan på natten frågade om hon skulle ha Alva ute hos sig under natten och gissa om jag blev glad över att Alva fick sova där så hon slapp bli vettskrämd. Jag berättade om min rumskamrat och fick öronproppar. Längsta natten i mitt liv och ytterst lite sömn blev det! Gissa om jag längtade hem till sängen!



Under BB-tiden hade jag en väldig hemlängtan, grät mig nästan till sömns. Jag ville bara hem eftersom att jag mådde så bra men våran lilla Alva vägde för lite när hon föddes och därför behövde vi stanna längre för att se så hon gick upp i vikt ordentligt och det gjorde hon. Bara under BB- tiden hade hon gått från 2630g till 2670g vilket dom tyckte var kanon och på fredagen fick vi äntligen åka hem på permission över helgen och vi måste tillbaka på måndag för kontroll och förhoppningsvis blir vi utskrivna.

Känns som om jag skulle kunna skiva hur mycket som helst om BB-tiden men känner att jag inte har orken till det. Måste också tillägga att barnmorskorna på BB var helt underbara, dom fanns verkligen där!






Vägen till Alvas födelse !




Måndagen den 14:e Mars blev jag trött på att gå över tiden, var då i vecka 40+4. Jag bestämde mig för att städa som sjutton i hopp om att det skulle starta och visst lyckades jag!
Klockan 14.00 började jag känna mig allt konstigare i kroppen men bestämde mig för att städa klart. När jag gick och vilade vid 15.00 tiden började värkarna komma allt mer och mer och jag ringde Tony på jobbet och berättade att det känns som om det är dags och när Tony väl kom hem var smärtan värre men jag ville äta först innan jag skulle åka någonstans men jag stod ut fram tills klockan var 22.00 innan det blev ett besök på förlossningen. CTG registrering gjordes och bebisen mådde bra men jag hade inte öppnat mig något ännu och det var för lång tid mellan mina värkar, låg då på mellan 5-6 minunter mellan varje värk. Vi fick välja mellan att stanna eller åka hem och hemfärd blev det med en sömntablett i fickan. Tror ni att den hjälpte med den smärtan jag hade, skulle inte tro det. Jag sprang upp och ned mellan soffan och toaletten (kändes nämligen som om jag skulle bajja ner mig) som en skållad råtta mellan värkarna i hopp om att det skulle kännas bättre. Natten gick och äntligen var morgonen här och hoppet om att våran bebis denna dag, Tisdag den 15:e Mars skulle titta ut var stor!

Tisdagen den 15:e Mars klockan 05.15 känner jag hur det "rinner till" och trosskyddet var fyllt av något gulgrönt slem vilket antagligen var bebisen som bajsat lärde vi oss på föräldragruppen, bebisen kan då vara stressad och man ska ringa förlossningen omedelbums, ringde in och vi skulle komma in direkt! Snabbt väcka Tony och mot förlossningen och väl inne gjorde dom ännu en gång en CTG registrering samt kollade hur mycket jag var öppen och tro det eller ej men jag hade öppnat mig 6cm och barnmorskan kunde inte förstå hur jag kunde stå ut så länge hemma utan smärtlidring. Vi fick vårat rum och jag min allra bästa vän lustgasen, självklart var Tony också den bästa, verkligen den bästa. Han gjorde allt han bara kunde i sin makt för att jag skulle ha det så bra som möljigt och utan Tony hade jag säkerligen inte kunnat andas, skönt att ens älskade kan andningen bättre än vad en själv kan!

Vid 9.00 tiden blev det varmbad, skönt att det fanns badkar på vårat rum. Med lustgasen och varmvattnet kändes allt lite bättre, jag låg i badet under två timmar fram tills barnmorskan tvingade upp mig för att kolla hur mycket jag öppnat mig och visps så var det öppet 10cm. Skönt kände jag, snart är det över men inte det eftersom att det fortfarande var för lång tid mellan värkarna (ca 3min) och vattnet hade ännu inte gått. Barnmorskan väntade förbrilt på att mitt vatten skulle gå men inget hände så hon spräckte vattnet, trots att vattnet nu hade "gått" blev det ändå inte tätare mellan mina värkar så dropp sattes in för att sätta fart på det hela. Nu ska det bli bebis sa barnmorskan om jag inte minns fel, kanske var mina egna tankar!

Klockan 13.30 började krystvärkarna och denna smärtan, går inte ens att beskriva med ord men helt klart värt det nu när man har sitt barn i famnen. Jag blödde inte alls mycket och ett stygn blev det och tack vare att jag valde enbart lustgas mådde jag kanon efteråt. Två dygn utan sömn och 25 timmar av värkar kom äntligen våran prinsessa till världen klockan 14.39, Tisdag den 15:e Mars 2011. En helt underbar känsla! ♥

Alva Sofia Askeröd ♥






2630g
49cm

När bebisen är i famnen är smärtan glömd ! ♥

Våran Prinsessa!




Tisdagen den 15:e Mars 2011 klockan 14.39 kom Våran Prinsessa Alva Sofia Askeröd till världen.
Hon vägde 2630g och var 49cm, en liten Prinsessa. Allt gick bara bra men mer om min förlossningen en annan dag när jag har mer tid och ork !





Tack från oss !

Kärleksmums !



Vecka 40+3 och fortfarande inga tecken på att våran bebis vill ut. Har nu börjat vänja mig vid tanken på att bebis kommer när den är redo och jag känner mig inte alls lika otålig mer än att ju mer tiden går desto mer hinner men tänka på förlossningen och om hur den kommer att bli. Jag är absolut nervös och det är inget jag kan sticka under stolen med men jag kommer vara glad så länge dom slipper sätta igång mig eftersom att jag hört att det inte ska vara någon höjdare!

Måste också tillägga att jag i går på förlossningen även kände våran bebis huvud. Ni som är gravida eller har varit vet ju att barnmorskan alltid känner om bebisen ligger fixerad med huvudet. Barnmorskan igår visade mig hur jag skulle känna, precis som dom gör och det var hur härfigt som helst. Ska prova hemma själv sen för att se om Tony också kan lyckas känna på huvudet :)

Jag vakande idag vid nio tiden men låg kvar i sängen fram till tio då jag kände att det var dags för frukost men efter att frukosten var uppäten blev jag fruktansvärt trött och hoppade in i duschen i hopp om att bli piggare men icke, somnade sedan om på soffan vid tolv tiden och sov fram till två, välbehövligt men kände mig fortfarande väldigt trött. Tog mig i kragen och klev upp för att äta mat så att vi sedan kunde åka till Maxi och vecko handla.

Att vecko handla är nog det bästa jag någonsin gjort. Varje Lördag/Söndag skriver jag ner vad vi ska äta varje dag under veckan och sedan skriver jag matlappen och jösses vad pengar jag sparat på detta. Blir oftast bara ett besök mitt i veckan för inhandling av bröd och mjölk. Väldigt skönt att slippa springa till affären varje dag för så roligt är det inte att handla mat ! Allt man behöver för veckans kommande mat finns hemma och det är underbart!

Blev väldigt rastlös i kroppen och bestämde mig för att baka, kärleksmums!
Nu är hela våran frys fylld med bakverk inför kommande besök när folket vill komma och hälsa på vårat underverk :)

Nu gör min älskade sambo våfflor som vi ska äta till solsidan, såg även att det är näst sista avsnittet vilket i mina ögon är sorligt, gillar verkligen den serien även om man kan bli väldigt frustrerad på den däringa Ove!





Ser väl mumsigt ut ?

Falskt alarm !




Väl inne på förlossningen började barnmorskan att göra en CTG-registrering och den såg kanon ut. Sedan var det upp i gyn stolen för att kolla om det var fostervatten som hade runnit ur men icke sa nicke, inget fostervatten.
Jag är väl inkontenent och läcker är min första tanke men barnmorskan sa att de även kunde vara flytningar men så mycket? Det är bara att lite på barnmorskan, hon vet ju trots allt bäst och har gjort detta mer än en gång.

Är nu i vecka 40+2 men veckorna och dagarna bara springer iväg men självklart är jag otålig. Vill ju se våran bebis nu, är så nyfiken på hur den lilla ser ut. Jag vill lära känna vårat barn.




Bilder tagna idag, Vecka 40+2

 

Nu gör min älskade varma mackor och jag sitter här och småtittar på finalen av melodifestivalen.

Ha en kanonbra kväll alla mina läsare!

 

 

 

Fostervattenprov




Som jag skrev igår så bara "rann det till" vid åtta tiden på kvällen strax efter att jag vart på toaletten. Frågan blev då, Fostervatten eller urin?
Inte kan jag väl kissa på min ca 1dl utan att känna av det, jag är ju inte 80 inkontenent. Har under hela min graviditet lyckats hålla det tätt.

Efter prat med svägerskan blev det ett samtal till förlossningen eftersom att om det var vattnet får man inte gå mer än tre dygn utan att dom sätter igång mig.

Pratade med en trevlig människa på förlossningen och nu klockan 10 ska vi in dit för att kolla om det var fostervatten samt  göra en
CTG-registrering.

(Dock inte min bild)



Återstår att se , bloggar senare igen om jag kommer hem vilket jag tror att jag gör men man vet aldrig. Blev tillsagt att BB väskan skulle med.
Det slog mig förut att får jag bebisen den 13:e blir det mitt turnummer, tog nämligen körkort den 13:e samt att det också är min Mammas turnummer och min lillebrors nummer på sin matchtröja i innebandyn!

Kramar till er alla och ha en bra Lördag! :)

Frågan är ... ?




Om det var fostervatten eller urin som rann ut ur min kropp vid 20.00 tiden?
Det bara kom, hann inte ens reagera!
Jag känner inte av något utan det är som innan men värkarna kanske börjar i natt om det var lite fostervatten som kom, jag avvaktar ett slag med att ringa förlossningen. När värkarna kommer, då ringer jag på två röda!

Skrev ju i förra veckan om klädbytardagen och att vi nu har överflöd med kläder till våran bebis. Har också meddelat mina närmaste att jag inte önskar några kläder i den minsta storleken utan att dom i så fall får köpa kläder i en större storlek. Måste ju hinna använda alla kläder.



Mödravårdcentral & Bullbak !




Besöket på Mödravårdcentralen gick bra, magen hade vuxit 1 cm och ligger nu på 33 och hjärtslagen låg på 128.
Frågade även min barnmorska om man kunde få med sig sin information och kurva hem och det visade sig att man får med sig det hem när man går på efterkontrollen. Det är ju ett tag kvar till efterkontrollen, i Maj skulle jag nog dit men det är värt att vänta på ! :)

Hade bullbak på schemat idag inför framtida besök när alla vill se våran bebis och det gick upp ett ljus. Mamma kanske vill baka med mig och visst ville hon det. Jag åkte till Varola vid 15.00 tiden och blev bjuden på mat. Biff, potatis och sås. Jättemumsigt!

Bullbaket sattes sedan igång och sammanlagt blev det 104 bullar men tog det klart inte med alla hem utan Mamma fick också några.






Beräknat födelsedatum!




Idag är det äntligen den 10: Mars, dagen vi längtat efter i nio månader men ännu finns det inga större tecken på att våran lilla vill lämna livmodern. Får se hur många dagar jag går över tiden. I morgon blir det ett besök på MVC för en kontroll och förhoppningsvis har magen min vuxit lite annars blir det en tillväxtkontroll ute på kärnsjukhuset. Magen har legat på 32cm i ca 1 månad! Tycker dom borde satt mig på en tillväxtkontroll tidigare. Vad tycker  ni ?

Min dag startade klockan sju med ett inspelat avsnitt av Big Brother vilket i mina ögon bara blir tråkigare och tråkigare men ändå tittar man, konstigt det där. Klockan nio tog jag mig ut till Skultorp och cafet för att fördriva tid med svägerskan, det blev en massa prat och frukost. Det var en lugn dag på Cafet så det slutade med att deras ena aställda fick vara själv medan vi åkte in till staden och sedan vidare till Thai House för lunch buffe och det var minsann gott, första gången jag var där och åt. Vidare mot sängjätten för att provligga några sängar eftersom att Emely och Rickhard bestämt sig för att köpa ny säng. Trevligt att lära känna svägerskan bättre, Faster till min kommande barn ! :)




Väl hemkommen till min sjukling som idag åkte hem från jobbet, verkar som om han fått någon influensa. Håller tummarna för att han blir frisk innan våran lilla bebis bestämmer sig för att titta ut!

Blev ett kort besök hemma hos min syster innan vi skulle lämna Oliver hos Pappa en sväng då vi bestämde oss för att åka till våran mormor och basta. Oliver gillar verkligen inte att basta så det är inte ens någon idé att försöka. Som Annelie säger, innan han själv kan säga till att han vill!

Det var helt underbart att basta och väl hemma hos våran Pappa blev vi bjudna på mat, alltså Thaimat för min del igen men det kvittar eftersom att det är väldigt mumsigt!

Här har det alltså varit full rulle hela dagen lång och jag känner mig nu helt slut i kroppen. Börjar känna av värk i ryggen samt höfterna. Kanske är det något på gång? Nästa att får den lilla komma för nu vill jag sova hela natten lång och helt utan att vakna av surauppstötningar! ;) . Jag är helt facinerad över att jag har så mycket energi, hur orkar man hålla igång på detta viset nästan varje dag när jag snart ska föda? Börjar nästan tro att dom beräknat fel datum ;)

God natt och sov gott :)
Bebisen lever loppan men jag ska nog lyckas somna även om jag kan ligga hur länge som helt och känna på magen och putta på bebisen fötter, häfigt när han/hon puttar tillbaka! :)



Internationella kvinnodagen!




Idag är det den 8:e Mars och den Internationella kvinnodagen samt fettisdagen och två dagar kvar till beräknad förlossning !

Min dag har spenderats hemma med ett besök från Mamma på morgonkvisten, mysigt att Mamma tittade förbi!
Det märks att hon längtar mycket efter sitt andra barnbarn och jag förstår henne, tror hon längtar nästan lika mycket som jag och Tony : )

Senare på förmiddagen fick jag besök av Frida och Anton, dom hade köpt med sig kanelbullar och Chockladbollar. Anton kollade på Playhouse Disney och jag och Frida passade på att tala om allt mellan himel och jord!

Trots att det är fettisdagen har det inte blivit någon semla här hemma, känns som om jag redan förätit mig på dom under året som hunnit gå. Visst är det gott med semlor men inte för mycket, semla med vaniljkräm, inte madelmassa!

Min älskade har nu vart snäll och satt upp en hylla i köket där jag ska placera mina kokböcker, kommer blir kanonbra och hoppas nu att böckerna kommer mera till användning då man ser dom istället för att dom ligger i en låda och gömmer sig!

Resten av kvällen kommer bestå av tv tittande som vanligt och ikväll känner jag mig extra trött, känns som om jag skulle kunna lägga mig för natten nu men icke sa nicke för då vaknar jag väl hur tidigt som helst i morgon, säkert mitt i natten pigg som en lärka.

En aning ...


Grattis Mosters lilla ängel på 2 års dagen!



Känner att jag är en "varannandag bloggare" , ska försöka bättre på detta.

Det var full fart under hela gårdagen. Först hämta Nelly vid 8.00 sen hem för att äta fruksot och ladda inför klädbytardagen på valhall tillsammans med Annelie, vi kom till valhall vid 10.00 och köade i en timma men det vart värt det, fö
rst in vid klädborden. Jag vart fruktansvärt nöjd med kläderna jag hittade till bebisen. Massor av kläder för 300 kronor samt en baby musikmobil så nu behöver vi inte inhandla mer kläder för den första tiden. Glad i hela kroppen och jag kommer vara på varenda klädbytardag!

 


Naomi var hemma en sväng igår och hon lekte med kusinen Nelly. Efter maten blev det kalas för mosters lilla ängel som idag fyller hela 2 år, vart tar tiden vägen? Massor av glass, tårta och kakor.



Under hela dagen igår kände jag av förvärkar med jämna mellan rum så vid läggdags var jag helt säker på att jag skulle vakna upp någongång under natten av att vattnet går men icke sa nicke och under denna dagen har jag inte känt av något men vad gör det, våran bebis kommer när han/hon känner sig redo.


Nu står lasangen i ugnen och är strax klar sen blir det mys i soffan med min älskade för resten av kvällen för i morgon blir det tvätt och städ. Känns som om det är det ända jag gör nu när jag går hemma, tvättar och städar!
Det blir kanske finbesök av Frida och Anton i morgon också samt min Mamma som kanske skulle titta förbi under förmiddagen.

"Familjen Annorlunda" ikväll, ett helt underbart program !


Ha en bra fortsatt kväll.

Urusel sömn !



Gårdagens natt var den sämsta under hela min graviditet. Jag somnade inte förrens vid 01.00 tiden eftersom att jag vid 23.30 blev väldigt hungrig och fick för mig att göra varma mackor, mitt i natten? Är man gravid så är man! Vaknade redan vid 03.00 och det blev ett toabesök, vid 07.00 vaknade jag igen för ett toabesök, ögonen gick i kors och min sambo snarkade värre än värst vilket gjorde att det tog ett tag innan jag lyckades somna om. Väl uppe vid 09.00 blev det frukost samt att jag lagade ett hål i Tonys byxor.

På förmiddagen åkte jag sedan ut till Varola innan jag skulle vidare till Skultorp och hämta tårtor inför Olivers 2 års kalas i morgon. Väl hemma blev det tv tittande och jag somnade i soffan, inte planerat men tydligen välbehövligt.

Nu står Tacopajen i ugnen och det ska bli väldigt smarrigt då jag nu är vrål hungrig! Ikväll blir det tidigt i säng och hoppas på bra sömn eftersom att jag ska åka och hämta Nelly (Svägerskans minsting) vid åtta tiden eftersom att svägerskan ska ner till valhall och lägga upp kläder hon ska sälja på klädbytardagen. Blir ett besök där för mig och Annelie innan det är dags för Olivers kalas, kan alltid hitta något!

Ha en bra Lördagkväll alla läsare !

Frågeställning - Resten som är kvar !



Dag 25 - Ett sista ögonblick i livet

Vad ska man skriva här?
Jag hoppas att jag det sista ögonblicket i livet kan se tillbaka på mitt liv som något bra !




Dag 26 - Mina rädslor

Mina största rädslor i livet är Sprutor/nålar av alla slag samt smärta och tandläkaren.
Då undrar ni säkert hur jag kommer må under förlossningen med alla sprutor och nålar som man får, det undrar jag också kan jag meddela. Börjar bli vettskrämd över det som komma skall men förhoppningsvis vill jag ha ut mitt barn så pass mycket att det kommer överväga allt, alla mina rädlor kommer att försvinna ur hjärnan.

En månad efter förlossningen ska jag till tandläkaren och kanske laga ett hål. Jag var där i mitten på graviditeten men hon ville inte ta några bilder men hon tyckte det såg ut som ett litet hål i överkäken.
Lika bra att ta alla rädslor i samma veva ? Får se hur det ska gå !



Dag 27 - Vardag

Jag försöker få ut så mycket jag bara kan av min vardag nu när jag går i väntans tider. Passar på att göra sånt man vill hinna med innan bebis kommer.
Jag umgås väldigt mycket med Annelie och Oliver men försöker också träffa andra vänner och familjemedlemmar!
Vilar så mycket jag kan inför det som komma skall men det är inte det lättaste när man är pigg som en lärka men det är inget jag klagar över, skönt att ha en massa enegri så här i slutet på graviditeten !



Dag 28 - Det här saknar jag

Just nu saknar jag inget annat än min bebis och jag hoppas verkligen Han/Hon kommer snart och att jag slipper gå över tiden!



Dag 29 - Om 20 år

Är jag 42 år och mitt barn 20 år, jag hoppas att jag och Tony fortfarande håller ihop och att vi bor i ett hus på landet någonstan precis utanför staden men helst vill jag flytta till en annan närliggande stad.
Önskar att jag har en bra utbildning och ett bra jobb.
Att mitt/mina barn är friska och mår bra!

Vad jobbigt och konstigt det kändes att kolla fram 20 år i livet!



Dag 30 - Begravning

Jag hoppas att min Man och mina barn känner mig såpass väl att dom kan fixa en helt underbar begavning för mig.



Vad bra det kändes att skriva klart alla dagarna från frågeställningarna. Det var en rolig sak men alldeles för många dagar tycker jag! Men nu så är det slut på dagar och jag hoppas ni läsare fått lära känna mig bättre.

Många kramar från mig !

Trygg Hansa och vecka 40




Hade igår besök av en "försäkringstant" från trygg hansa. Har nu skaffat försärking till mig , bebis och en ny hemförsäring. Känns väldigt bra!

Igår innan läggdags tog mina hormoner ännu än gång över min kropp och fy sjutton vad det är jobbigt. Jag är arg samtidigt som jag är ledsen och bara känner att jag inte orkar mera. Jag är rastlös och vet inte vart jag ska lägga all min energi. Hur kan man vara så här pigg när det snart är dags att föda? Jag är verkligen pigg som en lärka och sover underbart om nätterna, hade inte kunnat önska mig en bättre graviditet men nu vill jag bara ha vårat barn på utsidan!
Gick även idag in på vecka 40, sista veckan på det första äventyret men snart börjar det andra och det kommer hålla på för resten av mitt liv. Längtar så! <3



Har idag blivit ett besök på Cafe 46 för att fixa Olivers tårtor, han ska ha kalas på söndag eftersom att han fyller 2år på måndag. Det blev två fototårtor, en bild på Oliver och på gummibjörnen som han älskar!






Tänk att jag nästa Fredag kanske är Mamma? Vart tog dessa nio månader vägen?

Frågeställning - Dag 24




Det här får mig att gråta

När andra människor far illa. När jag exempelvis tittar på "den hemilge miljonären" då blir jag alldeles gråtfärdig och vill hjälpa varenda människa där ute som har det dåligt.


När man blir så glad att man inte vet vart alla känslor ska ta vägen! Lyckogråt ! :)

Storstäd och vårkänslor !




Vaknade vid 8.00 tiden och kände mig fortfarande väldigt trött då jag somnade sent för att vara mig. Väl uppe tittade jag på "Big Brother" som jag spelat in från gårdage, vilket sömnpiller! Tycker inte "BB" är rogivande men ändå tittar jag på det? I brist annat att göra ?

Som tur var ringde Mormor och undrade om jag var hemma och hon tittade förbi på en fika och jag hittade energin jag behövde för att komma igång med städningen. Snabbstädning av hela lägenheten och bara det gjorde att svetten rann från pannan, fick sedan för mig att storstäda köket. Tackar gudarna för svinto. Fläckarna på kaklet är puts veck! Skönt att få sådant gjort och speciellt nu innan bebis kommer.

Solen tittade fram och vädret blev alldeles underbart och det blev en promenad till Olivers dagis för att möta Annelie. Pelle stannade även till på arbetstid utanför dagis för att säga hej till Oliver som var ute och lekte. Blev sedan en promenad hem till mig för att fika på nybakade muffins.

När Annelie och Oliver hade åkt hem kände jag verkligen hur kroppen protesterade. Min graviditet är snart slut men har ändå inte lyckats lära mig att kroppen inte orkar med som innan jag blev gravid. Ryggvärk och helt slut i kroppen men fick ju ett rent och fint kök.

Jag är absolut inte den som klagar över min graviditet och har heller inte gjort det men nu börjar jag tröttna på surauppstötningar och halsbränna hela dagarna. Jag är fruktansvärt rastlös och vet inte vart jag ska placera all min energi, finns inte mycket mer hemma att göra och inte kan jag städa varenda dag. Nu är det 7 dagar kvar till beräknad förlossning och inte mig emot att den kommer snarast, vill ha våran bebis i famnen.

Mars månad, äntligen här!







Det slog mig att det är första mars i dag, månaden då jag och Tony kommer få se våran bebis för första gången. Denna månaden kommer jag att bli Mamma för första gången, fatta vilken känsla? Går verkligen inte att beskriva. Denna Mars månad 2011 kommer förändra hela mitt liv och det känns helt underbart. Frågan är bara när våran lilla bebis vill titta ut? Beräknad BF är den 10:e Mars.

Mamma och Pappa längtar oerhört mycket efter dig våran lilla guldklimp!

Frågeställning - Dag 22 + 23




Bra sidor och det här får mig att må bra


Ja, vad har jag för bra sidor? Sen jag blev gravid har jag blivit väldigt ordningsam och vill verkligen fixa och dona hemma. Jag har den senaste tiden verkligen börjat uppskatta det som finns i mitt liv och försöker göra allt jag kan för att ta vara på det.

Jag är/var väldigt duktig på mitt jobb. Lade märkte till mycket och all information lagrades i min hjärna kommer dock att vara nollställd igen när jag väl kommer tillbaka och jobbar extra under min mammaledighet.



Jag mår bra när min sambo gör saker utan att jag behöver säga till eller tjata, när han ser saker med "egna ögon".
Jag mår bra när andra runt omrkring mig när bra och är positiva. Jag älskar verkligen när andra människor sprider glad energi omkring sig, det får en att må så bra själv.


Heldag med Annelie och Oliver




Dagen började med en promenad för att hämta bilden på Tonys jobb, det var kallt med uppfriskande. Bilen styrde sedan med hjälp av mig hem till Annelie och Oliver där det blev lite lek i väntan på att Annelie skulle hitta sina garanti papper till telefonen eftersom att hennes laddare gått sönder precis som min gjorde en gång i tiden. Pappret upphittat och det blev en snabb visit inne på BR leksaker för mig och Oliver medan Annelie gick till tre butiken.

Ett besök på barnkupolen och ännu mera lek för mig och Oliver medan Annelie fick hjälp i djungeln av bilbarnstolar, hon lyckades fastna för en och ska tillbaka en annan dag för att testa den i Tims bil.

Mellanmålet blev idag på Mc Donalds innan vi åkte vidare till Hjo och Hem och Hobby, alltid lyckas man hitta något och denna gång fick jag med mig ;

  • Två fina lila krukor till sovrummet
  • Två muffinsformsplåtar á 12 st / plåt
  • En Baby bok
  • Två fina turkosa ljuslyktor som jag använder som krukor
  • Mjuka näsdukar

Dagen har som sagt rusat iväg och när jag kom hem och slappnade av kom det både förvärkar och sammandragningar, känner nu att det är något på gång i kroppen vilket är skönt. Min graviditet har inte på något sätt varit jobbig men det börjar bli väldigt långtråkigt att vara gravid även om jag har det fullt upp mestadels av dagarna under veckan men det är just känslan av att man vill att det ska vara över och man vill ha sin lilla bebis i famnen. Jag är nu redo för att bli Mamma och vill att guldklimpen ska komma till världen även om jag börjar bli livrädd inför förlossningen.

Jag är verkligen dödstrött på kvällarna men när jag väl bestämt mig för att sova kommer energin och oron, oron över att jag ska vakna upp mitt i natten och allt satt igång. Att jag ska vakna upp av att vattney gått och jag har världs ont! Men som jag tänker, bebisen måste ut och nu finns ingen återvändo. Allt kommer kännas bra så fort man har sin nyfödning i famnen!


Nu ska jag fortsätta blogga vidare i ett annat inlägg, känner att jag måste få "bort" lite av frågeställingarna men nu är det inte många kvar och ska förhoppningsvis hinna klart innan bebisen bestämmer sig för att komma ut till Mamma, Pappa och storasyster !

Måste lägga ut en bild på helt nya Musik mobilen jag vann på tradera häromdagen. 200:- + frakten 50:- . Billigt tycker jag eftersom att den inte är begagnad.

RSS 2.0