Nu / Ikväll ;



Ida är här på besök, Alva sover i Pappas famn och jag sitter och gör ett par blogginlägg (lovar att uppdatera mera) , vi ska även åka och handla mat för veckan här ikväll, ekar i både kyl och frys!

Ikväll är det Big Brother som i vanlig ordning under Söndagskvällen. Två personer ska åka ut ikväll.
Vilka tror ni det blir?
Nästa vecka är det finalveckan om jag inte fattat det fel?
Skönt att det är inne på slutspurten, ett ganska meningslöst program men tittar gör man i alla fall men så är det med vissa program, ser några avsnitt och sen är man fast!

Mamma dagen



Min första morsdag och det har inte vart något speciellt , en vanlig dag helt enkelt. Jag har deklart känt mig lite extra glad över att vara Mamma åt den underbara Prinsessan. Fatta mig inte fel, är alltid en stolt Mamma till Alva!



Pappan i huset har köpt en present till båda oss.







Stort grattis till er alla Mamma läsare av min blogg :)

Stolt Mamma



Efter en dag oro inför läkarbesöket på bvc slutatde med att Mamman var lite mera stolt än vanligt!
Vi träffade inte samma läkare som gången innan, vilket jag trodde att vi skulle, den kvinnliga läkaren gången innan på bvc var en riktig ragata om man nu får säga så! Hon klagade på allt som hade med Alva att göra.
Denna gången var det en manlig, jättebra läkare som tyckte Alva växte precis om hon skulle, inget att anmärka på. Vilken skillnad det kan vara på läkare, känns som om kvinnliga är bittrare?

Rolig händelse!





Jag och Annelie var ute med barnen på en bilfärd när mina solglasögon plötsligt går sönder! Jag är i chock som visar sig i form av skrattanfall, inte bra när man kör bil! Smått panikslagen eftersom att jag behöver dom när det är ljust på himlen. Ut och leta nya solglasögon inom en snar framtid men fram tills det blir det att köra men "en pinne" dom ljusa dagarna! Bjuder på bilderna ;) (Riktigt så snett sitter dom inte, Annelie tog kort just när dom kanat på sniskan)

Vart tog fantasin vägen?



Här har det inte hänt något på många dagar men jag har bloggtorka, hjälp mig ur den?
Måste finns glöden annars lägger jag ner mitt bloggande.

9 veckor ♥






  • Hon skrattar, ler och jollrar nästan jämt.
  • Älskar baby gymmet.
  • Reagerer när hon hör Mamma och Pappas röst.
  • Nästan helst stadig i nacken.
  • Vaken stora delar av dagen.
  • Äter mellan 90-100ml var 4-5 timma.
  • Sover hela nätter.
  • Äter Komjölksfri ersättning.
  • Storlek 56 men fortfarande viss kläder i storlek 50.

Rolig händelse






Det startade med att prinsessan satt upp tills hon började sprattla som en tok av lycka när vi lekte. Slutade med att hon sakta men säkert gled nedåt mot soffan. Jag trodde hon skulle gråta med hon låg där, skrattade och trivdes som fisken i vattnet. Vad jag skrattade, såg väldigt roligt ut!

Snutte




Alva har en snutte som heter Skrulle, detta kommer från att Alvas kusin Oliver också har en snutte som heter Skrulle, det blir lättast om dom har varsin snutte med samma namn.

Har era barn snutte?
Kallar ni dom för något speciellt?
Någon som har en ide på ett annat namn liknade Skrulle?

Jorden går under - nu på Lördag?




Jordens ska visst gå under på lördag den 21 maj runt 18.00 utav en enorm  jordbävning. Detta ska vara säkert eftersom att allt står i bibeln, gud har gett jorden 7000år.
Inga mänskliga tankar eller gissningar, man ska lita på bibeln!
Frågan är om man kan tro på detta ?
Känns lite skrämmande!

Kolla in länken HÄR

Utmattad Mamma




Prinsessan har vart missnöjd mest hela dagen. Gråta, sova äta, gråta, sova.. Matade henne nyss liggandes i sängen med flaskan och då slocknade hon utan ett pip!

Återträff med föräldragruppen har också stått på schemat denna dagen, trevligt att träffa alla Mammor, pappor och självklart dessa små nykomlingar.

Big Brother visar nu på tv och jag småtittar innan jag ska somna inför en natt med förhoppningsvis en sovande prinsessa fram till morgonkvisten.

Tupperware, Minimultikanna





En sån här kanna har jag letat efter hur länge som helst, bra att ha när man får besök så hela mjökpaketet slipper stå på bordet! Tror ni inte att min älskade hittade en på Tradera och köpte den till oss. Överlycklig över denna kanna

Känslosamt arbete




Jag tycker om mitt jobb hur mycket som helst och kollegorna ska ha många plus. Igår när jag gick till sängs tittade jag på en värmeljus tulpan och tänkte, den fick jag när jag fylle 20år utav mina arbetskamrater tillsammans med ett hemmagjort fint födelsedagskort med en massa kort på personerna som arbetar på Servicehuset Bagaren.
Två år har gått och jag har till sommaren arbetat på bagaren under 5år och 6år år sen jag var där första gången som feriearbetare. Tänk vad tiden går fort och jag trivs fortfarande som fisken i vattnet.

Jag jobbade igår kväll och det är känslosamt när någon av vårdtagarna mår dåligt som man tycker väldigt bra om. Igår fick jag höra , "Vi har haft många fina stunder ihop med prat men nu är det över, du ska vara glad över att jag kommer ihåg dig för det är inte många utav er som jobbar här som jag minns och tycker om, du kommer bli en underbar Mamma åt din dotter. Sov gott när du kommer hem Mamman (Personen kallar mig för Mamman) ! "
När jag fick höra detta tyckte jag om mitt arbete ännu mera när man får bekfäftat att man gör ett bra arbete och är omtyckt!

Sänder varma tankar till denna vårdtagaren !

Nattmålet borta med vinden




Nu är Alvas nattmål borta med vinden. Under en veckas tid har hon sovit bort nattmålet vilket känns underbart för Mamman som blir ännu mera pigg och glad när man får sova natten igenom utan att bli väckt och ögonen går i kors. Alva somnar för det mesta någonstans mellan 20-22 och vaknar upp med ett leende på läpparna 05-07.
Jag längtar tills det blir riktiga sovrutiner där hon lägger sig vid 19.00 på kvällen, förmiddagsvila och eftermiddagsvila


När började ni med sovrutiner hos era barn? Vad har ni för rutiner?

Program tips - ShapeUp






( Bilderna är lånade från Google )


Jag har några överflödiga kilon att gå ner efter min graviditet och igår hittade jag denna fantastiska appen!
En personlig kaloriräknare just för dig med en massa olika kategorier bland mat, saknar man något med uträknad kalori kan man lägga till det. Jag ska göra ett allvarigt försök och gå ner 10kilo med hjälp av en massa promenader och denna kaloriräknaren som desutom är GRATIS. Vill man ha tillgång till allt i appen kan man bli guldmedlem men det behövs inte just nu då det finns en hel del att välja på!

Libero nivå..?




Detta med blöjor är knepigt, dom på bvc talar om för mig att gå efter vikten när man väljer blöjorna och det låter vettigt men köpte nivå 2 eftersom att hon kommit över 4 strecket men dom blöjorna går upp i armhålan och sitter på tok för fladdrigt om sjärten !

Hur länge använde ni steg 1 blöjor? När bytte ni, vad hade era barn för vikt?

Ska man behöva byta till något annat blöjmärke?

FRIIS & COMPANY








Min och Prinsessans nya väska kombinerat med skötväska, i min värld!
Jag tycker inte alls om att använda både väska och skötväska men nu hittade jag en väska på Tradera som jag har spanat in på commerce. Väskan dök upp på posten igår och jag älskaar den! Bästa på länge, stor och rymlig för att som behövs när man är småbarnsmamma. ♥

Visst är den tjusig?

Svar på kommentar



Någon
kommenterade "Kolik?"  , skulle uppskatta om man vågade skriva sitt namn på kommentarerna!

Vi har inte fått någon diagnos på att Alva skulle ha kolik, man har vart inne på att det är vanligt gråt som spädbarn ofta har runt kvällstid pga alla nya intryck under dagen.

Nu är BVC mer inne på att Alva har komjölksallergi då det är ärftligt och jag hade det som spädbarn men växte under åren bort.

Vi ska nu under en vecka testa mjölkfri ersättning. Hon har under dagen fått den mjölkfria ersättningen och somnade vid 20.00 i lugn och ro utan en massa gråt så förhoppningsvis är BVC på rätt spår!

komjölksallergi...?





Det ska vi nu ta reda på! Har fått med en burk Althera som är kostbehandling vid symtom relaterade till komjölksproteinallergi. Jag och Alvas pappa håller tummarna för att detta kommer fungera så att kaskadspyorna och kvällsgråtet försvinner men man vet aldrig, kan vara något helt annat också. Återstår att se, vi ska testa detta i en vecka och sedan följa upp det på BVC och eventuellt träffa läkaren.

Prinsessan är snart 8 veckor och allt känns underbart, älskar att vara Mamma!

Vikt :     4.040
Längd :  56.5
Huvud : 37.7             ♥

Åskan gör mig kallsvettig





Åskvädret som härjat i natt har fått mig att sova som en kratta, jag avskyr åska även om jag har någon i näheten. Min kropp blir alldeles kallsvettig och jag är på spänn hela tiden! Mamman i hemmet är idag trött men det går ;)

Reebok easytone


Sambon min har beställt varsit par Reebok easytone till oss från en sida i USA, två par till priset av ett!
Tack min älskade för dom fina skorna, här ska nu börjas promenera i rask takt så att jag förhoppningsvis snart går ner alla mina kilon och lite till sen min graviditet! Jag önskar att jag kunde visa på ett bättre sätt hur jag uppskattar allt du gör och hur du bryr dig om mig och Alva! Jag älskar dig! ♥

Anser att Tradera är kanon!


Hur bra är inte tradera? Varför ska man köpa allt nytt när stolekar i 50/56 knappt hinner användas? Våran prinsessa har fortfarande storlek 50 men förhoppningsvis snart storlek 56, kommer snart på längden snart!




Denna blusen är köpt för 1:- , frakten 12:-





1 Blus
4 Body
2 kjolar
2 strumpbyxor
1 par byxor

Köpt för 6:- , frakten 30:-




Jag ska snart förhoppningsvis börja sälja själv när tiden räcker till men läste på traderas hemsida att man kan behöva skatta på det man säljer, någon som vet hur det fungerar?

Prinsessans Krona





Nu sitter prinsesskronan som är gjord av Harry på Low life på underarmen , kronan representerar min dotter Alva. Tycker det är roligare än namnet eller datumet. Jag är helnöjd med tatueringen och det var värt smärtan för stunden, den är glömd nu.  Jag kommer lägga in mer bilder på tatueringen när den läknat.

Stark i nacken





Alva är verkligen stark i nacken och i da
g lyckades jag fotografera det. Mammas prinsessa! ♥
Nu blev era bebisar helt stabila i nacken?

Säljare på tradera




Jag har nu tänkt börja sälja av saker här hemma som inte används på tradera. Har hittat en toppen sida som säljer smarta packningspåsar! Dessa ska inhandlas så jag kan skicka iväg allt snabbt och smidigt. Sidan hittar nu HÄR . Ställer ett par frågor nedanför, snälla kommentera om ni har något förslag :)


En fråga till er som säljer på tradera, hur tar ni reda på vad portopriset blir på bästa sätt för att slippa springa till posten och väga paketen?

Hur paketerar man ett par skor på bästa sätt?


Underbar sömn


I natt har Alva sovit mellan 22.00-05.15, inte konstigt att Mamman i längenheten var piggelin innan SLA landade på golvet i hallen. Mer av dessa nätter, Tack!

Denna fina bilden nedanför är tagen av min kusin Emma med hennes systemkamera, önskar att jag också hade en sån bra kamera så man kan få underbart fina bilder (Finare än med en vanlig kamera) .




Hamnen i Hjo





Glass i kvällsolen och  en titt på Pappa/morfar/svärfars båt. Ett bra slut på dagen!

Grill och Jordgubbsvin




En mysig halvdag med Martina som bestod av att grilla korv, steka i solen och dricka alkoholfritt jordgubbsvin!

Prinsessans Outfit





Denna sockersöta klänningen fick Alva av Elisabet i förra veckan som kommer i från Kapphal och
kollektionen "Newbie" .
Jag tycker denna Outfiten är underbar! Vad tycker ni?

Tradera


Denna tunikan vann jag för 13:-

Silverfallet




Vi hittade av en slump till silverfallet. En liten promenad tänkte Mammorna. Ena barnet sprang omkring men fick även bära honom. Andra barnet bar jag runt på i bilstolen, mjölksyra i armar och ben. Träsk, sumpmark och backar som aldrig förr så benen benen skakade men vad gör man inte för sina barn, det visade sig på vägen hem att vi hade tagit längsta omvägen. Hade vi bara parkerat vi "Gammlingarna" hade man inte haft värkade armar som skakar av smärta och flåsor i händer.

Trots allt som verkar vara negativt hade vi hur roligt som helst och så mycket skratt som man bara kan tänka sig.
Supermammorna!

Barnens visor




En CD-skiva att rekomendera. Populärt bland barnen men även Mammorna uppskattade visorna!

 

Vänersborg




Jag och Annelie tog med barnen med en fullpackad bil till Vänersborg för att stanna över natten. Det var en prövning att sova borta, Alva grät långt över en timma på kvällen, Oliver lyckades tillslut somna. Trötta Mammor vaknade upp på Lördagmorgonen då det också var Elivras 1 års dag!

Jag och Emma tog en tur till Willys för att handla det sista som saknades till alla bakverk som hon skulle göra. Hela morgonen bakade Emma och jag och Annelie tog med våra barn på en långpromenad runt Gundlebo. Kanon väder och det stekte på ganska bra när vi gick där på landet!

Hungern kom ikapp och vi behövde äta innan alla kom på tårtkalas. Jag, Annelie, Alva samt tomas åkte för att hämta mat till oss allihopa och på köksgolvet satt vi sedan för att inta maten eftersom att köksbordet stod på altanen. Det var ganska mysigt att sitta på golvet, picknik inomhus!

Det var sköönt att komma bort från våran hemstad över en natt, känna att man längtar hem.

Vänersborg



Bestämde oss för att åka till Vänersborg på Fredagen istället på Lördagen som planerat. Alva sov nästan hela vägen och Oliver var grinig men det gick vägen i alla fall.
Alva var under kvällen jätteledsen och spydde värre än någon annan gång!
Jag ska snart lägga mig så att jag har energi nog för morgondagen.

Bloggar mera när jag väl är hemma och finner tiden!

Fixa frissen ..

Men hur?! Spara ut, klippa? Klippa hur? Ändra färg, bli ljusare? Kom gärna med förslag, så trött på mitt hår att jag alltid går med uppsatt!

Tal om vädret





Tänk att vädret kan vara ett sånt stort samtalsämne! Igår kom det snö, hagel och regn och det var också det ända folk talade om under gårdagen. Det var det ända samtalsämnet hos alla pensionärer på jobbet. Nu är vintern här, sommaren försvann! Vad tror ni, att vintern är här för att stanna i Maj? Snön kom i massor men den försvann :)

7 veckorsdagen ♥





Mamma och Pappas prinsessa fyller idag 7 veckor och det är en underbar tid, allt känns så lätt när man har ett barn man älskar mest av allt på jorden! Ni som följer min blogg minns säkert att Alva fick en Hello Kitty nalle utav min morbor när hon var 2 veckor. Jag tog bilder och jämförde henne med Hello Kitty och har nu gjort det igen för att se hur hon har vuxit. För er som har missat det första inlägget med Hello Kitty kan kolla på det HÄR ...

Babysitter och tandlöst leende





Alva trivs i babysittern som jag köpte utav Anna. Hon sitter och tittar och samtidigt så ler och småskrattar hon åt björnen som hänger och dinglar framför henne. Den bästa känslan just nu är när leendet i hennes ansikte kommer fram när man pratar och "leker" med henne, smilegropen på vänstra kinden kommer fram och Mammas hjärta smälter!
Att se sitt barn utvecklas från dag till dag, växer och gror gör att man varje dag vaknar upp med ett leende på läpparna och det kvittar hur lite sömn man har fått man orkar med dagen med hjälp av energin från sin bebis! ♥

Blomma







Jag har en blomma hemma som vanligtvis alltid vissnar efter en månad men denna blomman hemma hos mig som står i köksfönstret har nu blommat om flera gånger! Jag köpte blomman i Februari och ännu har den inte vissnat ifrån mig. Den måste verkligen trivas i köksfönstret :)

På första bilden är det hur blomman från början såg ut, fast denna blomman är inte min utan står på jobbet men det är ändå samma sort. Tog ingen för och efterbild på blomman hemma då jag trodde den skulle vissna för länge sen!

Andra bilden ser nu hur en ny knopp är på väg upp och på den tredje bilden visar hur blomman ser ut idag. Den blir högre och högre, är stolt över min blomma. Dock är den inte allt för snygg när den spretar åt alla håll och ser allmänt kal ut men ändå, stolt! :)

Sommarfavorit







Cornetto Enigma Vanilj & Hallon


Vaniljglass som låter hallonsås och bitar av mörk choklad blandas till en oemotståndlig smakkombination. Chokladvåfflan toppas med choklad och hallonströssel. Pris: 18 Kronor
Läs mer om den fantastiska glassen HÄR

RSS 2.0